Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Ќе биде најдобро за Ариаудо да отиде на позајмица , да собере искуство па доколку се покаже да си се врати во матичниот клуб. Многу е тешко да си дефанзивец во Јуве , башка млад и често да добиваш шанса ... иако си навистина квалитетен. Тоа го почуствува Кришито , а мислам дека истото го чека и Ариаудо.

Иначе во врска со Касерес се очекува да биде склопен дилот утре , а според последните информации можно е следна дестинација на Поулсен да биде Барселона. Нивниот директор покажал интерес за Поулсен. Дали сето тоа ќе се оствари со позајмица на двајцаа играчи или пак можеби со трампање на двајцата и целосна сопственост ( евентуално и некоја доплата ) останува да видиме тука

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Што се однесува до Алмирон, нека оди каде сака, и онака е дрво неделкано. За Ариаудо не се сложувам да замине. Имајќи предвид дека го имаме во одбраната Канаваро, Ариаудо ќе биде и тоа како потребен да влета ако на стариов не му оди. Неговата продажба или позајмица би била голема грешка.
Сигурно нема Чиро Ферара цела сезона да се осврне на 21 годишен дефанзивец доколкуне му оди на Канаваро. Тука е Легротаље , а за секој случај се зема и Касерес. Така да Ариаудо ќе биде вишок

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.159
Сигурно нема Чиро Ферара цела сезона да се осврне на 21 годишен дефанзивец доколкуне му оди на Канаваро. Тука е Легротаље , а за секој случај се зема и Касерес. Така да Ариаудо ќе биде вишок
Епа токму за тоа зборам и тоа не ми се допаѓа. Значи, се жртвува млад и перспективен играч со потенцијал да стане идна ѕвезда, со цел да игра старец кој е пред крајот на фудбалската кариера, само затоа што некогаш бил име во светскиот фудбал. Ова некако ми нема логика:toe:

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Епа токму за тоа зборам и тоа не ми се допаѓа. Значи, се жртвува млад и перспективен играч со потенцијал да стане идна ѕвезда, со цел да игра старец кој е пред крајот на фудбалската кариера, само затоа што некогаш бил име во светскиот фудбал. Ова некако ми нема логика:toe:
Таква е политиката на клубот. Таква била отсекогаш ( барем откако јас знам ) . Штом еден екстра талент како Џовинко добива едвај шанса да настапи па тогаш што преостанува за играчи како Ариаудо.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Vo sreda (29.07, 17:10 ke bidat objaveni zdrepkite na naptrevarite na Serie A za sezonata 2009-2010.

Edno znam deka prviot mec protiv Inter ke go odigrame vo Torino
Protiv Milan na San Siro.
Protiv Roma vo Rim.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Vo sreda (29.07, 17:10 ke bidat objaveni zdrepkite na naptrevarite na Serie A za sezonata 2009-2010.

Edno znam deka prviot mec protiv Inter ke go odigrame vo Torino
Protiv Milan na San Siro.
Protiv Roma vo Rim.
Не знам колку може да се каже дека со Рома ќе биде некое дерби, има многу појаки екипи од нив, такашто главните мечеви ќе бидат со Милан и Шинтер, особено вториот.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.159
Како и да е, време е да го симнеме Шинтер од тронот. И онака не им стои да се први. Немаат "фаца" за шампиони. Време е Јуве да го заземе местото кое од секогаш му припаѓало во европскиот и италијанскиот фудбал.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Како и да е, време е да го симнеме Шинтер од тронот. И онака не им стои да се први. Немаат "фаца" за шампиони. Време е Јуве да го заземе местото кое од секогаш му припаѓало во европскиот и италијанскиот фудбал.
Ke go zazeme BV, da ne ti e gajle tebe. Isto taka ke gi simneme od tronot pederive ;)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Дормално е што доминираат играчи од Јувентус, само имам една исправка. Анри исто така беше играч на Јуве сезоната 99' иако со скромен учинок.
Да ама нели тимот е на деценијата а тој играше во Јуве во претходната ;) Енивеј Јуве и Милан со по 5 играчи. Од кои во Јуве сите стандардни + Анри претходната деценија беше на мал излет во торино (ехх Моџи еве му минус), а Милан со Рони*2 (ниту еден од нив немаше да е во тимот ако се гледа нивната игра во Милан) + Малдини (кој слепец го клал во тимот - Замброта, Р.Карлос ???).
Енивеј честитки за сите јувентини во тимот на деценијата.

Ариаудо, можеби е и подобро да се научи на првотимска игра во некоја од експозитурите.

А за ждрепката шо сака нека е само да не ни се начукаат дербиа околу битните натпревари како лани.
Шинтер - се фаворити ама далеку се послаби.
Милан - шо сакат нека прат на трансфер пазарот секогаш ќе бидат фаворити за висок пласман.
Рома - некако ми се губат, ако го загубат уште и Мексес, со Де Роси и Тоти колку и да се добри неможат да се сметаат за сериозни противници.
Фиорентина, Џенова, Наполи - имаат и тоа како гнасни тимови и ќе бидат интересни како противници.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Момци како е?ја не бев тука неколку дена,читам се подобруваме,глеав хајлатц со Севиља,ме потсеќа играта во времето на Липи,не многу атрактивно,,даваат гол и завршуваат работа,со многу цврста одбрана како со Севиља и квалитетен среден ред(со Севиља не ни играа Мело и Диего) може да се направи нешто,за нападот не зборам

http://www.juventusmania.net/fm/showthread.php?t=113975 еве ако сакате да ја глеате утакмицата со Севиља,ја не глеав па сеа ќе ја глеам

Камора:pos2: оваа сезона време е за рок во стилот на Мауро Герман

клипов е многу дОбар,една молба,пратете 1:28 ,му напраи едно ОЛЕЕЕЕ на тој:):)

еве уште едно добро клипче,као што гласи,We Need The King
ги гледам на www.juventusmania.net има доста добри клипови

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Момци како е?ја не бев тука неколку дена,читам се подобруваме,глеав хајлатц со Севиља,ме потсеќа играта во времето на Липи,не многу атрактивно,,даваат гол и завршуваат работа,со многу цврста одбрана како со Севиља и квалитетен среден ред(со Севиља не ни играа Мело и Диего) може да се направи нешто,за нападот не зборам

http://www.juventusmania.net/fm/showthread.php?t=113975 еве ако сакате да ја глеате утакмицата со Севиља,ја не глеав па сеа ќе ја глеам

Камора:pos2: оваа сезона време е за рок во стилот на Мауро Герман

клипов е многу дОбар,една молба,пратете 1:28 ,му напраи едно ОЛЕЕЕЕ на тој:):)

еве уште едно добро клипче,као што гласи,We Need The King
ги гледам на www.juventusmania.net има доста добри клипови

Баш би сакал утре да ги видам Дел Пиеро и Диего како ќе функсионираат заедно, да се надеваме дека утре ќе биде подготвен Диего и конечно ќе го има првиот настап за дресот на Јувентус.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Баш би сакал утре да ги видам Дел Пиеро и Диего како ќе функсионираат заедно, да се надеваме дека утре ќе биде подготвен Диего и конечно ќе го има првиот настап за дресот на Јувентус.
Што ќе се деси.... Диего 3 асистенции - Дел Пиеро 3 погодока
.... Очекувам ОДЛИЧНО да изиграат :helou:
Тандемот конечно е пронајден

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom