Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.331
Поени од реакции
6.012
Не знам од каде да почнам, али морам да признам дека сум загрижен за тоа како ќе ги поминеме групите. Сега во Минхен едноставно мора да тепаме ако не, ќе треба да му ја мислиме како понатаму, многу тешко ќе биде.
Вечерва изигравме слабо, особено првото полувреме каде што бевме како изгубени. Вториот дел истотака лошо го започнавме, но се поправивме брзо и почнавме да личиме на ЈУВЕНТУС, и секако во тие моменти дојде и голот, но имавме неколку добри шанси кои што мораше да ги искористиме а не го направивме тоа, и секако дојде и казната, иако од офсајд. Честитки и за Бордо кои што покажаа дека ќе бидат голем проблем за фаворитите во групата.

Ако има некакви вести за повредените кажете. ПОЗДРАВ!!!
Јас мислам дека нема да биде воопшто тешко ако Јуве не ја повтори играта од вчера .Минатата сезона, 2ро коло, нерешено со Бате Борисов, па Јуве успеа да биди прв во групата . Не е ништо загубено, само не смее да се повтори играта што ја прикажа Јуве вчера . Мора да играат попозитивно, поопуштено и поконцентрирано . Ќе биде тешко гостувањето во Германија, но верувам во овој тим на Јувентус .

Маркизио се извини поради промашената 100% шанса во 90минута:
“I’m sorry, the ball was squirting away and I missed an easy goal,” concluded the 22-year-old.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Според прикажанта игра, не заслуживме победа. Немавме среќа во некои шанси, промашивме неколку добри (особено Јакинта...), но да бидеме реални, ниту еден од средишњаците не беше на висина на задачата, а кога е таква ситуацијата, тешко се доаѓа до победа против тим кој игра со брзи и кратки додавања на средината, во случајов Бордо. Можеби Џовинко и Мело до негде беа ок, но Маркисио и Тиаго, а после и Каморанези беа изгубени во просторот. Одбраната, со исклучок на Канаваро и Џиџи кои беа феноменални, исто така за нигде... Зебина кога влезе внесе малце свежина на десната бековска позиција, но касно и не доволно.

Судијата беше за нигде исто. Премногу недосудени фаули и за нас, и за Бордо. Голот на Бордо нема да го коментирам, и да е и да не е офсајд, го заслуживме.

Сепак, памет за друг пат беше вчерашниот натпревар. Мислам дека кога Диего не игра, треба да се проба со друга формација, бидејќи Себа не може да игра сам позади напаѓачите како што Диего може... Вчера за момент на 1-0 за нас дури и ми недостигаше здодевната 4-4-2 на Раниери. Во секој случај, не е многу лошо. Само почеток е, има уште многу натпревари пред нас.. Игравме без 3-4 клучни играчи во тимот кои ќе се вратат за следните натпревари, и ќе биде друга приказната. ЌЕ си дојдат работите на свое место за 2-3 кола, нема потреба од паника уште во оваа рана фаза.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Значи одамна го немам видено Јуве толку анемичен. Дури и во времето на идиотот Раниери ретки беа мечевите каде што немавме никаква идеја ни во средината ни во нападот. Но за среќа, Ферара не е Раниери и многу брзо ќе ги поправи грешките и веќе на натпреварот со Ливорно ќе се вратиме на победничките патеки. Ваквото слабо издание едноставно е невозможно да се повтори дури и од страна на многу послаба екипа а не па Јувентус. Затоа најдобро е да го заборавиме овој меч и да се сконцентрираме на натпреварите што претстојат односно Ливорно и Џенова.

B

Beck's

Гостин
Јас мислам дека нема да биде воопшто тешко ако Јуве не ја повтори играта од вчера .Минатата сезона, 2ро коло, нерешено со Бате Борисов, па Јуве успеа да биди прв во групата . Не е ништо загубено, само не смее да се повтори играта што ја прикажа Јуве вчера . Мора да играат попозитивно, поопуштено и поконцентрирано . Ќе биде тешко гостувањето во Германија, но верувам во овој тим на Јувентус .

Маркизио се извини поради промашената 100% шанса во 90минута:
minatata sezona imavte edna tapa ekipa kako Real togasniot,sea imate eden super silen Bayern,eden sampion od Francija koj pokaza sinoka deka znae sto saka.Znaci sepak tesko ke bide:smir:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
minatata sezona imavte edna tapa ekipa kako Real togasniot,sea imate eden super silen Bayern,eden sampion od Francija koj pokaza sinoka deka znae sto saka.Znaci sepak tesko ke bide:smir:
Мечот со Бордо беше само лош ден така да изданието со Баерн ќе биде сосема поинакво. Многу лошо би било за Германците ако ги залаже нашиот резултат со Бордо па да помислат дека лесно ќе стигнат до бодовите. Јувентус ги има победено во Минхен па не гледам причина зошто тоа да не го повтори и на следниот меч. Ќе видиме има време до тогаш.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
секоја утакмица е приказна за себе,не знаеш кој кого ќе победи,минатата година иако Реал беше ослабен беа боље бар на играчки план и ги плеснавме двапати плус тука беше Зенит кој беше екстра силен тим,оваа година сме појаки и Баерн се горе доле тука со јуве,Бордо е исто така силен тим ама јуве да играше како што знаеше ќе беше друга приказна затоа ништо не е исклучено,Киелини и Диего највеќе ни фалеа

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
http://football-italia.net/sep16o.html
И јас мислам дека Џовинко не е дораснат да биде лидер на голем клуб како Јувентус, а еве и тоа што го кажав на полувремето вчера го кажа и Џио, дека му било многу тешко со огромните Фернандо и Диара, значи полека но сигурно барем јас се убедувам дека ништо нема да биде од Џовинко, за жал!

А и се надевам дека Зебина ќе се врати што поскоро во форма, многу е подобар од Касерес.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
И јас мислам дека Џовинко не е дораснат да биде лидер на голем клуб како Јувентус, а еве и тоа што го кажав на полувремето вчера го кажа и Џио, дека му било многу тешко со огромните Фернандо и Диара, значи полека но сигурно барем јас се убедувам дека ништо нема да биде од Џовинко, за жал!

А и се надевам дека Зебина ќе се врати што поскоро во форма, многу е подобар од Касерес.
може подобро да игра ,само он нема многу утакмици во него,треба да игра константно а тука е и Диего,да игра редовно во прв тим ќе стекне самодоверба и ќе биде многу подобар само мислам дека во лош тајминг дојде во првиот тим на јуве,нема место за него,за мене играше солидно како и со Лацио

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
може подобро да игра ,само он нема многу утакмици во него,треба да игра константно а тука е и Диего,да игра редовно во прв тим ќе стекне самодоверба и ќе биде многу подобар само мислам дека во лош тајминг дојде во првиот тим на јуве,нема место за него,за мене играше солидно како и со Лацио
Солидно игра нема што, но не е играч што може да реши натпревар со еден потег, или пак да изигра маестрално, значи кога и да игра е вака солиден не прави ништо повеќе, не велам дека е лош, но далеку е од класата на Диего, или пак да биде наследник на Дел Пиеро, а веќе во Јануари ќе полни 23 години!!!

Член од
7 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
10
Ќе може некој да каже колку време ви е повреден Диего? Исто би ме интересирало и како изигра путето Гуркуф? :):)

А групава баајѓи ви била тешка, на гости кај Бордо и Баерн треба да сте големи оптимисти за да очекувате полн плен, ептен заебани се и двете екипи на домашен терен.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Ќе може некој да каже колку време ви е повреден Диего? Исто би ме интересирало и како изигра путето Гуркуф? :):)

А групава баајѓи ви била тешка, на гости кај Бордо и Баерн треба да сте големи оптимисти за да очекувате полн плен, ептен заебани се и двете екипи на домашен терен.
Диего се враќа за неколку дена, додека Гуркуф не беше нешто посебно, али каде каде е подобар од Роналдињо!

А за другото остави не нас да се грижиме, како што ние не се грижиме за вашата борба за излез во европа! :smir:

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Мечот со Бордо беше само лош ден така да изданието со Баерн ќе биде сосема поинакво. Многу лошо би било за Германците ако ги залаже нашиот резултат со Бордо па да помислат дека лесно ќе стигнат до бодовите. Јувентус ги има победено во Минхен па не гледам причина зошто тоа да не го повтори и на следниот меч. Ќе видиме има време до тогаш.
Ne mislam deka ce se zalazeme deka ne e prv pat so igramo protiv juve .
Znam kako e da se igra protiv bordo bes diego :toe:i vie bes nego ste mn slabi no toj so Bayern ce igra i mislite cim diego igra ce napraemo nesto.
No samo da ne zabraete deka i nie imame 2 super igraci sigurno znaete za koj zboram RIBERY:wink:ROBEN

Член од
7 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
10
Диего се враќа за неколку дена, додека Гуркуф не беше нешто посебно, али каде каде е подобар од Роналдињо!

А за другото остави не нас да се грижиме, како што ние не се грижиме за вашата борба за излез во европа! :smir:
Хммм, многу нешто на провокации тепаш, а јас ништо лошо не реков... :jaj:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.331
Поени од реакции
6.012

Џовинко мора да поработи на цврстината и на жилавоста, зошто вчера на секој допир од Фернандо и Диара паѓаше на терен . Диего не е ништо поголем од него, но Диего го нема тој проблем. Џио има техника, мулти-талентиран е, но е премногу мек во дуелите, и лесно е запиран кога противникот има играчи од типот на Диара па и Фернандо . Можеби тоа е резултат тоа што не игра стандардно и нема континуитет, но факт е дека му недостига моќност во дуелите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom