Добро е што во ова време на ненормална состојба на пазарот на фудбалери каде што цените се ептен нереални, некој во клубот размислува со „ладна глава“. И јас потполно се слагам дека не треба да се фрлаат безпотребно толку пари за недокажани играчи.
Најверојатно Ибрахимович побарал трансфер од Барса. Иако ми е еден од најомразените играчи после Калчополи, арогантно копиле што ич не го боли кур за тимот, мислам дека доколку Барса се сложи на сума од 30 милиони максимум треба да се врати назад. Никогаш не мислев дека ќе сакам да се врати во Јуве ама очајно ни е потребен голгетер од светска класа, а сите добро знаеме што правеше во Серија А. Не велам дека нема други добри напаѓачи, но знаеме дека е тешко за адаптација особено за напаѓач во Серија А.
Да очајно ни треба голгетер од светска класа но овој не е таков.
- Кажи еден клучен меч шо го има решено. Не зборам за мечој од типот Шинтер-Сиена па овај дава гол со пета во последна минута и го решава мечот. Зборам за напнат меч во кој се работи за живот или смрт и овај успева да го реши.
- Типот во последните мечој во Шпанија беше седнат на клупа од еден Бојан Кркиќ и мислам дека нема шо да се збора за неговата класа.
- Факт е дека во Италија беше докажан и дека го разбира италијанскиот фудбал но има премногу фактори кои се против ова. На крај краева ене го и Амаури беше рамбо во Палермо па сега ко пијана кокошка се шета на терен. Кога еден играч нема мотивација за игра џабе е се. Овај мислам дека е во надолна линија во кариерата и да се трошат 30М за него (28,29,30 години имаше?) е лудост.
- Еден проблем е односот со играчите. Киело и Алекс мислам дека се во екстремно лоши односи со него Зебина мислам исто.
- Ако лани навивачите беа способни да прават ајвар на трибини за лошите резултати, ако знајме дека еден Канаваро беше пречекан со протести (и покрај неговиот непроценлив придонес за јуве) за овој чергаров несакам да помислам шо ќе се случва низ Торино.
Едноставно има премногу Не за овој трансфер
Настрана од оваа тема
- Ни одбиле понуда од 16М за Џила??? нешто појќе за ова?
- Сме испратиле понуда за Варгас?
- Рома го нудела Мексес за Јакинта?
- Морам и јас да ја потенцирам изјавава - "Who comes to Juve must spit blood" - Џиџи
- Вакви играчи се за почит а не чергарот.
- Ако некој од тимов заслужва да му носам дрес тој ќе биди Џиџи.