Фан Клуб: Јувентус

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Монтоливо би бил одлична и долгорочна замена за Пирло :)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.755
Поени од реакции
9.800
Да, не викам дека нон-стоп игра добро. Но, ако го земиме Цисоко, што ке стане каша? Келини ке игра прв тим, а Цисоко и Де Чеље ке се борат за 2 тим, ми нема логика вака левата позиција е добра. Туку десната што ке правиме ако не дај боже се повреди Лихштајнер.
Зашто каша? Цисоко лев бек, Џорџо централен, негов партнер Барѕаљи, десно Лихштајнер. Бонучи и Ештон на клупа. Simple as that.

А за десната позиција.. богами не знам што би се направило доколку се повреди Лихштајнер. Затоа стискам палци Касерес да дојде, на секоја позиција може да игра назад. Плус тоа, имам впечаток дека Конте од него би можел да направи ѕверотина.

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Конечно таткоми ми донесе шал и капа :) Сега кога ќе иде за торино и тренерки ќе земе <3

Сега со кого играме ?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.318
Поени од реакции
5.985
Да, не викам дека нон-стоп игра добро. Но, ако го земиме Цисоко, што ке стане каша? Келини ке игра прв тим, а Цисоко и Де Чеље ке се борат за 2 тим, ми нема логика вака левата позиција е добра. Туку десната што ке правиме ако не дај боже се повреди Лихштајнер.
Ако дојди квалитетен лев бек, Киелини ќе се префрли на централно-бековската позиција, а Бонучи ќе биди тој што нема да игра прв состав.

Десно може да игра и Соренсен, па и Барзаљи кој повеќе пати во Палермо има играно како десен бек.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Ако дојди квалитетен лев бек, Киелини ќе се префрли на централно-бековската позиција, а Бонучи ќе биди тој што нема да игра прв состав.

Десно може да игра и Соренсен, па и Барзаљи кој повеќе пати во Палермо има играно како десен бек.
Конте не мисли така, Келини во последно време кога играше централен не беше многу сигурен и затоа го премести лев бек. А мислам дека нема да биде Келини да игра централен, и Бонучи игра стабилно, само со некои мали киксови, но тоа со работа ке се надмине.

Како и да е, целта што го пишам ова јас е дека не е Цисоко за идеален трансфер, боље Монтоливо да се зема или Касерес (кој велите дека е готово).

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.318
Поени од реакции
5.985
Конте не мисли така, Келини во последно време кога играше централен не беше многу сигурен и затоа го премести лев бек. А мислам дека нема да биде Келини да игра централен, и Бонучи игра стабилно, само со некои мали киксови, но тоа со работа ке се надмине.

Како и да е, целта што го пишам ова јас е дека не е Цисоко за идеален трансфер, боље Монтоливо да се зема или Касерес (кој велите дека е готово).
Де Чеље играше слабо и Конте беше приморан да го игра Киелини како лев бек. И Киелини имаше пад во формата (2-3 натпревари со ред). Конте имаше доверба во Де Чеље кој ги изигра сите подготвителни натпревари како стартер, а Зиглер му беше замена а потоа Зиглер беше и продаден поради тоа што виде дека нема да биде прва постава кај Конте. Но со стартот на сезоната, Де Чеље покажа дека може да биде само замена во Јуве кој се бори за првите места.

Монтоливо игра средина (иста позиција со Пирло) и нема врска со одбраната. Касерес можи да игра на секоја позиција во одбраната, но најдобро во Јуве се покажа како десен бек.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.755
Поени од реакции
9.800
Двајцата сте опоменати. vamos real, уште една опомена и ќе одмараш, бидејќи не ти е прва.

Продолжете со нормална дискусија.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.755
Поени од реакции
9.800
Aгентот на Красич потврдува дека Челзи е заинтересиран за Милош, и дека Челзи е интересна опција за неговиот клиент.

Ај ваљда ќе извадиме околу 15 милиони...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Хаос е Роналдо! Ако дојде ќе ни го распе тимот ;/
Тоа што изигава курац надвор од теренот не ме интересира .Роналдо има дадено скоро толку голови колку цел тим на Јувентус ,знам дека да би можел да дојде ке славиш .
--- надополнето: 27 декември 2011 во 15:32 ---
И во голем меч да љуфни едно 5-6 шанси пред гол празен ? o_O
Не зафркавај брат,знам дека за разлика од Меси него не го сакат баш бидејки е влезен во филм ама за играч подобар е само Меси .

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Тоа што изигава курац надвор од теренот не ме интересира .Роналдо има дадено скоро толку голови колку цел тим на Јувентус ,знам дека да би можел да дојде ке славиш .
.
Зошто би славел ? Кога Роналдо нему личи на Јувентус! Не дека сум против него ама на тим како Јуве не му треба Роналдо , оти кај нас се игра сите за сите а не сите за Роналдо а Роналдо за паштета :D

Kajgana Shop

На врв Bottom