Колку што се сеќавам Рибери пред две години изјави дека Де Брујне не е доволно добар за да го замени него и Робен што во моментов делува дека е грешка со оглед на игрите и перформансите на Де Брујне за Сити..мислам дека Баерн не требаше така да го испушти..замисли сега во средината да ги имавте Видал,Алкантра и Де Брујне...вака ќе треба да измислуваат играч што треба да го земат..не му треба само еден..тука се Лам како што спомнавте,Алонсо,двајца јаки офанзивци се потребни бидејќи формата на Милер нагло му падна а Робен и Рибери ќе бидат уште една година постари...Румениге и Хенес скоро па критички настроени за пензионирањето на Лам. Не им кажал дека ќе се пензионира,а и ја одби позицијата спортски директор.Од нигде никаде дојде пензионирањево.
Е сега ситуацијата во клубот е многу лоша,а лоша е поради дрвото на клупа.Убаво си велев дека не го бива човекот,ама ми се сиснавте и ај си поверував дека го бива.Ќе се радувам ако ме демантира,ама моментално играта е мизерија.
Второ,ако случајно го купат Коман,тоа ќе биде најголемиот промашај во 21-ви век.Детиштето е невиден сеоски играч,апсолутно нема памет и не знае што е тоа тимска игра.Да ја немаше брзината,немаше да "успее" олку.Коман рикверс во Јуве.
Чаби ќе се пензионира,Лам ќе се пензионира и одма две дупки во тимот.Ренато е доста млад,па се надевам дека ќе го биде,ама и тој е второразреден играч. Кимих за него ја има откриено Америка.Зборам за моментално,а како ќе биде во иднина,никој не знае.
Ако можат да добијат добра цифра за циркузантот Коста,комотно треба т.е мора да го продадат.Ако го бараат кинезите,тие ќе лупнат добра понуда на маса.
Значи човекот еве уште малце две сезони,а апсолутно ништо вау не покажа.Еден натпревар го шие на Меси,следните пет на ниво ала Тричковски. И тој направи кариера со брзината.Нешто подобар од Коман,ама ниеден не може да ги замени Робери.И овој е второкласен играч.
Коман + Коста = crossing во минус.Професионални фудбалери што немаат чуено за овој сегмент од играта.Дивјачки набацуваат и дивјачки промашуваат.Коста додуша не набацува,тој шутира.
Улрајх го имаме заборавено,ама и тој ќе си оди на крај на сезоната.Тоа значи и нов голман ќе треба да се зема.
Милер е дупе,а треба и уште еден напаѓач.
Сума сумарум,Баерн е во распад и во трула состојба.
И да не заборавам,еден убав муабет со Анчелоти и господински да си замине.Тоа ќе биде најдобра солуција за Баерн.
Нагелсман.
За Видал нон стоп се шпекулира во Челзи,а реално човекот е играчиште,ама повредите се голем проблем.
Задржувањето на Робери е правилен потег за мене,бидејќи јас нив ги гледам како феноменални замени,полни со искуство и доста опасни,доколку би се користеле како што треба.
Вака цела екипа на нив чека,а не се креативни и убоити како што беа.
Шиткање на Коста и Коман и носење двајца нови лавови,а овие од позадина.
Нема што да се лутат за минутажата наредна сезона,при крај се и двајцата и нема да прават проблеми.А Коста почна да лае,а и Коман ќе почне кај и да е.
Алаба е очај невиден.
Тоа е тоа за и околу екипата.Се надевам ќе се поправат,зошто крајот на сезоната иде многу брзо.
Edno vreme se somnevaa deka toj daval interni informacii na Bild i toa ne e nerealno. Bild eden los zbor za nego nema pisano, naprotiv. A Lahm si e pameten decko, baral direktno mesto vo upraven odbor a ne sportski direktor. Baern ne mu dal pa ne prifatil. Bravo za nego. Kako sto treba da ima golem remont na Baern ke treba i sveza krv vo upravata oti mi izgleda stariot Henes se vrati sto moze da se vidi po top transferite Süle i Rudy. Rummenige pored mene imase dobra vizija za Baern ama ne moze od Henes.Не се станува капитен на ФК Баерн Минхен и германска репрезентација ако си always a quiet boy. Така да... тоа што нема скандали околу него, не значи дека и у соблекувална или на тренинг е повлечен.
Сега ќе ти дојди Кастиел и ќе ти речи дека Анџелоти е еден од најдобрите тренери и дека имал 3 титули во ЛШИма огромна среќа тоа седото копиле на клупата на Баерн што лигата е мизерна, односно сите се МНОГУ послаби од Баерн па го има лукзуот да киксира и пак да си освои титула. Според мене еден од најпреценетите тренери на денешницата, 2321213121 години е тренер и има ако не се лажам 2 лигашки титули, или три, не сум 100% сигурен, форсира цело време исти играчи, ротација му е непознат поим. Со Реал имаше страшна серија од не знам ни ја колку победи, прво место на табела на почетокот на февруари и наеднаш доживеа крах пошо му умреа фудбалерите. Нека му запали свеќа на Рамос што даде гол у 94 минута иначе ќе доживееше тотален блам во Реал со еден од најскапите и најдобрите тимови на денешницата.
Второ,ако случајно го купат Коман,тоа ќе биде најголемиот промашај во 21-ви век.Детиштето е невиден сеоски играч,апсолутно нема памет и не знае што е тоа тимска игра.Да ја немаше брзината,немаше да "успее" олку.Коман рикверс во Јуве.
.
Eee ja ова го зборам откако излегоа шпекулации дека пак ќе се враќа претседател...Опасно ми е страв дека ќе фура некоја бедна идеја као Баерн-Германија