Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Кога тепаме добро е, кога губиме не чинат сите.:tapp:
:tapp::tapp::tapp:
Абе за да тепаме сите треба да играат солидно и да се трудат максимално, а кога губиме а се гледа дека не се трудат нормално дека ќе бараме кривица во некој, сега јасно ти е Мики?:haha:

Член од
30 јули 2008
Мислења
2.066
Поени од реакции
71
Ни треба Видич,Иниеста,Торес и Капело за да тргне работава.Денов каков што ми беше лош тука и Јуве ми го уби!Драстични промени требаат во одбраната и нападот.
Пријателе јас знам што ви треба, треба да почнете да ја следете Премиер лигата, да одберете еден од Премиерлигашите и така задоволно ќе продолжите да си гледате фудбал.
Сериа А веќе е мртва, можеби после 20 години повторно ќе се врати фудбалот во Италија, а дотогаш одберете Премиер лига ( НБА во фудбалот ).
П.С Јас сум фан на Интер и единствено поинтересни се натпреварите со Јувентус и Милан, само 4 натпревари во цела сезона, другите натпревари не се за гледање.
ПОЗДРАВ

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Пријателе јас знам што ви треба, треба да почнете да ја следете Премиер лигата, да одберете еден од Премиерлигашите и така задоволно ќе продолжите да си гледате фудбал.
Сериа А веќе е мртва, можеби после 20 години повторно ќе се врати фудбалот во Италија, а дотогаш одберете Премиер лига ( НБА во фудбалот ).
П.С Јас сум фан на Интер и единствено поинтересни се натпреварите со Јувентус и Милан, само 4 натпревари во цела сезона, другите натпревари не се за гледање.
ПОЗДРАВ
Потполно се согласувам Италијанскиот фудбал е најлош и најнеинтересен за гледање досаден со повеќе тактизирање негоди играње, и која ѕвезда да дојде да игра во Италија се расипува:tapp:ЗА ЖАЛ ТАКА Е !!!:kesa:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Во Италија не доаѓаат некои баш ѕвезди.Хунтелар,Ето и Диего беа најзвучните имиња кај големата тројка.Си отидоа Златан и Кака.Дали и кога италијанските екипи ќе можат да им парираат финансиски на Англичаните и Шпанците?Тоне фудбалот во Италија го нема тоа време кога Јувентус купуваше играчи докажано во други големи тимови.За жал така е нема бегање од тоа.Златните 90ти беа годините на италијанскиот фудбал со силна лига и тимови како Парма,Фиорентина,Лацио,Јувентус,Интер,Милан,Рома...Јувентус играше 3 финалиња по ред,а сега и групи дали ќе помине...Жално ама реално.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Абе за да тепаме сите треба да играат солидно и да се трудат максимално, а кога губиме а се гледа дека не се трудат нормално дека ќе бараме кривица во некој, сега јасно ти е Мики?:haha:

Ме издаде.:pos:
Иначе знам и јас се нервирам, али не треба одма смена ова она, полека.:)

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ја сваќам да губат ама од Каљари не сваќам подобро од Удинезе да изгубеа ова е поголем срам

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Во Италија не доаѓаат некои баш ѕвезди.Хунтелар,Ето и Диего беа најзвучните имиња кај големата тројка.Си отидоа Златан и Кака.Дали и кога италијанските екипи ќе можат да им парираат финансиски на Англичаните и Шпанците?Тоне фудбалот во Италија го нема тоа време кога Јувентус купуваше играчи докажано во други големи тимови.За жал така е нема бегање од тоа.Златните 90ти беа годините на италијанскиот фудбал со силна лига и тимови како Парма,Фиорентина,Лацио,Јувентус,Интер,Милан,Рома...Јувентус играше 3 финалиња по ред,а сега и групи дали ќе помине...Жално ама реално.
Абе не е се во парите, работата е во тоа што тие не играт фудбал како што се игра со напаѓање и давање голови тие играат бранејќи се, и ако дадат некој гол и после цела утакмица нема фудбал ќе гледаш само фаули и разни други глупости... Погледнети ги Леверкузен со каков тим што прават, алал да им е :toe:

I

InF3cTeD

Гостин
Ама Тимче брат Леверкузен играат неколку сезони со тој тим со неколку неприметливи промени и затоа пукнаа сеа...се очекуваше вакво нешто..после неколку сезони тимска игра се поврзаа играчите и си ја играат играта...а големиве клубови секоја година промени големи се носат нови играчи и тешко е да се најде играта...истата ситуација е и кај нас....многу нови играчи се донесоа и не оди,неможе да се најде вистинската игра..тоа е тоа

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
Џон Елкан имал разговор со Чиро Ферара, a Tuttosport ги споменува Хидинк и Манчини како алтернативи ако Јуве продолжи со вакви резултати.

На Киелини утринава му бил извршен хируршки зафат, бидејќи на вчерашниот натпревар заработил скршеница на носот. Се очекува во Среда Киелини да се врати на тренинзи. Секоја чест за Џорџо Киелини, со скршен нос изигра половина натпревар на многу високо ниво, и беше најдобар играч на Јуве на вчерашниот натпревар. линк

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Џон Елкан имал разговор со Чиро Ферара, a Tuttosport ги споменува Хидинк и Манчини како алтернативи ако Јуве продолжи со вакви резултати.

На Киелини утринава му бил извршен хируршки зафат, бидејќи на вчерашниот натпревар заработил скршеница на носот. Се очекува во Среда Киелини да се врати на тренинзи. Секоја чест за Џорџо Киелини, со скршен нос изигра половина натпревар на многу високо ниво, и беше најдобар играч на Јуве на вчерашниот натпревар. линк
Манчини не Хидинк може али незнам коклу ке сака Хидинк мислам дека за Ферара клучен меч е дербито ако изгуби и од ривалите тешко него

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Манчини не Хидинк може али незнам коклу ке сака Хидинк мислам дека за Ферара клучен меч е дербито ако изгуби и од ривалите тешко него
Мислам дека клучен ќе биде натпреварот со Баерн. Шансите за скудетото годинава се изгубени. Тоа го велам пред се ради нашиот капацитет , а не тоа што Интер е пресилен. Оваа негатива ја имаме ради нашите лоши игри , а не ради нивните добри. Доколку испадне и од ЛШ , мислам дека Чиро сам ќе си поднесе оставка. Сепак мислам дека станува збор за личност која знае кога да се повлече , а не како Раниери.

Во врска со негови наследници несакам да шпекулирам. Секоја сезона бараме нов тренер. Можеби треба да се запрашаме дека проблемот не е во тренерите , туку во нешто друго. Несакамда ја критикувам ниту Управата. Имавме солиден трансфер пазар. Ги донесовме оние што ги посакувавме ( горе долу ), така да Секо и Блан одговориле на нашите барања. Го сакавме Ферара , го добивме ... нема зошто да ги критикуваме нив. Ги сакавме Амаури , Диего , Мело , Сисоско ... некои од нас и Канаваро ... и нив ги добивме, несакавме да ги гледаме Григера и Молинаро во прва постава и годинава играат ептен ретко , кога се нема друга алтернатива. Ферара донекаде го игра она што ние го бараме, значи не е човекот виновен за се.Сакам да кажам , дека доколку згрешиле Ферара, Секо и Блан со трансферите ... тогаш и ние сме згрешиле.

С

сашенко

Гостин

Кога сме веќе кај дербито имаше некои за групно гледање така?
Што стана со таа работа?

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Ako dojde Hiddink ke go promeni timot od koren... znaci toj ke dojde pod svoi uslovi , so ne znam kolku ke im odgovara na aksteriks i obeliks , ali ako Elkann e tolku resen za smena na Ferrara(a kolku so gledam seriozen e) togas tie ne mozat nisto da napravat... Kako i sekogas Scudetoto e izgubeno uste vo noemvri (nisto novo) , samo so so Hiddink jas sum siguren deka Juve ke stigne daleku vo LS... toj e trener za golemi raboti :wink:

Za Mancini nema ni da kazam mnogu... ako go donese Elkann Mancini ke umre i toa uste malku so e ostanato od Juventus...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
Мислам дека клучен ќе биде натпреварот со Баерн. Шансите за скудетото годинава се изгубени. Тоа го велам пред се ради нашиот капацитет , а не тоа што Интер е пресилен. Оваа негатива ја имаме ради нашите лоши игри , а не ради нивните добри. Доколку испадне и од ЛШ , мислам дека Чиро сам ќе си поднесе оставка. Сепак мислам дека станува збор за личност која знае кога да се повлече , а не како Раниери.
Наредните 2 натпревари се клучни за иднината на Чиро во Јуве. После натпреварот со Баерн ќе се знае дали сеуште ќе остане Чиро на кормилото на Јувентус, или ќе мора да се бара друг тренер.

А со оглед на споменатите опции (Хидинк и Манчини), доколку дојди до тоа да се бара нов тренер, Хидинк е најидеалното решение, бидејќи има огромно искуство и е тренер кој знае да воспостави ред и дисциплина на теренот и меѓу играчите, знае одлично да ја пренесе својата фудбалска филозофија и мислам дека тој ќе има најголем успех ако седне на клупата на Јуве. Само, изјави дека работата како Селектор на Руската Репрезентација му е последна поради здравствени причини, но верувам дека ако му биде понудена клупата на Јуве, ќе ја прифати.

Манчини мислам дека не го поседува она што му е потребно на Јуве во моментов.

Во врска со негови наследници несакам да шпекулирам. Секоја сезона бараме нов тренер. Можеби треба да се запрашаме дека проблемот не е во тренерите , туку во нешто друго. Несакамда ја критикувам ниту Управата. Имавме солиден трансфер пазар. Ги донесовме оние што ги посакувавме ( горе долу ), така да Секо и Блан одговориле на нашите барања. Го сакавме Ферара , го добивме ... нема зошто да ги критикуваме нив. Ги сакавме Амаури , Диего , Мело , Сисоско ... некои од нас и Канаваро ... и нив ги добивме. Сакам да кажам , дека доколку згрешиле Секо и Блан со трансферите ... тогаш и ние сме згрешиле.
Токму така. Посебно последниот трансфер рок, дојдоа Мело, Диего, Гросо, Касерес и Канаваро, а како тренер беше доведен и Чиро, кој ужива голем почит во Јувентус, не само како играч, туку и како заменик на Марчело Липи во Италијанската репрезентација која го освои СП.

Но како и да е, мора нешто да се промени за работите да тргнат во позитивна насока.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
A najtragicno e so so 2 remija protiv inter i Baern Ciro ke ostane trener na Juventus i se ke si bide po staro , site srekni i zadovolni...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom