V
Viktorijabt
Гостин
Како било, веста е одлична!Грешка си.
Постои фан клуб Баерн Минхен уше од 2000година а за Њукасл можда е првиот англиски фудбалски клуб кој отворил официјален фан клуб.
Како било, веста е одлична!Грешка си.
Постои фан клуб Баерн Минхен уше од 2000година а за Њукасл можда е првиот англиски фудбалски клуб кој отворил официјален фан клуб.
РЕСПЕКТ...Ценам вакви навивачи кои цел живот навиваат за еден тим независно дали е прв или последен...Јас навивам за Њукасл од 1996, од Европското во Англија, на мои 12 години. На тоа првенство ме импресионираше Ширер, па откако Њукасл потпиша со него, почнав да чепкам и да читам нешто за нив и оттогаш сум луд по нив. Они се моја прва љубов во фудбалот! Се уште жалам за пропуштената шанса за титула со Киген и прокоцканите поени и се уште ја паметам победата од 5:0 над Манчестер Ј. и им ја споменувам на брат ми и на татко ми (кои се изгорени по Мan Utd и иако оттогаш ние имаме кркано гадни утакмици со нив), сепак, тој 20-ти октомври 1996 сеуште ми ја грее душава. Пикок, Жинола, Фердинанд, Ширер и лобот на Албер. Уффффф, каков натпревар!!!
Инаку, Њукасл ги имам гледано во живо во Белград, мислам некаде 98/99 беше, Њукасл изгуби и беше елиминиран од Партизан.
Сега за фан клубот, и јас ја прочитав тогаш статијата во весник, се распрашав околу тоа и ми дадоа број од, мислам дека Мартин се викаше дечкото. Го барав неколку пати, сакав да се зачленам, но, ништо не испадна од тоа. Па сега сакам, некој ако знае некого поврзан со нив да ми каже како да стапам во контакт, па да се собираме некаде, заедно да гледаме натпревари итн.
Поздрав до сите навивачи на најдобриот клуб во Англија со најдобрите навивачи, ЊУКАСЛ ЈУНАЈТЕД!!!!
И јас се понадевав годинава дека ќе биде нешто. Богат газда, Киген за тренер, но, како и по кој знае кој пат промашени трансфери, освен можеби Гутиерез. Убаво тргна годинава, не сме земале бод на Олд Трафорд, Бог знае од кога, ама, после тоа.... јас мислам дека не требаше Вајс да го донесат, тој ги направи сите сплеткарии, се скара и со Киген и ги промаши сите трансфери. Не можам да сватам уште, како тим со еден од најголемите стадиони, со армија навивачи, полн со пари, да се бори за опстанок. Но, за тоа е само управата крива, што носеше разно-разни тренери и реализараше катастрофални трансфери.РЕСПЕКТ...Ценам вакви навивачи кои цел живот навиваат за еден тим независно дали е прв или последен...
Според имињата кога не би ја следел лигата би рекол дека Њукасл е помеѓу 5-8 место но последниве сезони некако се губи.Како да е проколнат тој тим.Оваа година добро стартуваа со победа и реми на Олд Трафорд па помислив конечно ќе си го најдат местото ама ништо.А тоа да Њукасал и Ливерпул ги имат најдобрите и најверните навивачи во Англија.