Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

vucko

JuveManiac
Член од
16 јануари 2008
Мислења
192
Поени од реакции
23
Тоа е тоа за што зборев!!! На Bordeaux не смееше толку да му се дозволи да го контролира натпреварот, беа толку јаки колку што ние им дозволивме да играат! Казната стигна од прекин, нешто за што Чиро ги предупреди уште на пресконференцијата, но едноставно не го послушаа, а мислам дека и повлекувањето на Gio за Camo беше грешка! Во натпревар без контрола на играта и топката, треба да се внесе креативец кој ќе внесе полетност и креативна искра на терен, зошто очигледно беше дека Bordeaux играa со 3-ца креативци: Gourcuff, Gouffran и Fernando и тоа незнам како не му стана јасно на Чиро?! Marchisio несмееше да пропушти таква шанса! Видовте колку се изнервира Чиро, мислам саатот го скина, му летна од боксот) Едноставно да сум јас тренер, следната утакмица нема да заигра воопшто! Не доликува на првотимец на Јуве таков зицер да промаши! За одбраната да не дебатирам многу: едноставно имаше катастрофални грешки(не издвојувам поединци - сите имаа катастрофална игра во изнесување на топката од сопствена половина), нешто што не внесува дополнителен мотив и сигурност за игра... Се на се, изигравме доста нестабилно, нешто што несмее да се случи во иднина!!! Толку од мене, идам да се испразнам на фудбал, се враќам оладен и спремен за дебата!

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Полека де полека, што толку нервоза прва утакмица е рано е уште, ги нема ни Момо, Диего, Дел Пиеро, Киелини тоа е пола тим има уште 5 утакмици, веќе наредната утакмица со Баерн ќе покаже колку ни е капацитетот.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.886
Да разочаравме ама не го заборавајте фактот дека цело време напаѓавме и во ниеден момент не се повлековме. Не заборавајте дека фалеа Дел Пиеро, Диего, Сисоко, Каморанези (не почна од почеток), Киелини, Канаваро (кој се повреди и веднаш после тоа примја гол). Значи фалеа доста играчи, а и времето беше за никаде и ги отежнуваше условите. Примивме гол од прекин, а не од игра.
Се сложувам, тоа е грешка на одбраната која на два пати не реагираше, најпрвин тој првиот ја чепна (непречен од никого) и ја прати позади, а после Пласил исто така речиси без чувар ја стави во гол. Толку е без Киелини и Канаваро. Башка прв пат играат Касерес и Легро заедно како цетнрални стопери.
Немавме среќа со пречката на Маркизо, а Пулсен ако беше малце поконцентрисан во двата обида барем еднаш ке го закопаше. . .

Башка и Бордо не е наивен противник. Првак на Франција е и има одлични поединци.
Се надевам оти повредата на Канаваро не е сериозна. Ке биде голем хендикеп да го изгубиме на почеток на сезона кога игра во солидна форма.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.354
Поени од реакции
2.248
Незнам зошто беше искаран Канаваро, само како му ја дади на Јакинта за голот, зошто го извади, Касерес го стави централен дефанзивец на ваквов натпревар, тука му беше мала грешката. Требаше Каморанези на местото на Тиаго, и Поулсен на Маркизо, незнам зошто не го направи ова. Гледавте Поулсен како изигра за 10 минути, имаше 2 шанси, супер изигра дури за 10 мин подобро од Маркизо или Тиаго. Друго, шансата на Маркизо требаше со глава да се фрли, а не да се штети, напаѓач да беше ке дадеше гол со глава ке ја забиеше, ама Маркизо не е тој тип. Чиро премногу се изнервира, и мислам дека за другиот натпревар ке знае што и како, од тука ако ја забележа играта на Поулсен ке има многу големи можности да биде стартер. Напаѓачите беа ОК, не требаше никој да се вади, али средина немавме, Буфон не спасуваше од израмнување и од водство на Бордо, ама за среќа први дадовме гол, потоа ни израмнија. Тешко,тешко е без Дел Пиеро,Сисоко и Диего, и тоа многу. Замислете што ке биде кога ке играат они. :)

Ништо страшно имаме 1 бод, да бевме на 0 да се жалиме али добро е, иаку не сме задоволни од ова, а и да не заборавиме немаше доволни услови на терен лизгаво беше и не се играше добро.

Едит: Канаваро се повредил? Не знаев.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Незнам зошто беше искаран Канаваро, само како му ја дади на Јакинта за голот, зошто го извади, Касерес го стави централен дефанзивец на ваквов натпревар, тука му беше мала грешката. Требаше Каморанези на местото на Тиаго, и Поулсен на Маркизо, незнам зошто не го направи ова. Гледавте Поулсен како изигра за 10 минути, имаше 2 шанси, супер изигра дури за 10 мин подобро од Маркизо или Тиаго. Друго, шансата на Маркизо требаше со глава да се фрли, а не да се штети, напаѓач да беше ке дадеше гол со глава ке ја забиеше, ама Маркизо не е тој тип. Чиро премногу се изнервира, и мислам дека за другиот натпревар ке знае што и како, од тука ако ја забележа играта на Поулсен ке има многу големи можности да биде стартер. Напаѓачите беа ОК, не требаше никој да се вади, али средина немавме, Буфон не спасуваше од израмнување и од водство на Бордо, ама за среќа први дадовме гол, потоа ни израмнија. Тешко,тешко е без Дел Пиеро,Сисоко и Диего, и тоа многу. Замислете што ке биде кога ке играат они. :)

Ништо страшно имаме 1 бод, да бевме на 0 да се жалиме али добро е, иаку не сме задоволни од ова, а и да не заборавиме немаше доволни услови на терен лизгаво беше и не се играше добро.

Едит: Канаваро се повредил? Не знаев.
Не треба овде да бараме оправдание ... како за нас така и за нив ... него се чуствуваа отсуствата на поедини играчи како Момо,Диего,КиелиниДел Пиеро но да не губиме надеж уште на почетокот.Кога ќе се вратат повредените тогаш ќе се види кој е правиот Јувентус ..Задоволен од играта во второто полувреме,постојано напаѓавме + статива во 90' .. а Бордо од 1 акција постигна гол ...

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.354
Поени од реакции
2.248
Не треба овде да бараме оправдание ... како за нас така и за нив ... него се чуствуваа отсуствата на поедини играчи како Момо,Диего,КиелиниДел Пиеро но да не губиме надеж уште на почетокот.Кога ќе се вратат повредените тогаш ќе се види кој е правиот Јувентус ..Задоволен од играта во второто полувреме,постојано напаѓавме + статива во 90' .. а Бордо од 1 акција постигна гол ...
Па да де, тешки беа условите за двата тима не кажав дека се оправдувам со ова, затоа беше заслужено 1-1.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Да да ова е само почеток и ајде се голта некако 1 поен.

Ама неколку забелешки за вашите коментари,

Поулсен незнам шо видовте дека изигра? 2 шута од прва имаше можи требаше да комбинира можи не не е толку важно. Важно е шо незнаеше да носи топки, кутриот се сплетка со топката. Ете колку поарен беше Тиаго. Ама кој можеше да замисли дека ќе се повреди.
Џио излезе оти беше паднат со кондиција. Не требаат креативни требаат луѓе шо сечат акции на средина и предаваат топки напред. На крај не функционираја.
За одбраната незнам шо да коментирам. Ептен ме изнервираја шо висеја напред. Чиро треба малку да ги среди в соблекувална.

п.с. На крај нешто Мело се жалеше на повреда ама во целото брзање изгледа никој не забележа. Се надевам дека само привремено беше.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Абе групиве не ме плашат толку, ама мора да покажат малце и карактер нашиве ако сакаат да догураат далеку а со ваква игра како вечерва незнам до кај можат да одат, реално да не беше Буфон ќе примевме први гол, за Џовинко незнам што да кажам, детето има талент али беше многу предвреме исфорсиран и летна во облаци, цело време стои напред и ретко се враќа, затоа Бордо доминираше во средина, за разлика од Диего кој се враќа да прими топка и да искреира акција (тоа вечерва не го видов од Џовинко) зар Канаваро треба да даде пас за да дадеме гол, не сум воопшто разочаран од резултатот зш не заслуживме победа, Бордо играше со срце на теренот за разлика од нашиве.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
офсајд имаше мислам али не е битно сеа 1-1 заврши ,идеме следна утакмица со Баерн

Член од
1 април 2009
Мислења
679
Поени од реакции
579
Еве од сликата се гледа дека нема офсајт се гледа дека голот е регуларен. Од двата играчи кои се во сината линија од Бордо топката оди кон долниот играч и се гледа дека не е во офсајт т.е. голот е регуларен.

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
dva tri zbora i jas da nadumam kako prvo mnogu sum razocaran megutoa ke bidam iskren i ocekuvav vakov rezultat, toa nesto sto ni falese godini nanazad e vospostavuvanje vrska megu odbranata i napadot go dobivme ovaa godina, odigra deckoto nekolku utakmici samiot gi resi, edna utakmica ne igra odma nekakva slaba i bleda igra makar i so nekoi sansi megutoa mnogu sme poopasni so nego vo timot, greskata tuka e sto nalikuvame na tim koj zavisi samo od eden igrac. Toa gubre ke go narecam i veke taka maliot giovinko mozebi ima talent sto pati sum kazal i pak ke kazam ne biduva igrac od nego malo mani so e malo(nisko) pa i vetar da duvne ke go odnese, i diego e nizok ama ima stil se otfrlaat igracite od nego ima gradenje na topka ova samo so go pipnat na zemja. Ako ima talent ama ne go bendisuvam ic mozebi bi mozel talentot da go iskoristi vo druga nasoka vo drug sport a vo momentov i ne mi teknuva takov sport vo koj bi se snasol. druga rabota sto sakam da napomenam e deka pocnaa da me nerviraat povredive, i lani i sea ke kazam pak doktorrrrrrr, strucnjaci imaaat li ? da se povredat igraci so istegnat muskul mora da ima nesto dali na trening se preforsiraat dali voopsto pred natprevar ne se zagrevaat nesto mora da ima , i se iznakazav nesum zadovolen ic od rezultatot no mislam deka ova remi moze skapo da ne cini.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
145
Поени од реакции
2
mn slabo ama pa mn vrnese i toa e problem...vaka da vi kazam ja mislam deka voa ne e nisto voa e samo slaba forma na juve a i prv mech..taka da ne se sekirajte nie ostanuvame prvo vo grupata.pozz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom