Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Mомци супер е ова, I'm in!
...него, имав јас идеја, дали сакате да регистрираме домен и да направиме македонски сајт за фанови на Јуве (јас се нафаќам да го изработам сајтот, но ќе ми треба уште некој за да го ажурираме). На сајтот би ги имало најновите вести, шпекулации и колумни со милења од фановите исл... Нешто како колегиве од фан клуб Интер што имаат.
Има интерес? :helou:
I'm in too ... За преведување од англиски,можам да помогнам.Италијански не знам :( Ако треба некаква друга помош,ако можам ќе помагам
позз

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Не мора да знаете Италијански, ние се снаоѓаме со Гугл Транслејт. Само не на Македонски зошто тоа е само за хумор и сатира, туку од Италијански на Англиски. Преводот пак е лош ама обично се разбира што сака авторот да каже :)

Ајде, па ако се решите, многу успех!
За италијански разбирам идев на курс xD ама уште некој да има нема да биде лошо, али ок може и така.

Иначе фала друже, гледам добро ви тргнало и на вас, па зошто да не пробаме и ние... :toe:

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Де де не епроблемот јазиците проблемот е кој ќе се нафати покрај мене да го плаќа сајтот и кој ќе ми помогне околу стилот на страната и се тие работи другото е лесна раобта за преведување и ТН:vozbud:
Ако треба,финансиски (колку можам) ќе помогнам.Плус со време ќе ни дојдат и реклами,па тие самите ќе си го отплатуваат одржувањето ...

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Па јас мислам дека финансиската работа ќе биде најголемиот проблем другото се е "Гола вода" и преведувањето и изработката:vozbud:Значи еден хостинг со домен .mk излегува околу 2500 па да се собериме 5мина по 500 нема да ни дојде многу :toe:

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Ако треба,финансиски (колку можам) ќе помогнам.Плус со време ќе ни дојдат и реклами,па тие самите ќе си го отплатуваат одржувањето ...
Абе кој не би сакал од фан клубов да има сопствен македонски сајт за јуве, и со сигурност на еден член по 200 ден нема да му дојди повеќе!! И јас ЗА..!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
ок гледаме има интерес сеа Влатче нека каже кога би почнал/ле со изработка а ние останатите помагаме ?

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Па јас мислам дека финансиската работа ќе биде најголемиот проблем другото се е "Гола вода" и преведувањето и изработката:vozbud:
Освен јас,кој друг мисли да помага финансиски.Тие што сакаат,ќе се договориме,ќе искочиме негде и ќе удриме математика.Колку треба пари месечно / колку не има = чиста сметка,долга љубов

Значи кој е in?

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Имаат на јуветнус.ком копирајт правила и мислам дека логото, името и сл не смее да се користи за комерцијални цели. Е сега ако се договориме дефинитивно, може да пуштиме маил до нив за да ги известиме дека регистрираме домен, чисто фан сајт, па мислам дека со нивен амин ќе биде уште по филм :)

За кеш, се плаќа годишно за домејн и хостинг на страната. Кажа тими околу 3000 е годишно. Еве линк

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Во врска со идејата за сајтот уште одамна ја имам истата само незнам колку има интерес кај вас за одржавање на истата. Мал проблем сум и јас бидејќи сум зафатен до преку глава ама за сработвање на страната рачунајте на мене одвреме навреме би работел на ова нешто посекако не е за одма да се напрај. Проблемот е за после да имаме луѓе кои би објавувале статии.

Инаку во врска со предлогов предлагам да отвориме приватна група (Тимче плз напрај ти и покани не сите шо сме константни на темава) и на неа да ги дискутираме сите работи во врска со страната па да видиме шо сакаме да напрајме какви предлози има и кои луѓе се во игра за работа. Имам неколку идеи ама поопширно ќе пишам таму ако напрајме таква група.

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Имаат на јуветнус.ком копирајт правила и мислам дека логото, името и сл не смее да се користи за комерцијални цели. Е сега ако се договориме дефинитивно, може да пуштиме маил до нив за да ги известиме дека регистрираме домен, чисто фан сајт, па мислам дека со нивен амин ќе биде уште по филм :)
Да де,ние нема да им користиме лого,ни име.Нема да бидеме јувентус.ком бидејки такво нешто веќе постои.Ако бидеме нешто како Macedonian fan site (пример давам) ќе си бидеме оригинални и нема да има никаква сметња.Значи никаков амин они не мора да даваат,пошо ние ќе нагласиме дека ќе бидеме НЕОФИЦИЈАЛНА страница на фудбалскиот клуб ...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
јуве балкан го користат логото и имаат дополнителни реклами, ако има член на нивниот форум бујрум нека се изјасни и/или нека се распраша таму.

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Во врска со идејата за сајтот уште одамна ја имам истата само незнам колку има интерес кај вас за одржавање на истата. Мал проблем сум и јас бидејќи сум зафатен до преку глава ама за сработвање на страната рачунајте на мене одвреме навреме би работел на ова нешто посекако не е за одма да се напрај. Проблемот е за после да имаме луѓе кои би објавувале статии.

Инаку во врска со предлогов предлагам да отвориме приватна група (Тимче плз напрај ти и покани не сите шо сме константни на темава) и на неа да ги дискутираме сите работи во врска со страната па да видиме шо сакаме да напрајме какви предлози има и кои луѓе се во игра за работа. Имам неколку идеи ама поопширно ќе пишам таму ако напрајме таква група.
Луѓе јас сум нов на кајгана,но дефинитивно би сакал да учевствувам во нешто оволку големо.Ако нешто планирате,планирајте ме и мене
позз

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Да де,ние нема да им користиме лого,ни име.Нема да бидеме јувентус.ком бидејки такво нешто веќе постои.Ако бидеме нешто како Macedonian fan site (пример давам) ќе си бидеме оригинални и нема да има никаква сметња.Значи никаков амин они не мора да даваат,пошо ние ќе нагласиме дека ќе бидеме НЕОФИЦИЈАЛНА страница на фудбалскиот клуб ...
Brand Protection на juventus.com

nune договорено :wink:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Освен јас,кој друг мисли да помага финансиски.Тие што сакаат,ќе се договориме,ќе искочиме негде и ќе удриме математика.Колку треба пари месечно / колку не има = чиста сметка,долга љубов

Значи кој е in?
I'm here!

За кеш, се плаќа годишно за домејн и хостинг на страната. Кажа тими околу 3000 е годишно. Еве линк
Тоа за авторските права што ги имаат би требало како што викаш да пратиме еден и-меил чисто да знаат за да немаме некои проблеми :)

За сајтот и финансиски и за изработка и за објавување статиии за се ме бива башка и имам многу време по цел ден седам на компјутерот: Сега ќе отворам група и ќе продолжиме таму да не трупаме овде:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom