Фан Клуб: Јувентус

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Зарем толку го сакавте Ронадло тука? Ја сум некако среќен што си иде. Од моментот коа дојде, убеден сум дека ја кочи играта и било каков развој на тимот.
Не е толку проблемот Роналдо што си оди колку што е проблем тајмингот на изразување желба за да си оди. Можеше многу порано да го кажа тоа, а не веќе кога започна првенството.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.359
Поени од реакции
18.476
Не е толку проблемот Роналдо што си оди колку што е проблем тајмингот на изразување желба за да си оди. Можеше многу порано да го кажа тоа, а не веќе кога започна првенството.
Ми се чини дека и Јуве имаше намера да го продаде цело лето, меѓутоа немаше понуда. Така да нема што да се љутиме, и на нас и на него ни одговара ова.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Ми се чини дека и Јуве имаше намера да го продаде цело лето, меѓутоа немаше понуда. Така да нема што да се љутиме, и на нас и на него ни одговара ова.
Јас колку што памтам Недвед често пати изјавуваше дека Роналдо останува, ако грешам поправи ме.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Барем после се што освои, Роналдо имаше можност да биде трениран од Пирло, и да игра со Бентанкур, Ремзи, Бернардески, Шиљо :cuc:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.359
Поени од реакции
18.476
Јас колку што памтам Недвед често пати изјавуваше дека Роналдо останува, ако грешам поправи ме.
Така беше официјално, дека 100% останува. Меѓутоа имаше еден куп муабети за негова продажба, не верувам да е случајно. На крајот од денот можеа нов договор да му дадат(тешко самоубиство). Ова е најдобар епилог, ем мислам дека сме подобри без него плус извадивме 60 м заштеда.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.769
Поени од реакции
17.690

Обрнете добро внимание на изјавата :)
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Така беше официјално, дека 100% останува. Меѓутоа имаше еден куп муабети за негова продажба, не верувам да е случајно. На крајот од денот можеа нов договор да му дадат(тешко самоубиство). Ова е најдобар епилог, ем мислам дека сме подобри без него плус извадивме 60 м заштеда.
Ja brat ne bev da si zamini nema da lazam, mislam deka ne sme podobri a za zashtedata kje ja priznavam, ako se zemi neshto solidno, ama sumnjam. Samo Ikardi i Kin zaedno priznavam se drugo e Ramzi 2-del

Обрнете добро внимание на изјавата :)

Devi kazi mislenje, izvaj pozitivno neshto. Kazi deka Benta kje zaigra ko Zidan sega a Morata kje dade 30 gola :)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Za isti pari Kean si otide, za isti go vrakjame.. mu doagja isto ko na pozajmica da sme go pratile..

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.769
Поени од реакции
17.690
-€400M isn’t to cover COVID losses. It’s to replace the €300M from 2019 which was burned up by Covid. Those funds were to be used as part of a 5 year plan (2019-2024) to fund a growth strategy.

-The total expected impact from covid is €320M from 2019-2022, so in theory this injection should provide for €380M in funds to be invested into the growth project. This is enough to pay off all of Juventus’ net debt (€350M)…And it’s going to be used to grow the club not pay off their debt because Juventus usually maintains debt around those levels.

-Ronaldo leaving a year early for a transfer fee in the icing on the cake. The company would expense €90M (€60M cash from his gross wages + €30M in amortization) related to Ronaldo. That essentially disappears, lowering Juve’s cost base by €90M

-Juve’s wage bill is about €310M right now. Ronaldo was being paid €60M…that is considerable relief. Wage bill drops to €250M. Revenues will also recover somewhat this year as people are allowed back into Stadiums.

- the key is that Ronaldo didn’t provide Juventus with growth decree benefits. By electing to have his foreign income at $100k, his salary couldn’t be taxed at the lower level in conjunction with the growth decree (where 50% of income is taxable). The result? €60m in gross wages yielded €35M net. If Juve replace him with a foreign star(s), they would be able to pay €47M in net wages out of the same €60M gross.

The result: my belief is by year end, we’ll be swimming in cash. We can totally afford Haaland. Don’t think small because remember that original €300M in 2019 was to buy the next Ronaldo. Juve will try for Haaland. Perhaps they fail. But I promise they try.

Kajgana Shop

На врв Bottom