Фан Клуб: Њукасл Јунајтед

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Јас навивам за Њукасл од 1996, од Европското во Англија, на мои 12 години. На тоа првенство ме импресионираше Ширер, па откако Њукасл потпиша со него, почнав да чепкам и да читам нешто за нив и оттогаш сум луд по нив. Они се моја прва љубов во фудбалот! Се уште жалам за пропуштената шанса за титула со Киген и прокоцканите поени и се уште ја паметам победата од 5:0 над Манчестер Ј. и им ја споменувам на брат ми и на татко ми (кои се изгорени по Мan Utd и иако оттогаш ние имаме кркано гадни утакмици со нив), сепак, тој 20-ти октомври 1996 сеуште ми ја грее душава. Пикок, Жинола, Фердинанд, Ширер и лобот на Албер. Уффффф, каков натпревар!!!
Инаку, Њукасл ги имам гледано во живо во Белград, мислам некаде 98/99 беше, Њукасл изгуби и беше елиминиран од Партизан. :(
Сега за фан клубот, и јас ја прочитав тогаш статијата во весник, се распрашав околу тоа и ми дадоа број од, мислам дека Мартин се викаше дечкото. Го барав неколку пати, сакав да се зачленам, но, ништо не испадна од тоа. Па сега сакам, некој ако знае некого поврзан со нив да ми каже како да стапам во контакт, па да се собираме некаде, заедно да гледаме натпревари итн.
Поздрав до сите навивачи на најдобриот клуб во Англија со најдобрите навивачи, ЊУКАСЛ ЈУНАЈТЕД!!!!

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Јас навивам за Њукасл од 1996, од Европското во Англија, на мои 12 години. На тоа првенство ме импресионираше Ширер, па откако Њукасл потпиша со него, почнав да чепкам и да читам нешто за нив и оттогаш сум луд по нив. Они се моја прва љубов во фудбалот! Се уште жалам за пропуштената шанса за титула со Киген и прокоцканите поени и се уште ја паметам победата од 5:0 над Манчестер Ј. и им ја споменувам на брат ми и на татко ми (кои се изгорени по Мan Utd и иако оттогаш ние имаме кркано гадни утакмици со нив), сепак, тој 20-ти октомври 1996 сеуште ми ја грее душава. Пикок, Жинола, Фердинанд, Ширер и лобот на Албер. Уффффф, каков натпревар!!!
Инаку, Њукасл ги имам гледано во живо во Белград, мислам некаде 98/99 беше, Њукасл изгуби и беше елиминиран од Партизан. :(
Сега за фан клубот, и јас ја прочитав тогаш статијата во весник, се распрашав околу тоа и ми дадоа број од, мислам дека Мартин се викаше дечкото. Го барав неколку пати, сакав да се зачленам, но, ништо не испадна од тоа. Па сега сакам, некој ако знае некого поврзан со нив да ми каже како да стапам во контакт, па да се собираме некаде, заедно да гледаме натпревари итн.
Поздрав до сите навивачи на најдобриот клуб во Англија со најдобрите навивачи, ЊУКАСЛ ЈУНАЈТЕД!!!!
РЕСПЕКТ...Ценам вакви навивачи кои цел живот навиваат за еден тим независно дали е прв или последен...
Според имињата кога не би ја следел лигата би рекол дека Њукасл е помеѓу 5-8 место но последниве сезони некако се губи.Како да е проколнат тој тим.Оваа година добро стартуваа со победа и реми на Олд Трафорд па помислив конечно ќе си го најдат местото ама ништо.А тоа да Њукасал и Ливерпул ги имат најдобрите и најверните навивачи во Англија.

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
РЕСПЕКТ...Ценам вакви навивачи кои цел живот навиваат за еден тим независно дали е прв или последен...
Според имињата кога не би ја следел лигата би рекол дека Њукасл е помеѓу 5-8 место но последниве сезони некако се губи.Како да е проколнат тој тим.Оваа година добро стартуваа со победа и реми на Олд Трафорд па помислив конечно ќе си го најдат местото ама ништо.А тоа да Њукасал и Ливерпул ги имат најдобрите и најверните навивачи во Англија.
И јас се понадевав годинава дека ќе биде нешто. Богат газда, Киген за тренер, но, како и по кој знае кој пат промашени трансфери, освен можеби Гутиерез. Убаво тргна годинава, не сме земале бод на Олд Трафорд, Бог знае од кога, ама, после тоа.... јас мислам дека не требаше Вајс да го донесат, тој ги направи сите сплеткарии, се скара и со Киген и ги промаши сите трансфери. Не можам да сватам уште, како тим со еден од најголемите стадиони, со армија навивачи, полн со пари, да се бори за опстанок. Но, за тоа е само управата крива, што носеше разно-разни тренери и реализараше катастрофални трансфери.
И уште една година ќе си пројде, само не дај Боже да испаднеме, па да се надеваме дека летоска нешто ќе се смени, ќе дојде еден асален тренер и ќе тргнат работите!!!

tose_cesc

Oh Arsenal we love you!
Член од
3 јануари 2009
Мислења
753
Поени од реакции
43
Очекував дека ќе победат денеска ама ништо

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Newcastle - Hull 0:1

И оваа сезона нема трофеј и нема излез во Европа!!!:vozbud::vozbud::vozbud:

Оффффффффффффффф, маки!!

V

Viktorijabt

Гостин
Добро пак не победија??? Леле :tapp: Чао ФА Куп а ни во лигата не им оди баш сјајно. :( :angry3:

V

Viktorijabt

Гостин
Манчестер Сити 2 - 1 Њукасл
...:tapp:

Следен меч во недела на домашен терен против САНДЕРЛЕНД!!! Најголемите ривали во Премиер Лигата се среќаваат повторно...
Има да ги смачкаме...:zlo:ОО ќе има плачки!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Наредната победува Њукасл 100% одлична шанса да се извади малку на табелата

tose_cesc

Oh Arsenal we love you!
Член од
3 јануари 2009
Мислења
753
Поени од реакции
43
Сега со новото засилување ќе победувате повеќе сигурен сум во тоа.Кевин Нолан е одличен фудбалер таков му требасе на Њукасал

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Утре ако не победи Њукасл црно му се пишува редно е да тепа мислам и да излезе од дното

miki-MZT

F.A.
Член од
27 март 2008
Мислења
252
Поени од реакции
1
јас мислам дека утре Њукасл ке тепа 100% !!!:wink:

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Играва е беда и очај! :vozbud::vozbud:
Со ваква игра тешко ќе останеме во Премиер лига! Веќе почнувам да се плашам!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom