Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.007
Поени од реакции
5.623
Па Alex би можел да игра и како шпиц, е дур тогаш ќе биде многу јако, Алекс,Диего и Џио, мислам дека можат да се уклопат тројцата, не мора цело време Амаури да игра, има многу утакмици верувам дека сите ќе добијат шанса, Амаури тешко проработува (психички е слаб) ама чим проработе нема сопирање.
Како напаѓач во оваа формација треба да биде играч од типот на Амаури. Играч кој најпрво ќе биде одличен шутер и одличен играч со глава. Не дека Дел Пиеро нема да се снајди на таа позиција, ама сметам дека Дел Пиеро многу повеќе би придонел на позицијата на која што играше Џовинко вечерва, отколку кога би играл сам во нападот.

Оценки:

Buffon - 6: Aside from picking the ball out of the net once from Pazzini, Buffon did not have a single noteworthy save to make.

Grygera - 6.5:
Steady down the right hand side was the Czech Republic man. Had very little to do defensively.

Cannavaro - 6.5: Marked Cassano and Pazzini expertly, although he may be a little disappointed for losing concentration and allowing the latter to grab a consolation. Loses half a mark for this.

Chiellini - 8: Gobbled up both Cassano and Pazzini, and was just as impressive down the other end. Scored Juventus' second, and was close to heading home another effort.

Grosso - 7: Did not gallop forward as much as he usually does, perhaps under instructions from Ferrara. Still, almost scored with a stunning long range effort and assisted Trezeguet's goal.

Felipe Melo - 8.5: For a player who supposedly wasn't fully fit, this was some performance by the Brazilian powerhouse, who made the centre of the pitch his own. Melo's best performance since joining Juve.

Sissoko - 7.5: Is well on his way to acquiring full fitness. Alongside Felipe Melo, Sissoko made sure that the Samp midfield were up against two physical monsters.

Camoranesi - 8: Has perhaps been Juve's most consistent player this season, and he was again in top form tonight. Scored the third, made the fourth, and created numerous problems for Samp.

Diego - 7.5: The central cog of Juve's attacking three, and when he is flowing he is a class act. Assisted the opener, and was deeply involved in one of the others. Linked up nicely with Giovinco too.

Giovinco - 8.5: Unstoppable down the left, creating chance after chance for his team-mates all night, including a brilliant assist for Camoranesi's goal. Juve and Italy fans will now hope that he gets a regular run in the team.

Amauri - 9: Back to his best tonight. Scored two goals - the second in trademark fashion, created Chiellini's goal, and was a thorn in Samp's side all night.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Како напаѓач во оваа формација треба да биде играч од типот на Амаури. Играч кој најпрво ќе биде одличен шутер и одличен играч со глава. Не дека Дел Пиеро нема да се снајди на таа позиција, ама сметам дека Дел Пиеро многу повеќе би придонел на позицијата на која што играше Џовинко вечерва, отколку кога би играл сам во нападот.
Се сложувам со тоа дека Амаури е идеален во ваква формација, ама Алекс е веќе во поодминати години, така да треба почесто да игра Џовинко на таа страна зш видовме колку јак играч е, сигурен сум дека ќе успее Чиро некако да го вметне и Алекс во составот (иако уште сум песимист за квалитетите на Чиро) па ќе видиме, колку повеќе здрави играчи толку подобро за ЈУВЕ.

kobnik

Гнетач
Член од
14 јуни 2007
Мислења
211
Поени од реакции
37
Ова дефинитивно беше најдоброто издание на Јуве оваа сезона.. немаше кој да ги сопре!! Посебно ме бендиса средниот ред кој вечерва блескаше апсолутно во секоја ситуација.. поврзаноста и одличната соработка на Џио Диего и Каморанези беше клучна вечерва, а Момо и Мело буквално-столбови!! Амаури конечно се врати во колосек..Трезеге покажа класа.. Џорџо мелеше...абе сите беа на нивоУ вечерва:vozbud::vozbud::vozbud:
оваа формација мислам дека повеќе одговара на игачкиот кадар на Јуве и нема да биде лошо ако се практикува повеќе сезонава...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Ajде честито нека ни е големава и важна победа. Редно беше и ние да пукнеме петарда. :) Секоја чест на целиот тим за пружената игра, целосно надиграна Сампдорија. Чиро го надмудри Дел Нери во секој поглед. Браво.

Очигледно со 4-2-3-1 играме многу подобро одколку со 4-3-1-2. Диего има повеќе простор за проигрување на крилата, за разлика од 4-3-1-2, каде само на нему му е оставена задачата да ја поврзе средината со нападот. Се гледа дека е друг Диего кога има уште еден/двајца креативци покрај него. Перфектни беа сите играчи денеска, но ќе морам да ги издвојам перформансите на Амаури, Диего, Џовинко и Гросо. Најдобрата утакмица за нас сезонава без сомнение.

Еве и статистички како изгледавме денеска:

Посед на топка
Јувентус 63.6% - Сампдорија 33.4%

Пасови
Јувентус 483 (80.54%) - Сампдорија 277 ( 67.87%)

Шутови во голот
Јувентус 9 - Сампдорија 1

Шутови надвор од голот
Јувентус 6 - Сампдорија 3

Блокирани шутови
Јувентус 5 - Сампдорија 1

Центаршутеви
Јувентус 26 - Сампдорија 11

Фаули над:
Јувентус 22 - Сампдорија 20

Следно коло не чека тежок натпревар со Наполи, но со иста игра не би требало да имаме проблеми. :точно: Се очекува враќање на Дел Пиеро на тој натпревар, што е уште еден плус за нас.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Едно големо БРАВО за денешниот натпревар иако нема можност да го следам второто полувреме.Јадеа петарда Сампдорија денес :vozbud: Можам да кажам само екстра изиграно прво полувреме и презадоволен сум од играта ... FORZA JUVENTUS

Еве и хајлајт од натпреварот

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Е веќе за ова се нема коментар. Ова личи на Јуве, на голем тим а не победите од 1-0(битно е да се земе 3 бода), кој што не ми прават кејф. Ова ме исполни. Форца

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Questa juve mi piace moltissimo.

Bravo za igrackiot kadar. Igraa fenomenalno na sekoja pozicija. Sto da kazam drugo. Odbranata bez rabota. Sissoko i Melo ne znam kako da ki pisuvam niv. Nema zbor kako go odigraa natprevarot. Istoto vazi i za trioto trequartisti Camoranesi-Diego-Giovinco, bea prekrasni. Amauri bese The Man of The Match. Bravo za nego. Bravo i za Ciro Ferrara i ostanatite. So vakva igraa se osvojuva scudettoto. Samo da prodolzime vaka, i 30-toto doaga tamu kaj sto pripaga.

Forza Juve
Daje Ragazzi

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Честито , ајде па интересна сезона да имаме :smir:

Битно денес Диего како играше .... :drk::drk:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: ова е јувентус со сакам да го гледам да им тртит на сите по 4 5 парчина да им дават forza juve и како прво да ја поздрвам одиличната игра на јуве а посебно на џовинко и на амаури :vozbud::vozbud::vozbud: играчи за некој поединци на форумов викаја да си одат уште во јануари се показа дека ке се вратат во форма :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:и ко со кажав пред некоја недела дека треба џовинко и диего да играат во прв состав ке е лудило вие не викавте чао

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Честито , ајде па интересна сезона да имаме :smir:

Битно денес Диего како играше .... :drk::drk:
Како сме изиграле да ми каже некој не го знам резултатот ? :pos2:А вие мислевте дека нема да имаме интересна сезона премногу полетавте утреке го лапнете од Палермо.Утре ќе пишам повеќе да ја гледам утакмицата не ми е интересно ако ми кажете резултат ќе пишам утре збор два :pos2:ама осекам дека ке не тепаат Сампдорија многу се јаки:pos2::pop:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Уф... честито победата нека се множат вакви победи. ПЕРФЕКТНО!

Амаури повторно со 2 гола. The Beast Is Back! :) :juve::juve::juve:

Член од
20 септември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
0
Gord sum shto sum navivach na ovoj prekrasen tim! forza juve odlichno izdanieeeeee...forzaaaa

a ushte neshto..neka mu ja mislat ekipite ova godina so toj strashen sreden red na juve...hohoho momo i melo..melnik!

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Да бидам искрен тотално сум изненаден по 2те тешки победи со по 1-0 над далеку послаби противници од Сампдорија (барем според табелата) дека ќе победиме со ваква разлика и толку лесто :toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.007
Поени од реакции
5.623
Да бидам искрен тотално сум изненаден по 2те тешки победи со по 1-0 над далеку послаби противници од Сампдорија (барем според табелата) дека ќе победиме со ваква разлика и толку лесто :toe:
Пристапот на играта против Сампдорија беше тотално различен со тој на минатите натпревари. Јуве почна цврсто, одлучно и тоа им се исплати, и плус формацијата 4-2-3-1 одлично профункционира и тоа беше главната причина што Јуве победи убедливо против Сампдорија.После постигнувањето на првиот гол, Јуве уште повеќе се засили да го зголеми водството, и токму поради тоа дојде до високата победа. Се надевам дека Јуве ќе продолжат со оваа формација. Диего има поголема слобода и повеќе опции и очигледно дека оваа формација многу повеќе му одговара.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom