Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување
Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Очигледно ќе се форсираат сеа вакви трансфери на играчи по 15-17 год за без пари или некои мали суми како кај алаба и крос. Со одличните услови во новиот кампус али мора и со добар скаутинг за 3,4 год може да имаме први резултати. По Анчелоти сигурно ќе се земе некој тренер што колку толку би им давал повеќе шанса на младите играчи барем во БЛ.

По еден квалитетен играч да искочува од време на време ала Крос,Алаба,Милер.... би било супер

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Очигледно ќе се форсираат сеа вакви трансфери на играчи по 15-17 год за без пари или некои мали суми како кај алаба и крос. Со одличните услови во новиот кампус али мора и со добар скаутинг за 3,4 год може да имаме први резултати. По Анчелоти сигурно ќе се земе некој тренер што колку толку би им давал повеќе шанса на младите играчи барем во БЛ.

По еден квалитетен играч да искочува од време на време ала Крос,Алаба,Милер.... би било супер
Да, фала богу коа ќе дадеш 70 милиона за нов кампус логично е да пробаш да донесеш талентирани млади играчи.

Али кампусот само нема да е доволно. Многу поважен е скаутингот и интеграцијата во првиот тим. Што ќе им се биљард маси на малите ако не добиваат после шанса у прв тим. И нормално најважен е добар скаутинг иначе само ќе се носат просечни таленти и нема да има поента.

Убаво е што се направи таков објект али тоа не е никаква гаранција. И претходно ние имавме таленти кои се пробија во прв тим и станаа топ играчи.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.383
Поени од реакции
26.374
Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Vidal, Tolisso - Robben, Thiago, Ribéry - Lewandowski

Manuel Neuer as first team captain for the first time today after Lahm's retirement

Salihamidzic told Sky that Renato Sanches asked not to be included in the squad to sort his future. He has offers

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.383
Поени од реакции
26.374
David Alaba will be out for 4 to 6 weeks. His replacement now is Rafinha [SportBild]

Не може некој играч да не ни се врати повреден од тие натпревари за репрезентациите. Добро е барем Рафиња што е во форма. Се забележа на припремите дека Рафиња има тренирано за време на одморот, а како што гледам на социјалните мрежи сеуште го прави тоа во слободно време со еден личен тренер кој е Бразилец и живее во Минхен. Со него и Даглас Коста тренираше првата сезона кога дојде во Баерн и кога беше во јака форма.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.758
Поени од реакции
17.671
Report: Juve in Muller race
Juventus are reportedly among a clutch of clubs interested in signing Bayern Munich forward Thomas Muller.

Сумњам дека е вистина ама да прашам дали има вакви гласини од реномирани Германски новинари или слично?

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.383
Поени од реакции
26.374

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Хамес одигра 90 мин против Бразил...У сабота со Хофенхајм очекувам да дебитира у Бундес.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.383
Поени од реакции
26.374
Некако имам претчувство, а и впечаток од припремите дека нема ништо посебно да одигра сезонава и дека ќе ги разочара фановите. Се надевам дека грешам и дека ќе ме демантира.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
У Вторник стартуваме со ЛШ која што уопште не очекувам годинава да ја освоиме нити да дојдеме до полуфинале такада доста растеретено ќе ја пратам.

Она од вчера беше тешка брука. Оставам простор уште за Вторник да видам каков перформанс ќе изведат. Се повтори ли приближно слично издание како од Саботата Карло мора да лета уште истиот ден. Нема више време за заебавање и темпирање на формата и незнам уште што. Екипата изгледа дезориентирано, без концепт и мотивација...значи нула. И најлошо е што не иде на подобро него на полошо.

Не е тимот тој од 2013 јасно е тоа али работата е што немаат концепт во играта, незнаат што праат. Тоа е задача на тренерот. Неможе никој да ме убеди дека со играчи ко Лева Тиаго Хамес Милер Видал немоеж да споиш една пристојна екипа и солидна игра.

И ова со Карло иде само на полошо. Подобро да се избрка дур уште има време да се спаси сезоната.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Ја ко јадев бурек дека оваа сезона ќе го кркаме насекаде , не сеќавам добро кој ми леприцираше дека екипата била ТОП !! Ја реков дека мора да се купи Хазард или Нејмар пошто Баерн е навикнат да игра преку брзи крила кои имаат многу јака техника , но ете ние се задоволивме со Хамес , Толисо и Коман што според мене се далеку од врвни играчи . Оваа сезона ја бојкотирам и не планирам ниту еден натпревар да гледам од лига шампиони дури и финале да се пласираме нема да го гледам , бидејки целиот борд лани не направи никаков притисок врз УЕФА у врска со судските одлуки на двомечот со СРЕАЛ и нивниот бустинг до 12та титула што за нас е сајнс фикшн ...

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Анчелоти не е тренер за во баерн моментално. Нас ни треба тренер кој ќе наметне своја филозофија и ќе игра формација спрема играчите што ги имаме. Реално овој баерн веќе неможе да го игра овој спор фудбал со споро темпо и градење на акции со оглед на тоа што веќе е откриена оваа формација од појакиве тимови и лесно се наоѓа лек за неа а второ што веќе немаме крила за да ја играме оваа формација со оглед на тоа што Рибери и Робен се ептен стари а другите играчи во тимот како Хамес и Милер не се ни 50% на крило во оваа наша формација каде што се бара од крилата да дриблаат.

Анчелоти коа дојде рече ќе го убрзал темпото на акциите али ништо не видовме од тоа уште поспор и понеидејни напади него под Пеп а плус и играчите се за 2,3 години постари и ги нема Алонсо и Лам.

Игравме што игравме со оваа формација доколку немаме пари да купиме крила замени за Рибери и Робен со слични квалитети тогаш треба да се игра формација и темпо што им одговара на играчите а не да се форсира истото па истото и да се пробуваат да се ставаат играчи ко Хамес и Милер на крило.

Kajgana Shop

На врв Bottom