Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Во денешното издание на англискиот таблоид The Sun, спортскиот уредник му се извини на напаѓачот на Арсенал, Никлас Бендтнер заради навредите кои му ги упатиле после дуелот со Барнли.

Денес безрезервно му се извинуваме на Никлас Бендтнер, особено после овој одличен хет-трик со кој му обезбеди убедлив пласман на Арсенал во четвртфиналето од ЛШ.“
“Може малку претеравме со изјавите од стилот дека Бентднер ’не може да погоди слон од две метра’ после неговите промашувања на дуелот со Барнли.“
“Сепак во синоќешниот дуел тој докажа дека и голем напаѓач, го постигна својот прв хет-трик во кариерата со кој го скрши отпорот на Порто.“
:pos2::pos2::pos2: Ѕверовии еј!
Епа Ники се опорави малку ... ако можда продолжи вака Дуду нема да биде прв шпиц и кога скроз ќе се опорави а?:toe:

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Заклучоците после вчерашниот натпревар,иако и од порано го знаевме ова.:xx:

The Conclusions:

1 . Nicklas Bendtner can be called overconfident and plenty of other things, but his talent and sense of positioning cannot be denied. He claimed the hat-trick that never happened against Burnley in the Champions League last night and celebrated in style.
2 . Samir Nasri's goal will be remembered by any football fan for a long time. Besides the goal, he also put in a very good shift. Andrei Arshavin also performed marvelously. Thomas Vermaelen and Alex Song also did very well last night to keep out the Porto attackers.
3 . Arsenal is not all about Cesc Fabregas. Everybody was worried about Cesc's absence,but last night, Arsenal showed that they are a wonderful team with or without their superb captain. They thrashed a team which has won the major prize in Europe twice. The fact that they turned the first leg deficit around also says plenty about their mental strength.
4 . Thomas Vermaelen must be the buy of the season. Arsene Wenger's intelligence once again stands out. He brought in a Belgian who not many people had heard off, but Vermaelen has given marvelous shifts all season in defence. He is also a wonderful attacker and scores some great goals.
He was brilliant as usual last night. Sol Campbell also did well in his Emirates debut last night.
5 . The Arsenal fans deserve credit for their team's successes. When Bendtner was taken off against Burnley, the Arsenal fans didn't boo him for his misses but rather gave him a standing ovation for the shift he put in. Last season, they had really misbehaved with Emmanuel Eboue following a poor performance in a game. Bendtner and Eboue's celebrations after the last goal really told the story about the change in the attitudes of the fans.
6 . The team that was labeled as "boys" by Patrice Evra has really matured. The likes of Alexandre Song and Abou Diaby have really stepped up to the plate in the absence of bigger names. Arsene Wenger apparently never went into the market for a defensive midfielder. The maturing of Alex Song now makes his decision seem to be wise.
7 . Arsenal are beautiful to watch. They are perhaps the best footballing side in the world alongside Barcelona. Last night, they proved this once again as they gave the Emirates crowd their money's worth.
Ех, уште публиката да останува до крајот на уткамицата, пола стадион беше испразнет кога Бендтнер го комплетираше хет-трикот. И не само што си одат десетина минути порано, туку и веќе не доаѓаат во првите 10 минути. Точно е тоа дека на тимот му се потребни првите 10/15 минути за загревање и затоа ретко постигнува гол во тој период ама ваквото однесување негативно влијае врз играчите. Па се работи за натпревар од 1/8 финале во ЛШ, а не за некој натпревар на резервите. Ова е голем проблем кој мора наскоро да се реши, а пак да не зборуваме за тоа каква е атмосферата на Емирати. :jaj:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ех, уште публиката да останува до крајот на уткамицата, пола стадион беше испразнет кога Бендтнер го комплетираше хет-трикот. И не само што си одат десетина минути порано, туку и веќе не доаѓаат во првите 10 минути. Точно е тоа дека на тимот му се потребни првите 10/15 минути за загревање и затоа ретко постигнува гол во тој период ама ваквото однесување негативно влијае врз играчите. Па се работи за натпревар од 1/8 финале во ЛШ, а не за некој натпревар на резервите. Ова е голем проблем кој мора наскоро да се реши, а пак да не зборуваме за тоа каква е атмосферата на Емирати. :jaj:
Треба да ги заклучуват.:pos2:
Последните 5 минути,да се испразнува стадионот,едно 30 посто.
Но за атмосферата и те како од ланската сезона е подобрена и од натпревар во натпревар се подобра.Авторот најверојатно мислеше на подршката која му ја даде на Бентнер викендов и покрај толку промашените шанси/види точка5 =).Памтиш лани како помина Еубе....

Мора ли лоши вести?:mad:/клик

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Треба да ги заклучуват.:pos2:
Последните 5 минути,да се испразнува стадионот,едно 30 посто.
Но за атмосферата и те како од ланската сезона е подобрена и од натпревар во натпревар се подобра.Авторот најверојатно мислеше на подршката која му ја даде на Бентнер викендов и покрај толку промашените шанси/види точка5 =).Памтиш лани како помина Еубе....
Па така и треба, да му се даде подршка на Николче и на секој што го носи дресот на Арсенал без разлика колку промашува. :toe:

Неодамна читав еден доста интересна статија за навивачите што порано го напуштаат стадионот. Некои од нив рекоа дека плаќаат 1000 фунти за сезонски билет и затоа го задржуваат правото да си прават што сакаат.

This angry twitter-er told me he pays £1,000 for a season ticket therefore can do as he pleases and asked: what's wrong with leaving early to beat the rush?

Here's a simple solution for that supporter: don't bother going at all. Yes, it's up to you to pay £1,000 and yet why work all week to buy the ticket and then leave early to save yourself half an hour?
Ако на оние кои што имаат сезонски билет не им се гледа некој натпревар, едноставно нека го продадат на некој кој се обидува да најде билет (верувајте, ги има многумина такви). На тој начин стадионот ќе си биде полн до самиот крај.

И еве една многу добра поента:

Have you really been to the cinema recently and left with five minutes to go before the end? No, of course not. So why on earth is football any different?

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Страшна работа со повредиве.Најново-Росицки под сомнеж за настап против Хул.На листата се веќе Сања, Кемпбел, Фабрегас.Да ги спомнам и Галас, Ван Перси, Рамзи, Џуру, Гибс :tapp:

Комплетна прва постава

mr.cornelius1

И ОНДАК ТО..
Член од
1 ноември 2009
Мислења
773
Поени од реакции
14
Нашиве како само од сало да се направени

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
То дека си одат од стадионот порано, не можам да ги обвинам бидејки подоцна раскрсцните се хаос, за движење...Само да ве потсетам дека Енфилд има целосно изолиран пат, исто како и поголемите стадиони, освен Рибок и освен Кревен Котиџ, кои го имаат истиот проблем со тоа што ако останат подолго време, после ке се задржат долго време низ сообраќајот....Така барем пишуваше низ едно интервју со еден од навивачите на Арсенал, пред некое време...

Друго....хммм...а да Бендтнер, колку тешки голови, даде, да да...3-от беше најдобар, бидејки бараше доста умешност да се погоди во прочитан агол....Но за разлика што промаши со Барнли, ова за него е како да е излезен од некој филм за суперхерои...:baeh:

Трето, Венгер го „обвинувате“ дека со овој тим прај чуда, но видете го Реал и со сите ѕвезди во тимот веке 7-8 години немаат пласман понатаму...И кога ке прочитам дека Венгер требало да се смени, навистина ме боли, оти човекот со ваков состав прави доста големи успеси, а некои, т.с дел од вас не биле задоволни од него...не е се во парите...а еве ви чист доказ, кој се вика кралслкиот клуб Реал Мадрид...

И последно, секогаш ке му бидам благодарен на човекот, кој не направи тоа што сме...и кој одби еден куп понуди од Реал само за да остане со нас....и ако некој ми понуди да бирам мегу титула во ЛШ, и да остане Венгер во Арсенал, тогаш би го одбрал Венгер, макар би немало титула во ЛШ...:helou:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
То дека си одат од стадионот порано, не можам да ги обвинам бидејки подоцна раскрсцните се хаос, за движење...Само да ве потсетам дека Енфилд има целосно изолиран пат, исто како и поголемите стадиони, освен Рибок и освен Кревен Котиџ, кои го имаат истиот проблем со тоа што ако останат подолго време, после ке се задржат долго време низ сообраќајот....Така барем пишуваше низ едно интервју со еден од навивачите на Арсенал, пред некое време...

Друго....хммм...а да Бендтнер, колку тешки голови, даде, да да...3-от беше најдобар, бидејки бараше доста умешност да се погоди во прочитан агол....Но за разлика што промаши со Барнли, ова за него е како да е излезен од некој филм за суперхерои...:baeh:

Трето, Венгер го „обвинувате“ дека со овој тим прај чуда, но видете го Реал и со сите ѕвезди во тимот веке 7-8 години немаат пласман понатаму...И кога ке прочитам дека Венгер требало да се смени, навистина ме боли, оти човекот со ваков состав прави доста големи успеси, а некои, т.с дел од вас не биле задоволни од него...не е се во парите...а еве ви чист доказ, кој се вика кралслкиот клуб Реал Мадрид...

И последно, секогаш ке му бидам благодарен на човекот, кој не направи тоа што сме...и кој одби еден куп понуди од Реал само за да остане со нас....и ако некој ми понуди да бирам мегу титула во ЛШ, и да остане Венгер во Арсенал, тогаш би го одбрал Венгер, макар би немало титула во ЛШ...:helou:

И тоа две сезони по ред ги одбил Реал :)

Иначе нема да сме Арсенал ако на секоја утакмица нема по нови 2 повреди :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Oд коа нашиот физиотерапевт,(како се викаше), мислам дека е Гери Левин, замина за националниот тим, глава немаме кренето..Не велам дека е до лекарот, но дур бевме со него, немаше некои потешки повреди....или па можи имаше, а ние не ги секававме оти тогаш освојуваме титули....

Но и тие се составен дел до фудбалот и мора да игарме со нив...Но ова со нас е премногу...но тоа е тоа...

Главата горе...и напред....

Точно е дека два пати ги одби, и тоа во биографијата од 2008, ја пишува и сумата која му е понудена, но заборавив колку е, но знам дека е 6 пати поголема од сумата која ја примаше во 2008 како тренер на Арсенал....

Тоа е за голем респект од негова страна...

:helou:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Oд коа нашиот физиотерапевт,(како се викаше), мислам дека е Гери Левин, замина за националниот тим, глава немаме кренето..Не велам дека е до лекарот, но дур бевме со него, немаше некои потешки повреди....или па можи имаше, а ние не ги секававме оти тогаш освојуваме титули....

Но и тие се составен дел до фудбалот и мора да игарме со нив...Но ова со нас е премногу...но тоа е тоа...

Главата горе...и напред....

Точно е дека два пати ги одби, и тоа во биографијата од 2008, ја пишува и сумата која му е понудена, но заборавив колку е, но знам дека е 6 пати поголема од сумата која ја примаше во 2008 како тренер на Арсенал....

Тоа е за голем респект од негова страна...

:helou:
Па има разлика меѓу луѓето како него и луѓето “Папир“ како Фламини Хлеб и Аде :tapp:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Па има разлика меѓу луѓето како него и луѓето “Папир“ како Фламини Хлеб и Аде :tapp:
И најголемиот од нив...Кешли Кол.

Иначе Бентнер го постигнал првиот хет-трик воопшто на Емирати.

Член од
29 јануари 2008
Мислења
202
Поени од реакции
0
So povreda ce bese vaa na Galas non stop ja obnovuva.
A mozno e da ne igrae poradi kazna oti ne potpisuva nov dogovor so arsenal, a demek bil vo pregovori so roma...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
So povreda ce bese vaa na Galas non stop ja obnovuva.
A mozno e da ne igrae poradi kazna oti ne potpisuva nov dogovor so arsenal, a demek bil vo pregovori so roma...
Абе никаква казна..не се будали да нарушуваат хармонија кога е најпотребна, а и со толку повредени играчи...него старче е, кога тогаш мораше да дојде ова. Цела сезона речиси ја изигра.

mr.cornelius1

И ОНДАК ТО..
Член од
1 ноември 2009
Мислења
773
Поени од реакции
14
Абе дека е Аршешавин,нешто го нема во последно време

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop