Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Полека малце смирете се летото е долго еден по еден да се купуваат а до сега нема потврда за ниеден Марота оди од место во место во Торино се нема појавено од патувања па да се надеваме коа ќе се врати за неколку дена ќе ни соопшти од кој играчи ги земал потписите.ПС кога игра Италија ?

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
11 милиони за Касерес не е многу скапа опција,до повредата беше втор десен бек во Италија-зад Маикон.....детето нема ум многу,но е доста пожртвуван и спремен да изигра за тимот,мислам дека не треба да се испушти овој играч

--- надополнето ---

Првпат го гледам овој Бонучи моментално на пријателскава со Мексико, и типчево дефинитивно не е за во Јуве. Една добро изиграна сезона не значи дека одма треба да се фрлат пари.

Липи тотално ја утнал формацијава. Игра со двајца чекачи како Јакинта и Џила, а во средината нема кој да повлече. Како од Ферара да учел. За Италијанциве четфртфинале ќе биде премија.
Италија е далеку од тоа што беше,немаат ни лидер во тимот,треба некое чудо да се случи да стигнат подалеку

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.331
Поени од реакции
6.012
Првпат го гледам овој Бонучи моментално на пријателскава со Мексико, и типчево дефинитивно не е за во Јуве. Една добро изиграна сезона не значи дека одма треба да се фрлат пари.
Ако е така, и Маркизио денеска игра мизерно, па е еден од играчите кои во никој случај нема да бидат продадени од Јуве :) За примениот гол на Италија виновен е Канаваро кој не се врати навремено,и не го покри својот играч навремено.Де Роси исто така игра слабо,а е играч кој е баран од цела Европа, и Липи дефинитивно не му е погодена формацијата (4-5-1)

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Мислам дека Волфсбург нема шанси да го продадат Џеко за помалку од 30 милиони евра.
Не сум баш оптимист околу доаѓањето на Џеко, многу се одолговлекува целата работа а еве за Красич и Манчестер се вклучува во трката, мани што нема да доведеме добри играчи туку почнаа шпекулации и околу продажба на подобрите, нека го дадат Киелини на Реал и ќе видиме колку навивачи ќе доаѓаат на стадион наредната сезона :toe:

F

FuckYouAll

Гостин
Не сум баш оптимист околу доаѓањето на Џеко, многу се одолговлекува целата работа а еве за Красич и Манчестер се вклучува во трката, мани што нема да доведеме добри играчи туку почнаа шпекулации и околу продажба на подобрите, нека го дадат Киелини на Реал и ќе видиме колку навивачи ќе доаѓаат на стадион наредната сезона :toe:
Страв ми е Реал да не понудат 25м + Бензема или Диара, затоа што така шансите за да им го дадат се зголемуваат драстично. :toe:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Страв ми е Реал да не понудат 25м + Бензема или Диара, затоа што така шансите за да им го дадат се зголемуваат драстично. :toe:
Не зезај ако за Киелини даваат 25 не се здрави пиша некој погоре за Пасторе ни барале 25 непа за Киелини испод 150 м не се дискутира стварно вреди толку али мислам дека ќе потпише нов договор сеа Реал е хит со мурињо и мора да ги поврзуваат со сите

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Ќе мора да ја зголемат сумата која ја спомнуваш за едно 10 пати. Сигурен сум дека Киелини вреди дупло од педерот Роналдо. Кога можеа да дадат за педер 100 милиони, можат да дадат 200 за играчиште.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

Липи тотално ја утнал формацијава. Игра со двајца чекачи како Јакинта и Џила, а во средината нема кој да повлече. Како од Ферара да учел. За Италијанциве четфртфинале ќе биде премија.
Тврдиш дека една добра сезона не вреди а аргументот ти е едно изиграно полувреме?

Настрана логиката. Бонучи не беше крив за голот. Од она шо видов морам да потенцирам дека ги прај истите чистења како Киелини. Детето има техника и знај шо прај.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Абе и јас се плашам од евентуална продажба на Киелини , но кога ќе видам дека се споменува цифра од 25 милиони евра ми се смирува душава ... па Бонучи пред некој ден беше проценет од страна на некои експерти на 26 милиони евра , Барселона за Чигрински даде 25 милиони итн итн ...

Реков доколку стигне понуда Бензема , Дренте , Ван Дер Варт + 25 милиони евра , тек тогаш понудата би тербало да се разгледа и после ден два да се одбие ...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ќе мора да ја зголемат сумата која ја спомнуваш за едно 10 пати. Сигурен сум дека Киелини вреди дупло од педерот Роналдо. Кога можеа да дадат за педер 100 милиони, можат да дадат 200 за играчиште.
Мислам бидете реални....киелини можеби е најдобар централен дефанзивец моментално во Италија а можеби и во европа но за дефанзивец да се даде над 30 милиони и 30 нека се испаѓа многу смешно...едноставно секој фудбалер може да биде дефанзивец и да покрива оди биди напаѓач и дај гол да те видам...за џабе не се офанзивците најплатени и најскапи....едноставно сума од 30 милиони е смешно да се даде за дефанзивец и колку да е добар(за централен правиме муабет)....и те молам роналдо тоа што е педер,транвсетит,бисексуалец е негова работа ама што е играч и пол треба да се признае..едноставно иди прва сезона во најголемиот клуб во светот каде има еден тон притисок и го носи на грб цела сезона и прв стрелец во сите натпреварувања иако не игра шпиц.....

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Мислам бидете реални....киелини можеби е најдобар централен дефанзивец моментално во Италија а можеби и во европа но за дефанзивец да се даде над 30 милиони и 30 нека се испаѓа многу смешно...едноставно секој фудбалер може да биде дефанзивец и да покрива оди биди напаѓач и дај гол да те видам...за џабе не се офанзивците најплатени и најскапи....едноставно сума од 30 милиони е смешно да се даде за дефанзивец и колку да е добар(за централен правиме муабет)....и те молам роналдо тоа што е педер,транвсетит,бисексуалец е негова работа ама што е играч и пол треба да се признае..едноставно иди прва сезона во најголемиот клуб во светот каде има еден тон притисок и го носи на грб цела сезона и прв стрелец во сите натпреварувања иако не игра шпиц.....
Не е работата во тоа дали тој е педер или не (го вреѓам затоа што ми е одвратен човекот ко појава) туку работата е што сите екипи пробуваат да извадат максимум за своите најдобри играчи при нивна евентуална продажба, додека за несомнено најдобриот играч на Јуве веќе неколку години наназад, се шпекулира со бедна сума од 25 милиони. Па што се бе Јуве? Овци? За еден скапан Амаури им дадовме на Палермо 22 милиони затоа што им беше најдобар а сега Реал сака да ни го земе Киелини за 25. Каде со тој памет? Може за тие пари да ги добијат Амаури и Григера во пакет ако сакаат, ако не , чао пријатно. Крај на приказната. Јас да сум одговорен во Јуве за трансфери, би го плукнал у фаца тој што предложил ваква смешна сума која е помала дури и од цената на Џеко. Значи Јуве ако сака да го ангажира босанецов ќе треба да доплати. Кажи ми искрено дали Џеко вреди повеќе од Киелини?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не е работата во тоа дали тој е педер или не (го вреѓам затоа што ми е одвратен човекот ко појава) туку работата е што сите екипи пробуваат да извадат максимум за своите најдобри играчи при нивна евентуална продажба, додека за несомнено најдобриот играч на Јуве веќе неколку години наназад, се шпекулира со бедна сума од 25 милиони. Па што се бе Јуве? Овци? За еден скапан Амаури им дадовме на Палермо 22 милиони затоа што им беше најдобар а сега Реал сака да ни го земе Киелини за 25. Каде со тој памет? Може за тие пари да ги добијат Амаури и Григера во пакет ако сакаат, ако не , чао пријатно. Крај на приказната. Јас да сум одговорен во Јуве за трансфери, би го плукнал у фаца тој што предложил ваква смешна сума која е помала дури и од цената на Џеко. Значи Јуве ако сака да го ангажира босанецов ќе треба да доплати. Кажи ми искрено дали Џеко вреди повеќе од Киелини?
Во право си и дефинитивно за клубовите и за напумпаните цени...едноставно такви времиња дојдоа и ској клуб си бара свои права...логиката тие на место со амаури ако амаури вреди 22 милиони сигурно киелини вреди над 40...сепак фудбалот е бизнис и секој гледа да извади профит.....е сега околу џеко сигурно вреди повеќе од киелини а не значи дека е подобар играч(неможиш да ги споредуваш)..со самото тоа што џеко игра напаѓач и во две сезона во бундесот даде над 50 голови и + млад играч надежен и со тоа цената му рипна..гледаш и за босна стега голчиња како на пример сега на Германија му чукна повторно голче...сакам да ти кажам напаѓачите се поекспонирани од одбнранбените бидејќи да се биди офанзивец не е лесна работа..а за дефанзивец јас ако сум физички спремен и доволно снажен ќе одам ќе трчам ќе покривам не мора којзнае колку фудбал да знам да играм(сега не буквално ама така иди муабетот)..иако последните 5-6 светски прваци станале шампиони благодарение на одличната ирга во одбрана!

M

mercenary

Гостин
^добри напаѓачи како Џеко може да се најдат многу,ама дефанзивци како Киелини,толку добар а прилично млад за дефанзивец,нема.Најпаметно им е да не го продаваат за помалце од 50ка,освен ако он сам сака да си иде....

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
новата управа дојде да крои распаднат тим,а не да продава колку што знам-спијте мирно....доколку се обвистинат трансферите на Красич,Џеко и солиден партнер на Киело,бидете нестрпливи да започне новата сезона

commandante

diablo blue
Член од
16 мај 2008
Мислења
393
Поени од реакции
72
Мислам дека добра опција би било да ги земеме Бонучи и Крисито,а да го задржиме Касерес.Како што разбрав Бонучи може да игра и како десен бек. Мое мислење е дека Касерес подобро би се снашол како централен дефанзивец,партнер на Киелини (Бонучи-Касерес-Киелини-Крисито). Не би требало многу пари да се дадат со оглед на тоа што 50% Крисито е наш,Касерес помалце од 10 милиони и за Бонучи веројатно исто. Потоа може да се даде повеќе за купување на Красич и еден напаѓач,Џеко на пример. На левата крилна позиција би играл Џио,а може да се проба и Диего,а позицијата на напад (партнер на Џеко) би се менувале Јакинта и капитенот,можеби евентуално купување на некој поевтин напаѓач,но и помлад,Кваљарела на пример.

А,да и тоа,за заминувањето на Киелини,не верувам дека би заминал.Исто како што Де Роси не би заминал од Рома или пак Чави од Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom