Фан Клуб: Јувентус

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Шчезни се пензионира.

Член од
6 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
605

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Уште Костич и Де Шиљо останаа од ѓубрињава.

Член од
6 март 2019
Мислења
404
Поени од реакции
600
Најдобар трансфер период задњи 10 години...(на хартија). Убава сезона на повидок...ветувачка :D

• Ми се допаѓа
Reactions: 433
Член од
30 декември 2014
Мислења
201
Поени од реакции
319
Znaci koga se saka lesno moze klubot da se oslobodi od vishokot igraci. Ocigledno deka prethodnite sezoni nemalo volja za takvo nesto.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.440
Поени од реакции
87.137
Шиљката у Емполи
Просто неверојатно е како воонбрачниов син на Алегри е во клубов од 2017 година, цели седум години е тука, мувла фати. Каков поразителен податок...

Иначе... FB_IMG_1724833821729.jpg

+ Најверојатно и Санчо, со што мислам дека ќе приврши тука трансфер пазарот за нас (нерачунајќи ги оние што треба да дозаминат), според мене премногу добар трансфер рок, најдобар во последниве неколку години, средината е стабилизирана и појачана, нападот такоџе, голманската позиција е освежена, одбраната сеуште ми чкрипи, ама што е тука е. Остана горчината за Калафиори и Тодибо, можеше Џунтоли да има чиста 10/10 оценка, вака ќе му дадам 8.5/10. Требаше побрзо да реагира за Калафиори, ама изгледа се ослони на тоа што имаа усмен договор со играчот, па му ја кидна во Англија, за среќа не испадна истава ситуација со Копмајнерс. Со Тодибо истотака премногу време изгуби, затоа оваа 8.5/10 оценка ми е реална.

Како и да е , нема криење дека заврши одлична работа со трансферите, го исчисти поголемиот дел од ѓубрето, делумно му ги исполни желбите на Мота, сега останува на тренерот само да ги вклопи играчите во неговиот систем.

• Ми се допаѓа
Reactions: 433
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
Останува уште Костич, Џало и Артур да се решат и генерално се ослободуваме од најголемиот дел од непотребните играчи.

Осетно сме засилени во новата сезона и Мота мора да се бори за Скудето. Се освен борба за првите 2 места е неуспешна сезона.

6.5-7/10 меркато поради тоа што го испуштивме Калафиори, Тодибо и моравме да се задоволиме со Калулулу. Цената за Коп е превисока и тука Аталанта добро не измолзе. Истото го мислам и за Нико. Убаво фино измолзени.

Киеза го продаваме за багателна цена дури и срамна. За Шчесни, Де Шиљо не успеавме да најдеме купци.

Позитивните работи се продажбите на Кин, Суле, Хујисен, Баранчеа и Илинг. Од нив генериравме фантастичен профит иако реално сите заедно не вредат повеќе од 10 милиони.

Се на се, донесовме квалитет и овој тим и тимот на Алегри се 2 различни света.

Kajgana Shop

На врв Bottom