Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
^
Новинарите се лешинари, спремни се да напишат било каква глупост за било кого само за да си го зголемат тиражот. Поготово италијанските медиуми кои си ги плукаат сопствените играчи, пред важен настан како светско првенство...

Член од
28 август 2008
Мислења
184
Поени од реакции
11
Абе се збуни детето при пеење на химната и одма почнаа да го плукаат новинариве.Некои медиуми дури го повикаа Липи да го исфрли од тимот за Јужна Африка:tapp:.

Стигнаа дури и од уста да му читаат што кажал :tapp:.Без потреба само му вршат притисок на Маркизио,нешто што во никој случај не потребно пред стартот на Светсково Првенство.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Значи тие Италијаните,новинарите и тие од власта се проста раја. Наместо подршка тие им даваат дополнителен притисок.:tapp:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Маркизио е млад,неговата кариера е на почеток,но оддалеку се гледа неговиот карактер на добро,смирено момче.....новинарите може да пишуваат што сакаат,меѓутоа вакви глупости може само да наштетат на италијанската репрезентација која е со најслаб квалитет досега,а не на Маркизио кој допрва ќе кажи со каков квалитет располага

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
«We must restore faith to the ambience»

«Our first commitment is to restore faith to the ambience. The team value is mighty, of great level. Therefore we’ll bargain to give the trainer a team able to go on the pitch and win in any circumstance». Beppe Marotta has clear in mind which way to go to relaunch Juventus. Sport Department General Manager spoke about it during an interview for Sky Sport, in which he spoke of the many players drawn near Juventus by newspapers in the last days: « Dzeko is a very good player, we already knew it, and most of European Clubs set their eyes on him. The price? It depends on demands. Ribery? His renewal with Bayern is a clear way to say he’ll stay in Monaco. Palombo and Pazzini? Two very good players, in fact they are in the National Team. But Garrone said that Samp is not a supermarket and therefore I don’t believe they will arrive to Juventus».
About rumors concerning Atletico Madrid’s interest on David Trezeguet, Marotta flatly denies: «There is no demand». Finally, regarding negotiations with Udinese for Pepe, Candreva and Motta: «Starting a conversation is a very normal fact, in the “hot phase” of the season. For Pepe we started a negotiation».

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Значи колку се болни италијанциве :pos2: ја навредувал Рома,ИМА ЛИ ЛОГИКА,на пријателски натпревар кога се пее својата химна да навредуваш некој тим,и тоа Рома?зашто па да ја навредува Рома?отидоа овие скроз,како што кажа Канаваро само го утнал тајмингот:) а да и изјави дека - "вистината е дека сме смешна земја" па го постираа видеото и подоле го навредуваа Маркизио и на крај требало Липи да го избрка од тим:pos2:

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Значи колку се болни италијанциве :pos2: ја навредувал Рома,ИМА ЛИ ЛОГИКА,на пријателски натпревар кога се пее својата химна да навредуваш некој тим,и тоа Рома?зашто па да ја навредува Рома?отидоа овие скроз,како што кажа Канаваро само го утнал тајмингот:) а да и изјави дека - "вистината е дека сме смешна земја" па го постираа видеото и подоле го навредуваа Маркизио и на крај требало Липи да го избрка од тим:pos2:
Кога велат „за Рома“ се мисли всушност на Рим,каде што им е сместен парламентот (Roma ladrona = Рим крадци т.е. политичарите крадци)
Не знам што се бунат медиумиве кога човекот говорел општа вистина :) Шала на страна,стварно се идиоти.Само создаваат непотребна тензија.Неразбирливо ...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.943
Поени од реакции
5.563
Бепе Марота го убедил Милош Красич да се пресели во Јувентус, веќе ја договорил и стартната плата 1.3 милиони годишно, сума што може да порасне зависно од игрите на Красич во црно-белиот дрес.Се најавува дека Марота веќе е во преговори со ЦСКА Москва за висината на оштетата која треба да ја добие ЦСКА за Красич. линк

Се надевам дека е вистина ова.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Бепе Марота го убедил Милош Красич да се пресели во Јувентус, веќе ја договорил и стартната плата 1.3 милиони годишно, сума што може да порасне зависно од игрите на Красич во црно-белиот дрес.Се најавува дека Марота веќе е во преговори со ЦСКА Москва за висината на оштетата која треба да ја добие ЦСКА за Красич. линк

Се надевам дека е вистина ова.
и јас искрено се надевам:vozbud:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
кога би бирал меѓу Ди Марија и Красич,некако за србинов ме влече повеќе....мислам дека нема шанса Ди Марија да вреди 40 милиони и повеќе,тој трансфер е створен за Реал,на Јуве глумци не му требаат,треба цврстина и сила по дебаклот годинава,се надевам Марота ќе ја заврши работата уште денес !

Член од
12 април 2010
Мислења
178
Поени од реакции
69
F

FuckYouAll

Гостин
Ајде уште да се договорат со ЦСКА и ќе добиеме супер талентиран и надежен фудбалер:vozbud:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2010/06/07/1962682/juventus-agree-a-deal-for-cskas-milos-krasic-giorgio

Другата сезона го гледаме Красич во Јуве :vozbud:

Исто така на Киелини ке му се продолжи договорот до 2015 . Стоперот би требало да зема 3,5 милиона евра по сезона
ова добро е,меѓутоа не знам колку би бил од корист Монтоливо кој е спомнат подолу во текстот,наводно желба бил на Андреа....од Фио само Јоветич сакам да го видам во Јуве,можи и Варгас,меѓутоа по мене Јоветич би бил приоритетот....ако за Ди Мариа Реал може да потроши 40 мил,мислам дека Јоветич вреди најмалку толку....

--- надополнето ---

цела Европа се тепа за бразилчево,а Јуве го нејќи повеќе во своите редови.....се надевам дека се во право

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom