Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

worca

Get well soon....
Член од
19 февруари 2008
Мислења
740
Поени од реакции
15
Ме интересира само како можи и воопшто да пишиме за -Ибрахимович- кога цената на овој напагач е околу 90 милиони фунти...
Исто така -Розенборг- го немаме негде споманто и ниту има шпеклуација за него кај нас....-Подолски- не ни треба, имаме такви...Ни треба некој како Ибрахимович одличен со глава, дриблинг, висина, стабилност, прецизност, техника. Едноставно совршен и според мене заедно со Торес најдобри во моментов....Бидејки Ибрахимович е Mission impossible 4 најголема сличност гледам со Погребњак, можеби тука би се вклопил и Чамак....Сите други се сувишни...Баскијците во случајов Љоренте се невозможна мисија, бидејки тие се верни на својата земја, и единствениот Баскиец играл во Нотингем и тоа пред 27 години....И завршил неславно....

Чамак се надева дека сепак ќе се пресели во Премиер лигата Маруане Чамак сеуште се надева дека ќе го оствари својот сон и ќе заигра во Премиер лигата.

Напаѓачот на Бордо се поврзува со два клуба од Премиер лигата, Арсенал и Фулам. Претседателот на Бордо, Жан Луис Триад изјави дека фудбалерот од Мароко нема да замине во Арсенал за 10 милиони евра, и се надева дека тој и следната сезона ќе биде во нивниот клуб.
Чамак не го променил своето мислење и сеуште сака да замине во Премиер лигата.
"Доколку дојде некоја интересна понуда за сите, се надевам дека директорите добро ќе ја разгледаат" - изјави Чамак за Le Parisien.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Па супер би било ако Чамак дојде... и така чим сам си сака.... нека дојде... ќе игра и со воља и со срце... и не само ради пари!

Иначе еве ги 5те опции за средни дефанзивни играчи кои се во опција да дојдат!
1. Felipe Melo – Fiorentina

2. Lorik Cana – Marseille

3. Thomas Hitzlsperger - Stuttgart( за овој играч немаше многу зборење но сега според Д САН Штудгарт е во преговори со Арсенал за само 5 милиони да го предадат овој , калибар играч)

4. Yohan Cabaye – Lille

5. Miguel Veloso – Sporting Lisbon

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Ме интересира само како можи и воопшто да пишиме за -Ибрахимович- кога цената на овој напагач е околу 90 милиони фунти...
Исто така -Розенборг- го немаме негде споманто и ниту има шпеклуација за него кај нас....-Подолски- не ни треба, имаме такви...Ни треба некој како Ибрахимович одличен со глава, дриблинг, висина, стабилност, прецизност, техника. Едноставно совршен и според мене заедно со Торес најдобри во моментов....Бидејки Ибрахимович е Mission impossible 4 најголема сличност гледам со Погребњак, можеби тука би се вклопил и Чамак....Сите други се сувишни...Баскијците во случајов Љоренте се невозможна мисија, бидејки тие се верни на својата земја, и единствениот Баскиец играл во Нотингем и тоа пред 27 години....И завршил неславно....

Чамак се надева дека сепак ќе се пресели во Премиер лигата Маруане Чамак сеуште се надева дека ќе го оствари својот сон и ќе заигра во Премиер лигата.

Напаѓачот на Бордо се поврзува со два клуба од Премиер лигата, Арсенал и Фулам. Претседателот на Бордо, Жан Луис Триад изјави дека фудбалерот од Мароко нема да замине во Арсенал за 10 милиони евра, и се надева дека тој и следната сезона ќе биде во нивниот клуб.
Чамак не го променил своето мислење и сеуште сака да замине во Премиер лигата.
"Доколку дојде некоја интересна понуда за сите, се надевам дека директорите добро ќе ја разгледаат" - изјави Чамак за Le Parisien.
- ибрахимовиќ , торес , бербатов ( невозможана мисија )
дела не заборови ( тоа беше муабетот евентуални замени , а не шпекулации )

во врска со баскииците : алонсо - е баскиец , артета е баскиец ... ама дека би му зеле играч на баските е малце интересно

worca

Get well soon....
Член од
19 февруари 2008
Мислења
740
Поени од реакции
15
Добро да...можеби се баскијци, ама како и да е...Љоренте не ми прај кејф...

Најповеке ми прај кеф, Хитцелшбергер, бидејки го знам уште од Вила ко играше...И беше супер играч, а и сега е....одличен...Дргуите се веке стандард шпекулации....

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Cana ми остави најсилен впе4аток...многу пргав играч ...баш таков ни треба нам...а мислам дека хитцлсбергер веке е 85% во Арсенал...Сепак добро би било кој од овие да дојде...
BTW:Мислам дека го заборави и Јаја Туре

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Добро да...можеби се баскијци, ама како и да е...Љоренте не ми прај кејф...

Најповеке ми прај кеф, Хитцелшбергер, бидејки го знам уште од Вила ко играше...И беше супер играч, а и сега е....одличен...Дргуите се веке стандард шпекулации....
Cana ми остави најсилен впе4аток...многу пргав играч ...баш таков ни треба нам...а мислам дека хитцлсбергер веке е 85% во Арсенал...Сепак добро би било кој од овие да дојде...
за хитцелзбергер уште од вила имаше шпекулации а штудгарт и арсенал добро стојат ко тимови така да ова е возможен трансфер

скоро сите го сакаме кана :)

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500

Јаја Туре нема шанси за во арсенал...од тие нај добро ке биде да додје Фелипе Мело ми се допага неговата игра...а кога сме кај адебајор 25 од челзи...нека оди слободно

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Тѕре веќе продолжи договор со Барселона а Фелипе Мело го глеам како одлично засилување но дали ќе ја напушта Фио е големо прашање:toe:
Ако се реши да напушти, слободно... со голема радост го чекам на Емирати да пристигне:pipi:

OrrCee

Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Тѕре веќе продолжи договор со Барселона а Фелипе Мело го глеам како одлично засилување но дали ќе ја напушта Фио е големо прашање:toe:
Ако се реши да напушти, слободно... со голема радост го чекам на Емирати да пристигне:pipi:
вели дека бил поласкан што се интересира арсенал ...но дека му е добро во фиорентина...ама само така зборува за во случај да не иде у арсенал за после да не го мразат фановите:toe:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
вели дека бил поласкан што се интересира арсенал ...но дека му е добро во фиорентина...ама само така зборува за во случај да не иде у арсенал за после да не го мразат фановите:toe:
Сите така зборат...значи и јас прочитав дека сакал да остане лојален на својот тим , но нормално дека ќе изјави така зашто не е тој како наш Адебајор за нас да збори глупости па после пак кај нас да се моли за првотимски статус...значи тоа го изјавува само за како што кажа да не го мразат ако не успее зделката...ама Очекувам да се пресели од Фиренца и Италија ... и секако го очекувам кај нас Арсенал има простор за Фелипе :helou:

Иначе Венгер заинтересиран за уште еден млад 18 годишен играч.
Акинсола е играч на Саламанка во моментов и е еден од најпроспективните млади Шпански напаѓачи. Дел од тимот на У17 на Шпанија која го освоил европското првенство во Кореа 2007.
Иако мал во облина , тој се смета како огромен борец на теренот кој многу добро се снаоѓа со и без топка.
Првобитно требало да се пресели во Манчестер Сити но Венгер помешал прсти и како што знаеме добрите односи помеѓу Саламанка и Арсенал овој играч е на многу добар пат да заврши во нашиот состав.
Тој и да биде ангажиран сега , ќе може да игра за Арсенал откога ќе добие дозвола... но тоа не би требало да трае долг период.
Останува на Венгер да одлучи што и како ќе биде со играчов а повторно толку млади незнам колку ни требаат и зашто земаме толку многу играчи млади а најголемите таленти како Артуро Луполи и Ван Ден Берг ги остави за никаква сума да го напуштат тимот во моментите кога требаше да бидат промовирани од резервите во првиот тим:toe:
Да градиш играчи толку години години и на крај коа ќе се изградат ти да ги остаиш...и да зимаш па нови Таленти... хмм...
иначе еве и компилација од играчов

Т

Топџија

Гостин
Сите така зборат...значи и јас прочитав дека сакал да остане лојален на својот тим , но нормално дека ќе изјави така зашто не е тој како наш Адебајор за нас да збори глупости па после пак кај нас да се моли за првотимски статус...значи тоа го изјавува само за како што кажа да не го мразат ако не успее зделката...ама Очекувам да се пресели од Фиренца и Италија ... и секако го очекувам кај нас Арсенал има простор за Фелипе :helou:

Иначе Венгер заинтересиран за уште еден млад 18 годишен играч.
Акинсола е играч на Саламанка во моментов и е еден од најпроспективните млади Шпански напаѓачи. Дел од тимот на У17 на Шпанија која го освоил европското првенство во Кореа 2007.
Иако мал во облина , тој се смета како огромен борец на теренот кој многу добро се снаоѓа со и без топка.
Првобитно требало да се пресели во Манчестер Сити но Венгер помешал прсти и како што знаеме добрите односи помеѓу Саламанка и Арсенал овој играч е на многу добар пат да заврши во нашиот состав.
Тој и да биде ангажиран сега , ќе може да игра за Арсенал откога ќе добие дозвола... но тоа не би требало да трае долг период.
Останува на Венгер да одлучи што и како ќе биде со играчов а повторно толку млади незнам колку ни требаат и зашто земаме толку многу играчи млади а најголемите таленти како Артуро Луполи и Ван Ден Берг ги остави за никаква сума да го напуштат тимот во моментите кога требаше да бидат промовирани од резервите во првиот тим:toe:
Да градиш играчи толку години години и на крај коа ќе се изградат ти да ги остаиш...и да зимаш па нови Таленти... хмм...
На Мело цената вртоглаво му порасна после добрите настапи за Бразил, а и многу тимови го свртеа вниманието кон него. Така да тешко ќе биде да се дојде до него.

Што се однесува до купување на млади играчи, тоа е сосема во ред. Венгер секоја година носи по 5-6 У17 играчи. Од сите тие може само 1 евентуално двајца да просперираат до првиот тим, така да неможеш да очекуваш дека секој млад играч еден ден ќе го видиш во првиот тим. Сите тие имаат потенцијал меѓутоа само некои ќе го достигнат нивото потребно за достојно да го претставуваат клубот. Затоа не треба да те чуди заминувањето на некои младинци кои не го оправдале вниманието кое било свртено кон нив.

OrrCee

Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Овој Анкисола е инзворедениграч...има многу добар шут...малеее ако влезеше таа повеке од срединааа

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Nasri is fourth in Player of the Season poll
Насри доби оцена 8.1 и заврши на четвртото место на листата на играчи на сезоната 08/09
Што значи од Арсенал тој е играчот на сезоната... па нека му е честито оваа титула и многу ми се напраи мерак кога лани Венгер ми донесе еден од омилените играчи у цел свет во наш тим еве го сега се исплати со само 21 години...
Ајде и оваа сезона да донесе некој играч од рангот на Самир Насри и ќе бидам пресреќен само да не не напуштаат нашите веќе искусни играчи :toe:
Исто така Насри даде изјава во која кажа дека ова не е крајот од него и дека има уште многу да унапредува и не е ова неговата најдобра форма но сепак е свесен дека е во добра форма сезонава и следната дека ќе биде во уште подобра по привикнувањето на игра во премиер лигата:pipi:
И секако заслужи едно видео од Насри да биде поставено тука за оваа титула :pipi:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Што значи од Арсенал тој е играчот на сезоната...
:pipi:

Заслужено.
Мн работи во тимот. Прав техничар.
Да не беше повреден подолг период можеби Фабрегас ќе беше играч на годината во Арсенал.
Но ваке не е нешто неправедно.
Нака му е честито. И да продолжи и вака наредната сезона .:smir:

Т

Топџија

Гостин
[zEUs];2658402 напиша:
:pipi:

Заслужено.
Мн работи во тимот. Прав техничар.
Да не беше повреден подолг период можеби Фабрегас ќе беше играч на годината во Арсенал.
Но ваке не е нешто неправедно.
Нака му е честито. И да продолжи и вака наредната сезона .:smir:
Зеус не е тој играч на годината. На четврто место се наоѓа според гласови од навивачите. Секоја недела на сајтот на Арсенал ќе се објавува по еден од четворицата најдобро изгласани. Оваа недела е Насри, а за наредната ќе видиме кој ќе биде трет.:helou:

http://www.arsenal.com/news/news-archive/player-of-the-season-in-fourth-place...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom