Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Па и не треба многу измени со оглед на тоа дека средината ни е релативно млада, Диего, Сисоко, Мело сите се испод 25 години едино за година-две на Јуве ќе му треба замена за Каморанези (зависно од неговата игра), во нападот Јуве има 2ца по 29 години (Амаури и Јакинта), Дел Пиеро 35, Трезеге 32 и Џовинко 22..Не очекувам голема промена во средината и во нападот барем во нареднава сезона, но се надевам на пристигнување на големо име во одбраната..

Така де, редовно освежвање на тимот со по некое име, тука подразбирам не преку 20М сезонски :D

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Головите од денешниот натпревар:vozbud:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
From Juventus.com:
Felipe Melo De Carvalho per un importo di € 25 milioni, pagabili in tre anni
Marco Marchionni per un importo di € 4,5 milioni, pagabili in tre anni
Значи, и официјално..Јуве за Фелипе Мело одвои 25 милиони евра, кои ќе ги плаќа на три години..

Исто така, Фиорентина на Јуве ќе му плати 4.5 милиони за Маркиони исто така на 3 години..

Иако е безначајно, и официјално, трансферите на Фелипе Мело и Марко Маркиони се посебни еден од друг. Значи, Јуве го купи Мело за 25мил. а Фиорентина го купи Маркиони за 4.5 мил..

Тиаго изјави дека 4-3-1-2 формацијата, која формација ја практикуваше денеска Чиро Ферара е најпогодна за него, и му се заблагодари на целиот тим на Јуве, и на тренерот Чиро Ферара за поддршката и довербата која му ја даваат..линк

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Одлични погодоци , посебно првите три ... и највеќе ми е мило што Трезеге започнал со погодок и тоа првиот за Јувентус оваа сезона ... иако на пријателска :pipi:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Браво за нашите, конечно да го решат и овај случај. 3 огромни засилувања. Во нормални услови би биле тимот со најмногу засилвања.
Ова кај јуве се случува рееетко. Па добро е шо сфатија дека мора да го направат веќе еднаш.
Мал минус кај ратите и кај двајцата е шо две години ќе се пазиме како трошиме значи запамтете го тимот шо ќе го гледаме следните неколку години (добро ќе има по некоја ситна измена/ до душа и не ни требаат многу измени :))

Брацо е играчиште само многу го мачеја повреди. Брацо можи да игра секаде и тој фактор го прај незаменлив.
А децата се бисери. Мора да се пуштаат на позајмици да научат првотимски фудбал. Макар и да одат во некој второлигашки клуб само да не седат на клупа.

За ратите напишав горе, ова би значело дека малку ќе намалиме со трошење во следните сезони
Следната сезона јас мислам дека треба да се најде замена за Канаваро во одбраната, и во нападот ни треба свежа крв, ќе имаме 4 напаѓачи со преку 30 години, такашто треба да се мисли на тоа малку, али се во свое време, да си ја изиграме сезонава:smir:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Следната сезона јас мислам дека треба да се најде замена за Канаваро во одбраната, и во нападот ни треба свежа крв, ќе имаме 4 напаѓачи со преку 30 години, такашто треба да се мисли на тоа малку, али се во свое време, да си ја изиграме сезонава:smir:
Гледај за таа сега за догодина здравје сигурно ке земат уште 1-2 добри фудбалери:vozbud:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
OFFICIAL: Juventus Sign Felipe Melo

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: aj neka nie cestito oficijalno novoto zasiluvane
a zabraco mislam deka dobro si ja zavrsi dodelenaaa rabota od strana na ciro inace mislam deka ne fali nedved ne da zavisime od eden igrac

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Della Valle 'couldn't say no to Juve'[/FONT]

Претседателот на Фиорентина Андреа Дела Вале изјави дека прво бил убеден и решен да го продаде Фелипе Мело на Арсенал, но стигнала понуда од Јуве, понуда која не можел да ја одбие..
ali sepak juve go dobi podobriot kraj:smir:

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Глејте ги бе покерашиве:poss: http://www.tuttosport.com/video/calcio/serie_a/juventus/2009/07/15-5921/Buffon,+Chiellini,+Panariello,+Poker+benefico+in+Versilia

Доека некој тренира и се поти, некој се коцка:). Све коцкари бре бре
Буфон им е Тито. Сите во него гледаат!
Мене ми се гледа така или Буфон многу црн е?:pos2:
Џо чоколадо е пустио:pos2::pos2:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Изгледа на Раниери ќе му бидат исплатени 1.3 милиони како компензација за отказот линк

Денеска во 14:00часот ќе има средба меѓу Канаваро и лидерите на фан групите на Јувентус во Пинцоло..

Канаваро вчера изјави дека ќе ги среди работите меѓу него и фановите, и уверува дека повторно ќе го сакаат како што го сакаа претходно..

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
Изгледа на Раниери ќе му бидат исплатени 1.3 милиони како компензација за отказот линк

Денеска во 14:00часот ќе има средба меѓу Канаваро и лидерите на фан групите на Јувентус во Пинцоло..

Канаваро вчера изјави дека ќе ги среди работите меѓу него и фановите, и уверува дека повторно ќе го сакаат како што го сакаа претходно..
Нека ги земе парите и нека ми се мафне више. Досаден е ко про*ив. Потврдоглав човек не сум видел... нејкеше да даде оставка само за да ги добие тие 1.3 милиони. Знаеше дека тимот по негова вина оди во надолна линија и не сакаше да го признае тоа. Тоа е невидена неодговорност и непрофесионалност. Ги мачкаше очите на сите дека се е во ред(не дека некој му веруваше), а и самиот не знаеше како ке тера понатаму. Човекот немаше цел, имаше некоја остарена фудбалска филозофија која не пали ни во нашево првенство. Впрочем и затоа е со роден губитнички менталитет и никогаш нема да биде тренер од него.

Нека му ги дадат парите и нека се изгуби!

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Еве едно видео од мартин Касерес , евентуалното ново засилување за Јуве

Во џеб го стави Агуеро:vozbud:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Нека ги земе парите и нека ми се мафне више. Досаден е ко про*ив. Потврдоглав човек не сум видел... нејкеше да даде оставка само за да ги добие тие 1.3 милиони. Знаеше дека тимот по негова вина оди во надолна линија и не сакаше да го признае тоа. Тоа е невидена неодговорност и непрофесионалност. Ги мачкаше очите на сите дека се е во ред(не дека некој му веруваше), а и самиот не знаеше како ке тера понатаму. Човекот немаше цел, имаше некоја остарена фудбалска филозофија која не пали ни во нашево првенство. Впрочем и затоа е со роден губитнички менталитет и никогаш нема да биде тренер од него.

Нека му ги дадат парите и нека се изгуби!
Затоа ги одби работите во Зенит и во Лацио, токму поради тие 1.3 милиони. Нека му ги дадат и нека си бара работа во Кротоне и Цитадела, уште тие екипи останаа без тренер. Во голем клуб повеќе нема да тренира тоа е сигурно, Јуве му беше последната шанса и очигледно дека ја прокоцка..

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Според Тутоспорт можна е замена Поулсен - Касерес , иначе агент на Касерес е Даниел Фонсека - екс Јувентино

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom