Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
"He's a fantastic player in a smaller championship. I have doubts that he could do the same in a championship like the Spanish or Italian ones. If you told me we could sign Di Maria at an accessible price, I'd say let's go ahead and sign him now. But the price is out of this world so I say that I don't like my clubs paying crazy prices for players."

Еве го мислењето на Мурињо за Ди Мариа, човекот го мисли истото што и јас Ди Мариа сеуште не вреди толку многу.

Buffon is staying! :)

P.S. Welcome back Energie No.1

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Другар свака част за составот ама ова иде над 100 милиона ама мислам дека ке вреди.

Како што читав на јувефанс за оваа одбрана(таа слична беше) со продажба на цела наша одбрана сега што ја имаме ке треба околу 10 милиона плус да се додадат и да се направи оваа.
Е сега
Бенега
Силва
Џеко
Фабиано
Тоа незнам колку би коштало ама 110 милиона за сите 4етворица?
За Џеко се бара 35 да речеме Силва исто или 40 може да бараат.Бенега мислам дека 15 милиона и Фабиано поима неам ама ке ни останат уште 20 милиона до 110 така да би можело.Мојата проценка за составов е 120 милиона а колку е реално да се донесат овие играчи и колку нашата управа ке ги донесе тое е.Ина4е би направил бум составот да.
fabiano ne treba poarno aguero + 10-15 miliona od fabiano + tiago pa sega za 15 miliona imame klasa igrac i mlad

F

FuckYouAll

Гостин
Aко сакаме млад, јак и надежен напаѓач тоа е Џеко или Суарез, така да иден напаѓач на Јуве треба да се бара меѓу овие двајца.
А за одбраната, пред се треба да го задржиме Келини, а негов партнер да биде Кјаер (кој мислам дека е наш играч:) ), десно Касерес а лево Кришито.
За средината, пред се треба да знаеме со која формација ќе играме, а потоа да коментираме.

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
"He's a fantastic player in a smaller championship. I have doubts that he could do the same in a championship like the Spanish or Italian ones. If you told me we could sign Di Maria at an accessible price, I'd say let's go ahead and sign him now. But the price is out of this world so I say that I don't like my clubs paying crazy prices for players."

Еве го мислењето на Мурињо за Ди Мариа, човекот го мисли истото што и јас Ди Мариа сеуште не вреди толку многу.

Buffon is staying! :)

P.S. Welcome back Energie No.1
Добро е што во ова време на ненормална состојба на пазарот на фудбалери каде што цените се ептен нереални, некој во клубот размислува со „ладна глава“. И јас потполно се слагам дека не треба да се фрлаат безпотребно толку пари за недокажани играчи.

Најверојатно Ибрахимович побарал трансфер од Барса. Иако ми е еден од најомразените играчи после Калчополи, арогантно копиле што ич не го боли кур за тимот, мислам дека доколку Барса се сложи на сума од 30 милиони максимум треба да се врати назад. Никогаш не мислев дека ќе сакам да се врати во Јуве ама очајно ни е потребен голгетер од светска класа, а сите добро знаеме што правеше во Серија А. Не велам дека нема други добри напаѓачи, но знаеме дека е тешко за адаптација особено за напаѓач во Серија А.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Добро е што во ова време на ненормална состојба на пазарот на фудбалери каде што цените се ептен нереални, некој во клубот размислува со „ладна глава“. И јас потполно се слагам дека не треба да се фрлаат безпотребно толку пари за недокажани играчи.

Најверојатно Ибрахимович побарал трансфер од Барса. Иако ми е еден од најомразените играчи после Калчополи, арогантно копиле што ич не го боли кур за тимот, мислам дека доколку Барса се сложи на сума од 30 милиони максимум треба да се врати назад. Никогаш не мислев дека ќе сакам да се врати во Јуве ама очајно ни е потребен голгетер од светска класа, а сите добро знаеме што правеше во Серија А. Не велам дека нема други добри напаѓачи, но знаеме дека е тешко за адаптација особено за напаѓач во Серија А.
јас не сакам ни приближно до торино да го видам смрдлето смрдливо.После тоа шо го направи за време на калчополи,мислам дека заслужува да грее клупа на Виља и Бојан.:smir:

С

сашенко

Гостин
Види Аzzuri и јас многу го замразив Ибра кога отиде у интер иако знаев уште пред да заврши таа сезона дека он ке си иде тоа се оприметуваше многу, ама од сите на светот он отиде во ИНТЕР.Сепак знам дека е добар играч и дека би би корисен многу на секој италијански клуб.Се потврди дека он е само за Италија.Ама мислам дека најголем проблем за неговото враќање нема да бидат парите ниту управата туку нашите играчи.Келини е во лоши односи со него.Се сеќаваш како беше на првата утакмица кога против интер против калчополите?Келини душата му ја извади на Ибрахимович.Не верувам дека тие двајца ке сакаат да се гледаат во ист тим.Навивачите исто така ке бидат проблем ама како што се навикнаа на Канаваро ке биде исто и со Ибра ако дојде пак ама не верувам дека ке дојде.

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Види Аzzuri и јас многу го замразив Ибра кога отиде у интер иако знаев уште пред да заврши таа сезона дека он ке си иде тоа се оприметуваше многу, ама од сите на светот он отиде во ИНТЕР.Сепак знам дека е добар играч и дека би би корисен многу на секој италијански клуб.Се потврди дека он е само за Италија.Ама мислам дека најголем проблем за неговото враќање нема да бидат парите ниту управата туку нашите играчи.Келини е во лоши односи со него.Се сеќаваш како беше на првата утакмица кога против интер против калчополите?Келини душата му ја извади на Ибрахимович.Не верувам дека тие двајца ке сакаат да се гледаат во ист тим.Навивачите исто така ке бидат проблем ама како што се навикнаа на Канаваро ке биде исто и со Ибра ако дојде пак ама не верувам дека ке дојде.
Знам, сето тоа ми е многу јасно. Јас лично единствена опција за нападот гледам во Џеко и никој друг. Има многу шпекулации, но најгласни се оние за премин во Реал или Манчестер. Доколку не успееме да го земеме Џеко, не гледам некој друг што има квалитет за да ја пополни позицијата во нападот:toe:

Член од
28 август 2008
Мислења
184
Поени од реакции
11
Џиџи изјавил дека останува во Јуве поради љубовта кон клубот и навивачите:

Ми се допаѓаат овие изјави од двајцата Џиџ-евци, каде што најавуваат многу поагресивен и поангажиран Јувентус догодина.
Легенда е бе Буфон,али најака му е последнава изјава: From now on, whoever comes to Juve must spit blood and give their best. They must be a point of arrival and departure. Juve made Italian football history.”
http://www.football-italia.net/may27q.html

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.331
Поени од реакции
6.012
Моџи „Конечно Јуве ангажира луѓе кои се компетентни и кадарни за работата што ја работат“.

Моџи за Андреа Ањели изјави дека е човек кој многу добро го познава Јувентус и фудбалот воопшто, изјави дека имал одличен учител во неговиот татко Умберто Ањели, и дека многу добро знае кој треба да го купи а кого да го продаде, и изјави дека е многу паметно неговото поставување за Претседател на клубот.

На прашањето дали ќе му дава совети на Андреа Ањели, Моџи изјави:

„На Андреа не му се потребни совети,го познавам како мојот џеб,и знам дека ќе прави одлични работи во Јувентус.Уште од мал постојано беше покрај својот татко Умберто,ги познавам неговите фудбалски карактеристики како и неговото менаџерско познавање кое е од многу големо значење во фудбалот, и знам дека Андреа има многу сериозно намери со клубот.“

Исто така Моџи го поздрави ангажманот на Марота и Дел Нери:

„Дел Нери е добар тренер, не е некој феномен, но сепак е добар тренер. Марота одлично го разбира фудбалот, тоа на многу пати го покажал во минатото, и во друштво со Паратичи направија добри работи во минатото“

Исто така, Моџи не пропушти повторно да го нападне Блан, и изјави дека добро е што му се скрати моќта на Блан во Јувентус,и изјави дека очекува да си замине оваа година.

С

сашенко

Гостин
Кога ке помислам на титулите во лига на шампиони те гледам тебе Блан.
Кога ке помислам на титулите во купот на италија те гледам тебе Блан.
Кога ке помислам на титулите во серија а те гледам тебе Блан.

У пичку матер више со тебе тргај се од пред витрините неможам титулите да си ги видам.
:vozbud: :vozbud: :vozbud:

blanc_big.jpg

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

Да очајно ни треба голгетер од светска класа но овој не е таков.
- Кажи еден клучен меч шо го има решено. Не зборам за мечој од типот Шинтер-Сиена па овај дава гол со пета во последна минута и го решава мечот. Зборам за напнат меч во кој се работи за живот или смрт и овај успева да го реши.
- Типот во последните мечој во Шпанија беше седнат на клупа од еден Бојан Кркиќ и мислам дека нема шо да се збора за неговата класа.
- Факт е дека во Италија беше докажан и дека го разбира италијанскиот фудбал но има премногу фактори кои се против ова. На крај краева ене го и Амаури беше рамбо во Палермо па сега ко пијана кокошка се шета на терен. Кога еден играч нема мотивација за игра џабе е се. Овај мислам дека е во надолна линија во кариерата и да се трошат 30М за него (28,29,30 години имаше?) е лудост.
- Еден проблем е односот со играчите. Киело и Алекс мислам дека се во екстремно лоши односи со него Зебина мислам исто.
- Ако лани навивачите беа способни да прават ајвар на трибини за лошите резултати, ако знајме дека еден Канаваро беше пречекан со протести (и покрај неговиот непроценлив придонес за јуве) за овој чергаров несакам да помислам шо ќе се случва низ Торино.

Едноставно има премногу Не за овој трансфер

Настрана од оваа тема

- Ни одбиле понуда од 16М за Џила??? нешто појќе за ова?
- Сме испратиле понуда за Варгас?
- Рома го нудела Мексес за Јакинта?

- Морам и јас да ја потенцирам изјавава - "Who comes to Juve must spit blood" - Џиџи
- Вакви играчи се за почит а не чергарот.
- Ако некој од тимов заслужва да му носам дрес тој ќе биди Џиџи.

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Да очајно ни треба голгетер од светска класа но овој не е таков.
- Кажи еден клучен меч шо го има решено. Не зборам за мечој од типот Шинтер-Сиена па овај дава гол со пета во последна минута и го решава мечот. Зборам за напнат меч во кој се работи за живот или смрт и овај успева да го реши.
- Типот во последните мечој во Шпанија беше седнат на клупа од еден Бојан Кркиќ и мислам дека нема шо да се збора за неговата класа.
- Факт е дека во Италија беше докажан и дека го разбира италијанскиот фудбал но има премногу фактори кои се против ова. На крај краева ене го и Амаури беше рамбо во Палермо па сега ко пијана кокошка се шета на терен. Кога еден играч нема мотивација за игра џабе е се. Овај мислам дека е во надолна линија во кариерата и да се трошат 30М за него (28,29,30 години имаше?) е лудост.
- Еден проблем е односот со играчите. Киело и Алекс мислам дека се во екстремно лоши односи со него Зебина мислам исто.
- Ако лани навивачите беа способни да прават ајвар на трибини за лошите резултати, ако знајме дека еден Канаваро беше пречекан со протести (и покрај неговиот непроценлив придонес за јуве) за овој чергаров несакам да помислам шо ќе се случва низ Торино.

Едноставно има премногу Не за овој трансфер

Настрана од оваа тема

- Ни одбиле понуда од 16М за Џила??? нешто појќе за ова?
- Сме испратиле понуда за Варгас?
- Рома го нудела Мексес за Јакинта?

- Морам и јас да ја потенцирам изјавава - "Who comes to Juve must spit blood" - Џиџи
- Вакви играчи се за почит а не чергарот.
- Ако некој од тимов заслужва да му носам дрес тој ќе биди Џиџи.
Вериј ми и јас не сакам да се врати, само го споменав како опција. Во денешно време ништо не може да ме изненади.:toe:

С

сашенко

Гостин
Абе Ибрахимович што не е од светска класа НЕ Е.Јасно ни е на сите.Ама играчот може многу добро да се снајде во италијански стил на игра.Во Интер и во Јуве изигра одлично е сега не е за во Барса ама тоа не значи дека нема квалитет.Нас не ни треба играч со титула светска класа играч или некој кој ке го добиеме а притоа во битката за неговиот потпис сме се бореле со еден Реал Манчестер или Барса.Нас ни треба некој кој ке се вклопи во тимот одлично, кој ке знае да ги искористи шансите (не како амаури сами да упропастува) и да ДАВА ГОЛОВИ.Не мора да биде од светска класа за да може да ги исполни овие 3 услови.Слушам на juvefans.com се радуваат што Пацини бил многу блиску до транфер во Јувентус.Мене не ме радувуа ова многу ама ако тој даде може да даде 22+ голови во дресот на јуве па тој е преквалификуван за кај нас.Јас мислам дека јуве годинава треба да пазари во Италија пред се зашто ни требаат играчи кои ја знаат лигата и кои ке можат без проблем да се вклопат во играта на Јуве.Во лигата на шампоните хаха идеме следната година се кладам ако направиме таков тим и тогаш нека земем некоја ЗВЕЗДА со титула светска класа.Со 80 милиона и еден куб ѓубре во клубот заборавете на Звезди туку гледајте да направиме тим каде што играчите ке можат брзо да се прилагодат еден на друг и да можат да ја кренат атмосферата и да се вратат на победничи патеки.Кога ке дојдат звездите да видат тим каде што мора пред играчи кои вредат 3 пати помалку од тебе да се покажуваат за да се изборат за тоа да играат во прв состав и да имаат мотив да играат и да даваат голови.Нас ни треба првин тоа па после звезди.Ако липнеме сега 40+милиона за некој до крајот на годината ке гледаме само како се врти накај новинарите и фотографите за што поубаво да изгледа во весник утре дента.И ке го гледаме No.33 и остали како се сопнуваат пред топката пак.Е тогаш ни Буфон ни Келини веке нема да сакаат да чујат за јуве и сме го ЕБАЛЕ ТОГАШ.....

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Мислам дека повеќе шанси има Агуеро да дојде.Џеко нема теорија да го одбере Јувентус пред другите во моментов сме далеку вон конкуренција за такви играчи за разлика од другите екипи.Знаев дека џиџи ќе остане и е многу важен за екипата.Јас ќе бидам задоволен ако се донесат некој како Кјаер,Мексес,Агуеро,Варгас,Маскара,Миколи итн

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom