Зашто каша? Цисоко лев бек, Џорџо централен, негов партнер Барѕаљи, десно Лихштајнер. Бонучи и Ештон на клупа. Simple as that.Да, не викам дека нон-стоп игра добро. Но, ако го земиме Цисоко, што ке стане каша? Келини ке игра прв тим, а Цисоко и Де Чеље ке се борат за 2 тим, ми нема логика вака левата позиција е добра. Туку десната што ке правиме ако не дај боже се повреди Лихштајнер.
Ако дојди квалитетен лев бек, Киелини ќе се префрли на централно-бековската позиција, а Бонучи ќе биди тој што нема да игра прв состав.Да, не викам дека нон-стоп игра добро. Но, ако го земиме Цисоко, што ке стане каша? Келини ке игра прв тим, а Цисоко и Де Чеље ке се борат за 2 тим, ми нема логика вака левата позиција е добра. Туку десната што ке правиме ако не дај боже се повреди Лихштајнер.
Конте не мисли така, Келини во последно време кога играше централен не беше многу сигурен и затоа го премести лев бек. А мислам дека нема да биде Келини да игра централен, и Бонучи игра стабилно, само со некои мали киксови, но тоа со работа ке се надмине.Ако дојди квалитетен лев бек, Киелини ќе се префрли на централно-бековската позиција, а Бонучи ќе биди тој што нема да игра прв состав.
Десно може да игра и Соренсен, па и Барзаљи кој повеќе пати во Палермо има играно како десен бек.
Де Чеље играше слабо и Конте беше приморан да го игра Киелини како лев бек. И Киелини имаше пад во формата (2-3 натпревари со ред). Конте имаше доверба во Де Чеље кој ги изигра сите подготвителни натпревари како стартер, а Зиглер му беше замена а потоа Зиглер беше и продаден поради тоа што виде дека нема да биде прва постава кај Конте. Но со стартот на сезоната, Де Чеље покажа дека може да биде само замена во Јуве кој се бори за првите места.Конте не мисли така, Келини во последно време кога играше централен не беше многу сигурен и затоа го премести лев бек. А мислам дека нема да биде Келини да игра централен, и Бонучи игра стабилно, само со некои мали киксови, но тоа со работа ке се надмине.
Како и да е, целта што го пишам ова јас е дека не е Цисоко за идеален трансфер, боље Монтоливо да се зема или Касерес (кој велите дека е готово).
Такви имаме ни треба некој играч како Роналдо ,со еден потег да реше меч .Ви треба некој како Бенз, Ди Мариа и Марсело![]()
И во голем меч да љуфни едно 5-6 шанси пред гол празен ?Такви имаме ни треба некој играч како Роналдо ,со еден потег да реше меч .
Хаос е Роналдо! Ако дојде ќе ни го распе тимот ;/Такви имаме ни треба некој играч како Роналдо ,со еден потег да реше меч .
Тоа што изигава курац надвор од теренот не ме интересира .Роналдо има дадено скоро толку голови колку цел тим на Јувентус ,знам дека да би можел да дојде ке славиш .Хаос е Роналдо! Ако дојде ќе ни го распе тимот ;/
Не зафркавај брат,знам дека за разлика од Меси него не го сакат баш бидејки е влезен во филм ама за играч подобар е само Меси .И во голем меч да љуфни едно 5-6 шанси пред гол празен ?![]()
Зошто би славел ? Кога Роналдо нему личи на Јувентус! Не дека сум против него ама на тим како Јуве не му треба Роналдо , оти кај нас се игра сите за сите а не сите за Роналдо а Роналдо за паштетаТоа што изигава курац надвор од теренот не ме интересира .Роналдо има дадено скоро толку голови колку цел тим на Јувентус ,знам дека да би можел да дојде ке славиш .
.