^^GoRiLLaZ^^
Happiness...?
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 5.755
- Поени од реакции
- 8.013
Топ, загубивме! Конечно и мене некоја желба да ми се исполни за Јуве... а не се ко сакам да победат не бива -.-
И да тепа Интер,пак нема да играме во ЛЕ.Интер има обезбедено пласман во ЛШ и автоматски местото во ЛЕ што се добива од Купот иде кај другиот финалист,во случајов Палермо.edno pitanje ako tepa inter vs palermo vo kupot dali toa znaci deka i da zavrsime 7-mo pak ke igrave vo evropa ???
Мечот во купот прави мислам само 1 разлика за Палермо. Мислам дека зависи од исходот во која фаза Палермо ќе се вклучат во ЛЕ.И да тепа Интер,пак нема да играме во ЛЕ.Интер има обезбедено пласман во ЛШ и автоматски местото во ЛЕ што се добива од Купот иде кај другиот финалист,во случајов Палермо.
Многу тешко ќе игра во ЛШ до година си го знае тимот овде додека среди ситуација ќе се откаже плус едно 10 м сигурно кошта у старт!Не играме во европа не се нервирајте џабе.Подобро е вака, за памет ке ни биде ова.Овие неколку години по ред мислам дека сите од клубот научија како НЕ ТРЕБА и сега останува само на подобро да појдат работите.Ако се спремни да ги фрлат тие пари за кои се зборува и тоа оддеднаш а не отплати на рати тогаш работите тогаш добро ке биде.Ама тоа е проблемот дали ке ги дадат тие пари...
--- надополнето ---
А тој тренерот на Порто не би било лошо да им го киднапираме
значи не било СЕ до квалитетот - требало и ЛАВОВИ да имаш во тимотТраги-комична ситуација! Сеуште имаме шанси за Лига Европа. Незнам како да ја толкувам таа Лига Европа. Во финале играат Порто, кој моментално го имаат најдобриот млад тренер и кој успева со просечна екипа да направи чудо, а од друга страна во финале игра Брага, четвртиот тим во португалската лига. И Лига Европа ми личи на нашава сегашна ситуација, траги-комична
За денешниот натпревар нема потреба да се коментира.
Се сложувам дека Диего беше еден од подобрите играчи минатата сезона во Јуве, и сигурно заслужуваше да остане повеќе од Амаури,Гросо и Григера.Но, Диего е професионален фудбалер,и не смееше да си дозволи преминувањето од Јуве во Волфсбург да му се одрази негативно врз кариерата, туку напротив, ако беше шампион, за него тоа требаше да биде дополнителна мотивација и со својата игра да им докаже на челниците на Јуве дека неговото продавање беше грешен потег.сезонава сигурно му е разочарување од однесувањето на неговиот бивши клуб кон него и набркувањето од него,инаку да потсетам дека токму Диего беше еден од фудбалерите кој заслужуваше преодна оцена лани барем според желбата да стори нешто во тим со инвалиди
не сум фан на играчот,но трагично е кога некој проба да креира нов тим и исфрла од него квалитет
И Амаури има дадено 8 гола за Парма во 11 настапи, а во Јуве беше најнеспособниот играч првата полусезона. Ако Џовинко беше толку голем талент, за него ќе се бореа екипи од рангот на Јунајтед и Реал, а не екипи како Парма, Бари и Бреша. Двата одлични настапи на Џовинко против Јуве оваа сезона не значи дека се работи за огромен и незаменлив играч. Во Парма цела сезона има постигнато само 6 гола а е стандарден првотимец.Џио лани беше во немилост на Ферара,ниту новата управа немаше слух за малиот па го пушти на калење во друг клуб,една од неколкуте грешки ма колку и да е добар чичко Марота........има уште долго за да се среди ситуацијата во клубот
Диего е завршена приказна за Јувентус,иако бев и сеуште сум сигурен дека ќе беше подобро да останеше и како што напоменав на почетокот на сезоната можеби само Диего ќе ја направи разликата дали тимот ќе игра во ЛШ или ЛЕСе сложувам дека Диего беше еден од подобрите играчи минатата сезона во Јуве, и сигурно заслужуваше да остане повеќе од Амаури,Гросо и Григера.Но, Диего е професионален фудбалер,и не смееше да си дозволи преминувањето од Јуве во Волфсбург да му се одрази негативно врз кариерата, туку напротив, ако беше шампион, за него тоа требаше да биде дополнителна мотивација и со својата игра да им докаже на челниците на Јуве дека неговото продавање беше грешен потег.
И Амаури има дадено 8 гола за Парма, а во Јуве беше најнеспособниот играч првата полусезона. Ако Џовинко беше толку голем талент, за него ќе се бореа екипи од рангот на Јунајтед и Реал, а не екипи како Парма, Бари и Бреша. Двата одлични настапи на Џовинко против Јуве оваа сезона не значи дека се работи за огромен и незаменлив играч. Во Парма цела сезона има постигнато само 6 гола а е стандарден првотимец.
Диего е завршена приказна за Јувентус,иако бев и сеуште сум сигурен дека ќе беше подобро да останеше и како што напоменав на почетокот на сезоната можеби само Диего ќе ја направи разликата дали тимот ќе игра во ЛШ или ЛЕ
истото важи и за Џио кој сигурно ќе беше помотивиран да игра за својот омилен клуб за кој сонувал да игра од мал отколку твоите наброени + Мартинез
овие два играчи со правилно искористување сигурно ќе ја направеа разликата во пласманот на Јувентус годинава,се разбира ако Дел Нери ги искористеше во право време
сезоната за Јувентус заврши сега останува да ги видиме најавите за милионите дали ќе бидат вложени (ако навистина ги има) и во Марота кој иако имаше грешки сепак добива преодна оцена за наредниот трансфер маркет
го немам тефтерот на Марота да знам како ќе заврши случајов има опција да се донеси Пирло кој ќе бара солидна плата,економски поисплатливо е ангажирањето на Пирло - нема обештетување туку нешто повисока плата,за Акви треба околу 16 милиони евра обештетување. мислам дека подобро за тимот ако се бира меѓу двата е Пирло кој е далеку подобар организатор од Акви.....ако е во можност да заиграат двата заедно немам ништо противКОГА СМЕ КАЈ ПРЕОДНИОТ РОК ИМА ЕДНА ЕПТЕН ВАЖНА РАБОТА
ДЕНЕС ИСТЕКВА ОПЦИЈАТА ЗА ОТКУП НА АКВИЛАНИ , НЕШТО ИНФО??