JUVE_Ultras
Ragazzo della piazza
- Член од
- 22 септември 2010
- Мислења
- 2.451
- Поени од реакции
- 3.968
И мене ми е највеќе криво за Бонучи,ми стана еден од омилените играчи.Заедно со Киелини и Барзаљи ќе беа и годинава незаменливи позадиПепе е можеби најмалиот проблем. Исла, Красич, Џаки ... ќе најдиме чаре за таа позиција. Плус само два месеци ехееј ко некоја поситна повреда да лапнал.
Проблемот со отсуството на Бонучи е интересен. (не зборам за случајот). Типот почна да станва незаменлив штопер и во репрезентација и во Јуве. Колку Лусио ќе успева да го покрие е прашање. Повеќе ми се чини дека Конте ќе си го земи Ранокија ако можи.
Конте, без разлика шо збораше Енцо (види ЈувентусМК) ова ќе биди некаква флека за него. Одлуката можеби е „математички најисплатлива“ ама новинарите ќе го бркаат и деконцентрираат Конте во секоја прилика (за среќа паметен е да ги шамари). Најголема беља шо можи да се случи со ова отсуство е губење на скудетото баш поради поени изгубени во овие мечови.
--- надополнето: 31 јули 2012 во 20:16 ---
![Тажен :( :(](/styles/default/xenforo/smilies/frown.png)
Најмал проблем ќе бидат новинариве,Конте и да прифати компромис и да се докажува на суд,за тие што се анти-јуве ќе биде местач,исто како што е и Јувентус од неговото постоење
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
Добрата страна во целава работа со Конте е што ќе може да ги води тренинзите и да работи со фудбалерите.На тренинг ќе се поставува тактиката и поставеноста на играчите,али од друга стана ќе фали мотивацијата која им ја дава од клупата и советите за време на полувреме.Така да првите 3 месеци според мене ќе бидат најтешкиот дел од сезоната,ако успеат играчите во негово отсуство да бидат при врвот на табелата,после ќе биде полесно