Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Ајде честитки за новите засилувања, пред се тука мислам за Бонучи, добар дефанзивец е и мислам дека одлично ќе се вклопи во вашата екипа т.е. со Киелини ќе бидат и наредните дефанзивци во репрезентацијата. Мартинез ми е помалку познат, ама штом дошол во голем клуб реално е да прерасне и во голем играч. Честитки уште еднаш и ви посакувам да имате исти скор против Бенитез како што Манчестер имаше додека тој го водеше Ливерпул. ;) Среќно!!! :smir:

Фала друже и ние посакуваме веќе прекин на црната серија искрено верувам во новата управа но мора да се потенцира дека чудо за три дена не бидува треба работа,работа и работа секако и трпение.И од наше име ти посакуваме успеси на Манчестер Јунајтед во Премиер Лигата и Европа.:smir:
 

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.746
Поени од реакции
9.757
Денеска играчите се сретнаа во Торино и се запознаа со Дел Нери и неговиот стручен штаб, во одстуство на тие што играа на светското првенство и повредениот Зебина.

Во линкот уште стои и дека за утре се закажани и медицински прегледи на сите играчи кои ќе патуваат во Пинцоло, како и презентацијата на новите дресови и првите прес конференции.

Еве ја и комплетната листа на играчи кои ќе патуваат во Пинцоло во сабота:

Goalkeepers: Manninger, Storari and Costantino (Primavera)
Defenders: Alcibiade, De Ceglie, Ferrero (Primavera), Grosso, Grygera, Legrottaglie, Silvestri (Primavera).
Midfielders: Belcastro (Primavera), Boniperti (Primavera), Ekdal, Giandonato (Primavera), Lanzafame, Marrone, Martinez, Salihamidzic, Sissoko.
Attackers: Amauri, Del Piero, Diego, Giovinco, Pasquato, Trezeguet.

Бонучи, Киелини, Џиџи, Каморанези, Пепе, Јакинта, Маркисио и Поулсен ќе се приклучат на тимот на 18 Јули, Тиаго на 22, а Мело после крајот на светското првенство.

Момо денеска по разговорот со Дел Нери изјави дека во него гледа човек полн со енергија и ентузијазам, кој е достоен да го води тимот до успеси. Исто така, изјави и дека летово не мрда никаде, и дека тренерот смета на неговите услуги.

А околу Каморанези, последниот клуб со кој се поврзува е Олимпијакос. Мислам дека доколку јужниве испратат понуда за Камо, нема да ја одбие, од причина што има загарантиран првотимски статус, ќе настапува во Европа, солиден живот како и добри пари со оглед на годините. Олимпијакос и во минатото земале играчи кои се стари за во елитни првенства, и се покажувале како одлични засилувања за нивниот тим, така да мислам дека овој трансфер би ги задоволил сите, и Јуве, и Камо а и Олимпијакос.
 
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.703
Поени од реакции
3.659
Sky Sport 24, пред малку ја пренесе веста дека Марко Мота е новиот играч на Јувентус. Марота и претставници на Удинезе утрово се сретнале (како што беше најавено вчера) и утврдено е дека Мота ке дојде на позајмица, а доколку Јувентус сака , ке може да го купи идното лето за 5 милиони евра.

Нека ни е со среќа:smir:

BTW, сабајлево имаше презентација на новите дресови.

cover_maglia_10_11_1.jpg

Слики од презентацијата ке има нешто подоцна.
Иначе одлично му стои дресов на Маркизо :)
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.669
Поени од реакции
5.351
И официјално новите дресови на Јувентус:




Нека му е со среќа на Јуве со новиве дресови, и се надевам дека ќе имаат успех.
 
Член од
15 март 2010
Мислења
5.867
Поени од реакции
6.379
Napad nam je kompletan sa Trezeguetom, Amauriem, Iaquintom, Del Pierom i Diegom. Isto važi i za srednji red. Što se tiče veze i napada glede kvaliteta mirni smo. A Marotta radi na dovođenju krila i defanzivaca...", rekao je Del Neri.

Хммм,ништо од нов напаѓач? Бар Диего ке остане....... Со среќа нека ни се новите дресови ......
 
Член од
28 август 2008
Мислења
184
Поени од реакции
11
cover_maglia_10_11_3_def.jpg cover_maglia_10_11_2_def.jpg
Ај нека ни се со среќа новиве дресови,иако не ми праат нешто многу мерак овие цик-цак линииве:toe:
 

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.224
Поени од реакции
8.093
Дресовиве врска немаат ама да се надеваме дека барем ќе ни донесат среќа во нареднава сезона. Дизајнот на дресовите е убиство. Кој и да ги правел, треба да се закопа самиот.
 

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
тоа цик-цак ќе биде оптичка варка за противниците....гледаш,гледаш и ништо не гледаш:nesvest:
последниве изјави навестуваат дека Диего ќе игра веднаш зад центарфорот,таканаречениот супорт страјкер,изгледа ќе се менуваат со Дел пиеро на таа позиција,а по потреба лесно би се трансформирале во 3-4-3 или 4-3-3.....рано е да нагодувам,со нетрпение ги очекувам првите пријателски....

--- надополнето ---

Дресовиве врска немаат ама да се надеваме дека барем ќе ни донесат среќа во нареднава сезона. Дизајнот на дресовите е убиство. Кој и да ги правел, треба да се закопа самиот.
дизајнот е како на дете мало,почетник некој ќе да се занимавал со случајот,си зел слобода да употреби повеќе бои,па дури и цик-цак линии.....мене дресот ми е најмалку битен,барам перформанси од играчите да се надополни изгубеното овие неколку сезони
 
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
незнам како ги прифатиле тие ко да немало други дизајни?Ланските беа каде каде боље
 
Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
од досегашниот трансфер период јуве ги донесе симоне пепе за 2,5мил марко сторари 4,5 мил леонардо бонучи 15,5 мил хорке мартинез 12 мил и давид ланзафаме 0 а си отидоа фабио канаваро 0 кристиан молинаро 3,8 мил доменико крисито 6 мил серхио алмирон 2,5 антонио кименти (најверојатно крај на кариерата или на позајмица некаде ) микеле палочи се врати од позајмица лука мароне и чиро имобиле на позајмица во сиена лоренцо аруадо 1,3 мил мартин касерес и антонио кандрева се вратиа во барса односно удинезе .... тоа е се за сеа горе долу
 

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.224
Поени од реакции
8.093
Видовте ли каква топка даде нашево дрво? :nesvest:
 
F

FuckYouAll

Гостин
Голманскиот дрес е крш, а на домашниот цик-цак линиите од далеку не се познаваат.:kesa:
 

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Гостинскиов дрес ќе биде без спонзор или ? .. иначе голмаскиов е како на Иван Кампос на времето.

--- надополнето ---

Официјално: Марко Мота е нов играч на Јувентус. Мота доаѓа на позајмица за пола милион евра, со можност за перманентен договор според кој Јуве ќе треба на Удинезе да му плати 5 милиони евра.

Епа со среќа нека ни е ... Ова е добар дил.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom