Фан Клуб: Јувентус

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Баерн бара 50 милиони за Коста
Јуве дава 35 (почетна сума)

Се шпекулира дека ќе се договорат за 40 милиони + бонуси :)
Ultim'ora; CLAMOROSO @douglascosta é in Italia! É nascosto in un posto al momento segreto ma vi assicuriamo che é qui!!!

Веќе бил во италија ама скриен негде се дупат италијаните изгледа.

Мората неќел да игра за друг Италијански тим па ќе одел во Манчестер според Месина :cuc:

Juve officially contacted Sevilla for N'Zonzi. They want to make a deal with Sevilla besides just activating his €40m release

Sky Italia: #SevillaFC want €40m for Steven N'Zonzi, but allow #Juventus to spread payment

Juventus are ready to contact Bayern in the coming days to make an official offer for Douglas Costa[DOUBLEPOST=1497481117][/DOUBLEPOST]Juventus is ready to pay €40m + bonuses for Bernardeschi. (@DiMarzio)[DOUBLEPOST=1497492979][/DOUBLEPOST]Juventus are not willing to offer more than €45m to sign Douglas Costa. Bayern wants €50m. (Sky)

Последно уредено:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
За истите пари (или плус 10мил нека се) може Санчез.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Кур да бричат Баварциве 50 милиони се премногу за Коста,а кога ќе ми текне дека Видал им го шитнаа Јуве за 37 милиона плус 3 бонуси. :facepalm: Грабеж беше тоа не знам само како можеа во време кога еден Шик со една сезона добра позади него вреди 30милиона или циганон Габигол 35,да го продаваш пред две години најдобриот играч на таа позиција за ебани 37милиона.За све Испод 50-60милиона не смееше да размислуваат за продавање,па нека дуби на глава Видал.

Не ги ни кривам Баерн,во време кога секој подобар играч вреди 30м,со право бараат толку,си ги ценат играчите и тоа е тоа(иако не вреди Коста толку).Еве и Севиља за испод 40м за Нзонзи нејќе да чуе,може само да преговараат за начинот на плаќање.А и Нзонзи како Видал сака да си иде,а и Коста со Јуве ја договори платата,така да изговорот дека се намалува цената и дека играч кој сака да си оди, може да си оди за било која цена не држи вода.Клубот си ја одредува цената и све додека играчот е под договор со клубот,може да го напушти само под условите кој ги бара клубот.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.764
Поени од реакции
6.172
Кур да бричат Баварциве 50 милиони се премногу за Коста,а кога ќе ми текне дека Видал им го шитнаа Јуве за 37 милиона плус 3 бонуси. :facepalm: Грабеж беше тоа не знам само како можеа во време кога еден Шик со една сезона добра позади него вреди 30милиона или циганон Габигол 35,да го продаваш пред две години најдобриот играч на таа позиција за ебани 37милиона.За све Испод 50-60милиона не смееше да размислуваат за продавање,па нека дуби на глава Видал.

Не ги ни кривам Баерн,во време кога секој подобар играч вреди 30м,со право бараат толку,си ги ценат играчите и тоа е тоа(иако не вреди Коста толку).Еве и Севиља за испод 40м за Нзонзи нејќе да чуе,може само да преговараат за начинот на плаќање.А и Нзонзи како Видал сака да си иде,а и Коста со Јуве ја договори платата,така да изговорот дека се намалува цената и дека играч кој сака да си оди, може да си оди за било која цена не држи вода.Клубот си ја одредува цената и све додека играчот е под договор со клубот,може да го напушти само под условите кој ги бара клубот.
Ako Nzonzi vredi 40 miljoni, Daglas Costa vredi 400 miljoni.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788

Има разлика Н'Зонзи има откупна клаузула и клубот комотно можи да си се вади на истата. Јас неќам во клубот на пример да имаме играч кој е немотивиран и не сака да игра за Јуве тоа тие промаш и за него и за клубот. Од друга страна ете за Сандро и Дибала ништо живо не ни помислува на преговарање и исполнување желби Марота. Можеби пак ќе речам за Видал попуштија и поради пворедата и сезоната која ја имаше...

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Juventus se dogovorio sa Stevenom N'Zonzijem i fudbaler Seville prelazi u redove 'stare dame' za oko 40 miliona eura.

Prvo veza, pa sve ostalo, politika se nastavlja.

Хорор

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
N'Zonzi за мене е одличен деструктивец онаков каков што ни фалеше на утакмицата против РМ на пример. Мене ми се бендисва доста како играч ама ќе видиме допрва како ќесе покажи кај нас АКО пристигни. Толисо сакал едноставно во БМ а бил договрен се со Јуве, нека муе со среќа шо да речам. Излегоја нови проблеми, Коста нема ЕУ пасош ама и Бентанкур нема а Јуве има само 1 слободно место...

Moise Kean will sign a 3-year contract on July 1st then Juve will decide whether to keep him in Turin or loan him out overseas [GdS]

Juve had an agreement with Tolisso for months, but Bayern closed the deal in 3 weeks [Equipe]

Marko Pjaca is expected to return in October and has started training at Vinovo [GdS]

Juventus are prepared to offer €35m, paid over 3 years, to sign StevenN'Zonzi, but Sevilla want €40m paid in full. [GdS]

Juve met with Everton regarding Neto & Lemina. Sturaro or Rincon could leave. Lichtsteiner may be sold Mandragora will go on loan [GdS]

Juventus being greedy: Marotta asked Sampdoria about Skriniar as well. Could cost up to 30m [Secolo XIX] - детево е талентиште ! :vozbud:

Genoa want Orsolini and Favilli on loan - Di Campli agreed, waiting on Juve. Preziosi also wants Mandragora [Secolo XIX]

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Пјаца испадна флоп, за повредава ептен го жалам, ќе стане бетер Бенатиа и Кедира со повредувањето, плус колено.. а што се однесува до играчите, Стураро би го оставил пошто не се буни за прва постава а и добар е за дмф колку толку, ама Лемина, Асамоа, Ринкон, Нето, Куадрадо све би то под мач бато.

Бернардески,Коста по крила би било топ, Манџо уште сезонава Пјаца не верувам да може да игра многу, така да ќе треба добра замена за Манџата у 4-2-3-1

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.464
Некако без компас сме на почетоков на трансфер периодот. Од таму на таму само, а и Деви ич не помага со постирање 1203910293 шпекулации од секакви (не)извори :kuracc:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Ринкон јас би го остајл уше една сезона пошто реално сите полу шанси шо ги доби не беа баш шанси и беше солиден исто и Стураро пошто како класичен ДМФ мене мие доволно добар а уште е 24 години, за Лемина мие ептен криво го има талентот ѓупакот ама не се разви како шо се очекуваше од таја кикирата за мозок шо ја има боже господе... Пјаца превентивно ќе отсуствува до тогаш иначе веќе месец тренира и нема никаков проблем со коленото. Шик и Пјаца ќе се замените изгледа за Манџа, Куадрадо и Коста ако дојди. Куадрадо му го има паднато осигурачот во глата на Алегри мн мн бесен е на него.

Пјаца испадна флоп, за повредава ептен го жалам, ќе стане бетер Бенатиа и Кедира со повредувањето, плус колено.. а што се однесува до играчите, Стураро би го оставил пошто не се буни за прва постава а и добар е за дмф колку толку, ама Лемина, Асамоа, Ринкон, Нето, Куадрадо све би то под мач бато.

Бернардески,Коста по крила би било топ, Манџо уште сезонава Пјаца не верувам да може да игра многу, така да ќе треба добра замена за Манџата у 4-2-3-1
[DOUBLEPOST=1497536883][/DOUBLEPOST]
Некако без компас сме на почетоков на трансфер периодот. Од таму на таму само, а и Деви ич не помага со постирање 1203910293 шпекулации од секакви (не)извори :kuracc:
Да те ебам јас тебе :D белким научи кој се за следење кој не досега, па и на овие никакви извори некогаш му се трефнува :D

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.464
Трансфер периодите онака ми се неинтересни, крајно не ме интересира кој е за следење кој не :D Нека се гонат сите, и онака на крајот се знае кој каде отишол каде не.

А велам досега некако управата се однесува без план за наредната сезона. Без квалитетен ЦМ ништо не треба да почнеме да планираме, добро ќе ни дојде десно бекче може и поофанзивно, а тек после напаѓачките опции.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.704
Поени од реакции
88.721
Не го вреѓајте сеоски ЏДМ...

Kajgana Shop

На врв Bottom