Фан Клуб : Баерн Минхен

  • Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ако отпаднат утре,само против Дортмунд останува во купот и тоа е тоа.Полуфиналето се игра на Алианц,а евентуални противници би биле Гладбах или Франкфурт во финалето,нормално доколку пројдат.Значи финалето лаганица.

Утре на се или ништо,со Бернат на лев бек и Алаба централен 0% шанса за пролаз.

Нека им удрат по една инекција и нека цепаат.Голем,голем факт е дека Мартинез ја оплеска најмногу.Не можам да поверувам дека онаква глупост направи.
Или у превод сезоната за нас годинава е завршена ако утре отпаднеме...Искрено ме заболе за купот, може и да им го пуштиме.

Мартинез изигра страшно сезонава...и ја неможам да сфатам зашто му требаше тоа. Али тоа беше клучен момент у утакмицата. Да не беше Ноер богот на голамните ќе не уништеа и немаше ни да гледам утре.

Такада мислам дека по секоја цена треба утре Боа и Хумелс да играат.
 
Член од
4 ноември 2013
Мислења
857
Поени од реакции
1.365
Mats # Boa од 1 минута
Ноер
Лам Боатенг Хумелс Алаба
Видал Алонсо
Робен Тиаго Рибери
Левандовски
 
R

Roten 96

Гостин
Alaba бил најдобар лев бек или еден од најдобрите :O
Играч(бек) кој нема центаршут не е играч.
 

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Koj si be ti David Alaba,sve ti ebam pedersko,ebate Bieberot!Kakva propalica postana pod komanda na Pep,abe ova e cudo nevideno.Fudbalot go sfafil kako igranje sheva.Dodavaj,ama da nafrlis tocno,toa e naucna fantastika.5 pati nafrli ,5 ebani pati nigde nikade.Slepec!

Ancelotti ako ima malce pamet,Vidal mora da go zameni smesta.Ovoj
dobiva crven ako igra 90 minuti.

Ne e mozno sto se desava so greskive,ama 5 cisti gola imaa na tacna ovie slepcive od Real,ama i tie se teski duduci.Direktno v noga im podavaat.

Se gleda kolku e od pomos Lewa,centralnite imaat dosta rabota so nego,a ne kako so Müller go ostavaa sam,bidejki sekako vrska nema.

Ribery olku prostor na prviot natprevar ne vide niednas,ama dzabe so onoj kopukon Alaba.

Marcelo spasuva cist gol so bedroto lelelel,a Robben zicer nad zicerite i promasi.

So nieden sut vo gol,nema davanje gol..Prosto kako grav.[DOUBLEPOST=1492552177][/DOUBLEPOST]Posle vakva sudiska krazba,nema sto da se komentira.Nepostoecki crven,dva gola od ofsajd,Casemiro so napraveni tri fauli i dajv,ne dobi vtor zolt.Znaci 4 situacii imase da mu pokaze zolt i ne go sankcionira.Dajvot go napravi direktno pred ocite na gulashot.

Golem natprevar odigraa igracite,respekt!

Costa ne sakam da go vidam do kraj na sezona.Najslab igrac vo istorijata na Baern.
 
Последно уредено:

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
13.979
Поени од реакции
25.323
Ancelotti: "This should not happen at this level. I hope referees will be helped by TV as soon as possible"
Ancelotti: "I know that referee mistakes are part of football. But not such a big number of mistakes"
Rummenigge: red card was the killer. Not even a foul. Team is distraught.
Rummenigge: "I was at the dressing room and the players are devastated right now. They gave their all"
Не знам што да кажам, едноставно немам зборови. Голем респект за играчите :cuc:
 
Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Голем респект за играчите најголема кражба после Овербро. Да не дадеше црвен на Видал готови беа се глеаше падна реал почна баерн да напаѓа ќе паднеше уште еден гол. Касемиро ттебаше да биде исклучен уште на пеналот чист професионален старт за жолт.
 

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Ronaldo spiese vo ofsajd posle 70-ta minuta,definitivno nemase vise dusa.Tie vo prodolzenie ke bea so igrac "manje",ako ne dobiese Vidal crven.Ogromna prednost ke bese toa,ama vakvoto kriminalno sudenje go spreci toa.

Lewa iako ne dobi mnogu topki,covekot e masina i im pravese mnogu problemi..Toj ke igrase uste,ama morase potoa da izleze,zosto Costa i Müller vlegoa vo vtoro.Nemase druga solucija.

Vidal sto promasi odma posle golot..:mad::lut:

Suma sumarum,Vidal e glavniot vinovnik za dvata porazi.Promasuvanje penal,promasuvanje zicer koga Real ne znaea kaj teraat i posle crveniot karton bese kraj na muabetot.Normalno nepostoecki,ama kaj bas toj se najde tamu vo toj moment..Mora da se kritikuvaat negovite retardirani fauli.Ona se krajno amaterski potezi,da fauliras na rab na 16metri ,iako nemase potreba. Uste nepocnat zolt.:mad:

Edno ne mi se svigja,a toa e deka igracite postanaa mnogu meki.Si se pozdravija so sudijata i nikomu nisto.Pa razebi mu sve sto ima,a ne kako nisto da ne se slucilo.

Lahm definitivno e slab kapiten,kako bezglasna muva e.Igrackite sposobnosti ne idat vo prasanje,toa e sosema drug muabet.Denes dosta dobro izigra.

Sleden kapiten Neuer,se drugo bi bilo greska.Hummels ima liderski sposobnosti,ama nema staz.

Xabi i Thiago deneska dozvolija 5 kontri na Real posle gresni pasovi.Thiago izigra los dvomec za negovi standardi.

Bez razlika na greskite vo sopstvena polovina,sepak imaa rezultat se do kriminalot od Kassai.:(

Ribery najverojatno nemase sila,se iskina od trcanje ama se ke bese podrugo ako igrase barem do regularniot del.Costa ne pokriva vo odbrana,samo kako figura sedi.Vo tezok film e vlezen.

A koga ke mi tekne kakva sansa imase Costa........Idiotot ne sutna,tuku pas izigra..Kakov amater,kakva nepreciznost!:notworthy:
 
Член од
4 ноември 2013
Мислења
857
Поени од реакции
1.365
Не ми е криво што испаднавме.
Криво ми е што во овие 4 години ниеднаш против екипи од ваков ранг не успеаа играчите здрави да останат.Осакатени игравме двата дуела.
Да се мочам на среќата.
И дефинитивно место Видал требаше Милер да игра.Многу ја отупеа средината овие 3ца , со Милер полушпиц и позади Алкантара и Алонсо ке бевме поопасни.Тиаго немаше простор да игра , Алонсо и Видал го гушеа цела утакмица и да сакаше немаше простор да се истакне.Коа јадев гомна на почеток на сезона дека тие 3ца не треба заедно да почнуваат ми се смееа другари , ете сеа си го добивме и тоа со боринче..
 

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
13.979
Поени од реакции
25.323
Последно уредено:

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Mnogu merak mi napravi toa sto Vidal,Thiago i Lewa mu naredile sve po spisok na kopileto.:sakasuste:

Zalno za Neuer,prekupotreben ke bese protiv Dortmund,ama malerot prodolzuva.Inaku dva fenomenalni natprevari protiv Real.:cuc:

Sega protiv Mainz treba site da odmaraat.

Fali Sammer,fali i toa kako.Toj znaese kako treba so igracite,ama bese i nemilosrden kon site.Pad na forma i odma kritika,ne ostavase nisto na slucajot.

Prva i osnovna rabota e da se donese dobar sportski direktor,ama nekoj so cvrst karakter.Go planiraa Lahm,ama gi odjeba.

Krajot na edna era dojde,a kakva rabota gi ceka na leto..

Znaci prvo sportski direktor,a potoa slajmot da se prodade. Costa,Bernat i Coman da se prodadat obavezno.
Citav sega nesto za Costa deka igra nemotivirano,ne se trudi ic..Pogolema vistina ne sum procital.Muva ne go lazi,si peshaci po terenot.
Ako Brandt ne e kalibar za Baern,togas na Coman ne treba da se smeta ama ic.Ednonasocni igraci kako nego i Costa,go dovedoa klubot da se moli na Robbery.

Na Bernat dosta mu e..Ne e opasna konkurencija za Alaba,a i treba nekoj pocvrst i pogolem igrac da se donese.Taktikata na Pep so pekinezeri treba da prestane.

Posle ona vcera sto go vidov od Alaba,sega sum uste posiguren deka treba da se donese nekoj saglam lev bek.Toj e momentalno najneopasniot lev bek vo svetot.Tri godini igranje sè osven lev bek,go napravija eden sosema obicen lev bek.Flop na sezonata za mene.

Ako Müller ne zasluzuva da igra,sto da se rece za Alaba,ama dzabe koga nema asalen konkurent.Da ne e Ribery,duplo poslab ke bide.Koga igraat Costa ili Coman kako levo krilo,moze da se vidi kolku se katastrofalni.

Kolasinac e sloboden na leto,top solucija!Moze da pokrie i kako centralen i posleden vo sredina.So eden udar,tri muvi.Golema greska ako ne go soberat.100 pati podobar od Bernat.

Centralnata odbrana nikogas podobra,barem tuka nema sto da se sekirame.

Desen bek..:unsure: Nema nekoi spekulacii sega za sega,ama dosta problematicna pozicija.Rafinha kako rezerva e super.

Spored mene zamena za Xabi ne treba da se nosi.Gi imame Kimmich,Sanches i Martinez.Mnogu ke zgresat ako kupat nekoj mesto nego.Plus tuka se Thiago i Vidal.

Za krila se slozuvame,a normalno treba uste eden napagjac.

I da ne zaboravam deka Starke se penzionira,Ulreich ke si odi,sto znaci treba i nov golman.

Suma sumarum mnogu dupki ima.

Ako prvo ne donesat sportski direktor,moe mislenje e deka mnogu ke pogresat.Ako odat na svoja glava glavnite...

Go propustija Dahoud,golema greska e toa.Thiago da se povlece na mestoto od Xabi,a Dahoud kako poluspic ke bese idealen.Strasen igrac vo najava,ne znam zosto ne se zainteresiraa za nego.
 

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
13.979
Поени од реакции
25.323
За голмани се шпрекулираат Сиригу (Осасуна, во саботата им одбрани два пенала на Атл.Мадрид) и Кеслер (Келн) кој бранеше доста натпревари додека првиот голман Хорн беше повреден подолго и се покажа добро. Така да за таа позиција втор голман не сум загрижен.

За десната бековска позиција треба некој да се донесе, а Кимих да си игра во средината. По доаѓањето на Силе, и Мартинез може да си игра повторно во дефанзивната средина така да мислам дека не ни треба нов играч на таа позиција бидејќи и Санчез ќе добива повеќе шанса, а тука е и Видал. Проблемот е што нема доволно добри за таа позиција десен бек и сите ми се сумливи. Младиот од Фејенорд, Карсдорп, го прателе почесто скаутите, но пред неколку дена го продолжи договорот што не значи дека и ќе остане. Хисај од Наполи исто не е лош, дефанзивно е многу добар и има добри нафрлувања, пасови, но некако го нема тој офанзивен продор како некои бекови што го имаат. Серж Орие од ПСЖ е исто добар, физички многу јак и спремен, но надвор од теренот не е добар. Португалецот Чедрик од Саутемпптон исто не е лош, но се сомневам во него. Вокер од Тотенхем исто е добар. Набројав повеќе бекови, но некако ниту еден не е класа некако која што уште првот ден ќе не засили добро и без сомнеж.
Мислам дека доколку Анчелоти се согласи за Кимих како десен бек тогаш ќе земат еден дефанзивен мидфилдер.
Румениге изјави дека на Кимих ќе се смета за таа позиција што мислам дека е грешка. За Спорт Билд пак им изјавено дека Коман ќе биде откупен, што значи дека само за Коста има шанси да не напушти. Али како што реков, за Бранд да се донесе сум против.
И се согласувам дека треба втор напаѓач да се донесе, не иде тоа така да се потпираме на тоа Лева да не се повредува. Мора да се донесе напаѓач. Е проблемот е кој ќе се согласи да дојде во Баерн и да игра чат пат, и да чека повреда на Лева и суспензија.
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.226
Поени од реакции
21.487
А Руди не е замена за Лам? Нели Германски репрезентативец е и десен бек. Ако не е планиран за таков не го разбирам трансферот ни за Баерн ни за Руди.
 

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
13.979
Поени од реакции
25.323
А Руди не е замена за Лам? Нели Германски репрезентативец е и десен бек. Ако не е планиран за таков не го разбирам трансферот ни за Баерн ни за Руди.
Тоа што играл неколку пати за репрезентацијата како десен бек не го прави играч за таа позиција иако не е лош и на таа позиција. Во Хофенхајм како капитен си игра во дефанзивната средина. Јас и го заборавив него што значи дека мали се шансите да се купува играч мидфилдер дефанзивен. Доколку не се купи и десен бек најверојатно со Кимих и Руди ќе се проба но грешка ќе биде тоа е мое мислење.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom