Раниери на официјалната страна вика дека може да се одлучи да му даде шанса на младиот Албин Екдал на дуелот со Торино..Вика дека Каморанези нема да игра, бидејќи не сакал да го ризикува, не бил фит 100проценти..Исто така, после многуте изјави на Коболи Гиљи и на цела Управа дека столчето на Раниери е безбедно, Раниери изјави дека секогаш чувствувал дека клубот и играчите секогаш биле зад него и го поддржувале...
И Џовинко проговори за дуелот со Торино, и го опиша како изгледа Торино за време на дуелот...
«I've lived many a derby with the junior teams and it's a match that’s different from all the others: there's a buzz around town, people talk about it, the players talk about it, it's a special game for the fans. Sure, I'd love to play, if I get a chance I'll be ready»
„Имам преживеано многу дерби натпревари со младинските тимови, и тој е меч кој е поинаков од сите други: Жагор насекаде низ градот, луѓето зборуваат за тоа, играчите зборуваат за тоа, едноставно тоа е специјален меч за фановите..Секако, јас би сакал да играм, и ако добијам шанса, јас ќе бидам спремен“
Легротаље проговори за малата болка што ја почувствувал на дуелот со Реал Мадрид, и вели дека барал да биде заменет зошто не сакал да ризикува да го пропушти мечот со Торино...
«The derby holds a special fascination, the same that a match like the one against Real Madrid can have. I think Tuesday's game will prove to be the turning point in our season and it'll give us the drive we need to win the next few games, starting from the one against Toro».
„Дербито е специјална фасцинација, иста како онаа која можеш да ја имаш против Реал Мадрид..Мислам дека дуелот со Реал ќе се покажи како отскочна штица во оваа сезона, и ќе ни го даде потребното што ни треба да ги победиме наредниве неколку натпревари, почнувајќи од дуелот против Торино“
Добра атмосфера владее во Јувентус после победата над Кралевите..Се надевам дека во право е Легротаље, и дека работите на Јувентус ќе продолжат да одат во нагорна линија после победата над Реал Мадрид, која победа се надевам дека ќе допринесе за да се подобри самодовербата на играчите...Forza Juventus!