Фан Клуб: АБА

• Креатор на темата Viktoranius
  • Време на започнување

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Втори.=))

Стратос можен тренер на Аба и многу засилувања.=))
Конечно салам кошарка пак во Струмица.:vozbud:
Стратос + Китцулис... ќе биде интересно... Иначе за оние што се чудат што струмичани навиваат за АБА ќе ви кажам вака: Струмица е град со 45-50 000 жители, КК Струмица не постои, постојат само КК АБА и КК Милениум, нормално е луѓето да се радуваат што Струмица наредната година ќе има прволигаш. Е сега, и мене ме боли што не постои КК Струмица, ме нервира и името КК АБА кое не ги врзува струмичани ама баш со ништо... ама што е тука е... догодина ќе има полна сала и верувам ќе гледаме квалитетна кошарка со повеќе финансиски спремни екипи и поголема конкуренција.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Стратос + Китцулис... ќе биде интересно... Иначе за оние што се чудат што струмичани навиваат за АБА ќе ви кажам вака: Струмица е град со 45-50 000 жители, КК Струмица не постои, постојат само КК АБА и КК Милениум, нормално е луѓето да се радуваат што Струмица наредната година ќе има прволигаш. Е сега, и мене ме боли што не постои КК Струмица, ме нервира и името КК АБА кое не ги врзува струмичани ама баш со ништо... ама што е тука е... догодина ќе има полна сала и верувам ќе гледаме квалитетна кошарка со повеќе финансиски спремни екипи и поголема конкуренција.
Абе шо е важно името как навиват кавадарчане за Фени а не им се вика клубо Кавадарци, важно е да има кошарка. П.С. одма почнаа струмичане да се враќат на форумо :)

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
so Stratos rabotata e 99% dogovorena.Dogovorot za salata e potvrden i ABA ke stopanisuva so istata vo narednite 25 god. taka da salata ke e top spremena....za publikata-apoliticnite Strumicani se gladni za dobra kosarka taka da mnogu im drema dali e KKStrumica 2005 ili ABA...javna tajna e deka pozadi kkStrumica2005 a i sega Milenium stoe(she) Zaev,a dodeka vo ABA nema prostor za Zaev,gitla go pravat.Po prvicnite informacii sho gi imam,ABA ke prave solidna ekipa,navodno ushte sega imale garantiran budget od amerite okolu 100000 evra,a mozno e i poveke,ne vo finansii tuku vo igracki kadar od Usa,taka da so sigurnost moze da kazam deka kosarkata se vraka vo Strumica,ke grme pak salata,ke ima kvalitetna kosarka i derbi utakmici...ajde Strumicane,back in business

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
so Stratos rabotata e 99% dogovorena.Dogovorot za salata e potvrden i ABA ke stopanisuva so istata vo narednite 25 god. taka da salata ke e top spremena....za publikata-apoliticnite Strumicani se gladni za dobra kosarka taka da mnogu im drema dali e KKStrumica 2005 ili ABA...javna tajna e deka pozadi kkStrumica2005 a i sega Milenium stoe(she) Zaev,a dodeka vo ABA nema prostor za Zaev,gitla go pravat.Po prvicnite informacii sho gi imam,ABA ke prave solidna ekipa,navodno ushte sega imale garantiran budget od amerite okolu 100000 evra,a mozno e i poveke,ne vo finansii tuku vo igracki kadar od Usa,taka da so sigurnost moze da kazam deka kosarkata se vraka vo Strumica,ke grme pak salata,ke ima kvalitetna kosarka i derbi utakmici...ajde Strumicane,back in business
па после 2-3 години редно беше да чууме и такви вести. Со душа чекам да почне сезоонта саа :vozbud:

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.374
Поени од реакции
324
Баш ме интересира од кај го слушна ова ?? :uvo:
pisuvase vo nova makedonija mislam vo broj od sredata ili cetvrtokot...ili vo nekoj drug vesnik,ALI VAZNO PISUVASE NEKADE DEKA ako ne vlezel Ultimejd Basket ke se prosirela ligata za uste 2 ekipi Ultimejd i Vardar 2000

Член од
15 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
2
Хаха добро ме насмеа :pos2:

-----------------------------------------------------------------------------------------
Едит: го најдов, Нова Македонија од средата, авторот ми се чини дека малку залутал...

денес е објавена конечната табела во 2 лига на сајтот на МКФ www.basketball.org.mk

Lazarov

К.К Струмица
Член од
9 декември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
64
Дефинитвно АБА е влезена во прва лига.Догодина тренер ке биде Стратус Кукулекидис 100%.Салата лагат да ја завршат до почетокот на новата сезона.Соблекувалните се во тек на реновиранје,надворешниот изгледа на салата го менуваат..а исто така ке бидат ставани и столчиња место клупите шо беа до сега ( капацитет некаде до 4 илјади најмногу ).Мислам дека ке има добри појачувања па да се надеваме да сме во првите 4 екипи..:toe:

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Се шо ќе имате информации за тренер играче шо как пишејте тука оти фаќа ме еуфорија до почетоко на новата сезона :)

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Абе шо е важно името как навиват кавадарчане за Фени а не им се вика клубо Кавадарци, важно е да има кошарка. П.С. одма почнаа струмичане да се враќат на форумо :)
ц ц ц битно е да навиваш а не е битно за кој клуб или как се вика клубо ? Не сам прочитал поголема глупост од таа. Замисли ако дај боже се најде некој шо ке го спонзорире и КК Струмица , и да се врате у прва лига и тогај за кој ке навиваш ? Или нее битно битно е да има кошарка ах бее ,

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
ц ц ц битно е да навиваш а не е битно за кој клуб или как се вика клубо ? Не сам прочитал поголема глупост од таа. Замисли ако дај боже се најде некој шо ке го спонзорире и КК Струмица , и да се врате у прва лига и тогај за кој ке навиваш ? Или нее битно битно е да има кошарка ах бее ,
Абе зборо ми беше не у смисла за навивачка група туку тка да ооме да гледаме и нормално ка ке оош да глееш сигурно за Фени или за Работнички нема да навиваш. А ако има КК Струмица (дај боже) се знаа нема да коментирам...

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Абе зборо ми беше не у смисла за навивачка група туку тка да ооме да гледаме и нормално ка ке оош да глееш сигурно за Фени или за Работнички нема да навиваш. А ако има КК Струмица (дај боже) се знаа нема да коментирам...
E тва е веке друга прича :helou:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Стратос нема да биде тренер изгледа. :) Екипата важно ќе биде доста солидна и уште 1 сезона ќе се оде на Купо и Лигата да се освоо. :)

Lazarov

К.К Струмица
Член од
9 декември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
64
Стратос нема да биде тренер изгледа. :) Екипата важно ќе биде доста солидна и уште 1 сезона ќе се оде на Купо и Лигата да се освоо. :)
Стратус ке биде тренер 100%.80% нов играч на АБА Струмица е Слободанчо Хаџивасилев.

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
28
Стратус ке биде тренер 100%.80% нов играч на АБА Струмица е Слободанчо Хаџивасилев.
Е тогаш ке ја скапите ламбата со келнерто :pos: :pos: Aбе тој од кога нема играно кошарка од пред 100 години..

Kajgana Shop

На врв Bottom