Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Storia di una grande amore не е официјална химна на Јувентус.Официјалната е побрза песна(не ми текнува како се викаше).Иначе оваа ми е многу поубава од официјалната.
Inno Juve 2002 e oficijalnata himna na Juventus.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Швајни и ДИего се реални трансфери:vozbud::vozbud: а за Агуеро дифичилеее

еве ги двете официјални у еден клип,топ се и двете,мене баладата ми е боље

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
Трезеге кога ке се врати барем да изигра 2-3 сезони да покаже што знае верувам во Трезегол и мислам дека може многу повеке ајде трезеге со тебе сме кога ке се опорави со повредата ке видите дека наредната сезона пак ке е 1 стрелец, и 1 тим, несмее раниери да го става на клупа Трезеге во никоја смисла!

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
Resenie na problem: Diego defninitvno ni treba takov vizioner, i dobar eliten defanzivec i da vi kazam da ne si gi frlame talentite popusto mozevme da zastedime, Nocerino da si ostanese, Paladino isto taka nemase potreba od Amauri ne vikam deka ne e dobar samo epten ne kostase, isto i Criscito trebase da im se dade sansa na mladite da se voigrat, zemete primer od Arsenal trebase taka da se gradi noviot Juventus a ne so Almiron.......i da ne gi redam popusto frleni pari

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.386
Поени од реакции
6.144
Poveke ni e potreben Messi otkolku Aguero. Dodeka Amauri bi go stavil Zamena koga ke se vrati Trezeguet. Ne bi sonuval napagacka linija so Amauri i Aguero. Trezeguet e "KING" za Amauri. Aguero i Trezeguet ke moze da sonuvam vo idnina, no opcija so maliot i Amauri, nikako.
Зборувам за пореална опција Јувентинит..Прво, Секо изјави дека Агуеро е изгледна опција за замена на Дел Пиеро, додека пак Меси треба да се случи чудо за Барса да се откаже од неговите услуги, просто невозможно..И за Агуеро ќе биде тешко, бидејќи имаме огромна конкуренција, но ФИАТ најави дека ќе финансира повеќе, па иднината ќе покаже, да не се силиме..Амаури и Трезеге се двајцата играчи во ТОП класа на напаѓачи со свои квалитети..Секој од нив има свои квалитети и свои недостатоци..Предност на Амаури е што е помлад, и затоа го спомнав со Агуеро, не дека го потценувам Трезеге..Трезеге има многу направено за Јувентус, и е еден од најдобрите напаѓачи кои воопшто заиграле за Јувентус..

Јас мислам дека Швајштајгер ќе биде засилувањето на Јуве за наредното лето..А на полусезона посакувам да земат замена за Молинаро да не го гледам повеќе..

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Зборувам за пореална опција Јувентинит..Прво, Секо изјави дека Агуеро е изгледна опција за замена на Дел Пиеро, додека пак Меси треба да се случи чудо за Барса да се откаже од неговите услуги, просто невозможно..И за Агуеро ќе биде тешко, бидејќи имаме огромна конкуренција, но ФИАТ најави дека ќе финансира повеќе, па иднината ќе покаже, да не се силиме..Амаури и Трезеге се двајцата играчи во ТОП класа на напаѓачи со свои квалитети..Секој од нив има свои квалитети и свои недостатоци..Предност на Амаури е што е помлад, и затоа го спомнав со Агуеро, не дека го потценувам Трезеге..Трезеге има многу направено за Јувентус, и е еден од најдобрите напаѓачи кои воопшто заиграле за Јувентус..

Јас мислам дека Швајштајгер ќе биде засилувањето на Јуве за наредното лето..А на полусезона посакувам да земат замена за Молинаро да не го гледам повеќе..
Ah be Kiko ne znam sto gledate dobro kaj Amauri. Toj ne e uslovno receno najidealen igrac za Juve. Gledajte gi negovite uspesi i pogodoci do sea (koj veke ima 28 god) i ke gledate deka za takva profesionalna kariera, do sea ima pogodeno okolu 50 golovi, sto e premalku za eden napagac. Kako zamena za Del Piero ke bide mladiot Pasquato, koj bleskava vo dresot na Empoli ovaa sezona. Dodeka i jas bi sakal da go vidam Aguero (koj e mojot son vo napadot), no znajki go Juventus, nikogas nema da go vidime nego kaj belocrniot dres. 60 milioni nikogas nema da odvojat Juventus za nego. Veruvam kaj Aguero. E najgolemiot talent spored mene vo uloga na vtor napagac. Koj ne bi go posakal nego da go vide vo svoite redovi, prekrasen igrac, mlad, brz, dobar tehnicar, golgeter od 1 Klasa. No so Secco, Gigli, Blanc i Elkannovi, mislam deka toa opcija e Impossible. Togas ne bi bilo loso dokolku kako zamenik na Del Piero, da go forcirame mladiot Cristian Pasquato.

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
E Tuka si u pravo bratce, stegnano e keseto kaj nas, ili ako kupame nekoj igrajac ke daaame 3 mladi kvalitetni igraci na 50-50 , 5 na pozajmica i kes

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.386
Поени од реакции
6.144
Ah be Kiko ne znam sto gledate dobro kaj Amauri. Toj ne e uslovno receno najidealen igrac za Juve. Gledajte gi negovite uspesi i pogodoci do sea (koj veke ima 28 god) i ke gledate deka za takva profesionalna kariera, do sea ima pogodeno okolu 50 golovi, sto e premalku za eden napagac. Kako zamena za Del Piero ke bide mladiot Pasquato, koj bleskava vo dresot na Empoli ovaa sezona. Dodeka i jas bi sakal da go vidam Aguero (koj e mojot son vo napadot), no znajki go Juventus, nikogas nema da go vidime nego kaj belocrniot dres. 60 milioni nikogas nema da odvojat Juventus za nego. Veruvam kaj Aguero. E najgolemiot talent spored mene vo uloga na vtor napagac. Koj ne bi go posakal nego da go vide vo svoite redovi, prekrasen igrac, mlad, brz, dobar tehnicar, golgeter od 1 Klasa. No so Secco, Gigli, Blanc i Elkannovi, mislam deka toa opcija e Impossible. Togas ne bi bilo loso dokolku kako zamenik na Del Piero, da go forcirame mladiot Cristian Pasquato.
Јувентус и кога беше Ањели, и кога беше Моџи никогаш не купувале играчи со толку голема сума..Паметиш се надевам дека од продажбата на Зидан (за која продажба Моџи, буквално беше распнат од медиумите, од навивачите на Јуве, и од цела спортска јавност), Јуве ги купи Буфон, Недвед и Турам, и после се испостави дека правилна била одлуката..Сите не многу скапи, но види подоцна што постигнаа за Јувентус..Многу пати сум напоменал дека Јувентус НЕ купува ѕвезди, Јувентус ПРОИЗВЕДУВА ѕвезди..Ако реално бараат 60 милиони, искрено нема да сакам и јас да го купат Агуеро..Со тие пари ќе земат три квалитетни засилувања, и мислам дека така ќе биде подобро за Јуве, бидејќи една повреда на играчот, и ајт сите пари заминаа..

А да се навратам на Амаури..Не бил добар?Абе ајде Јувентинит, сега стварно ја претеруваш..Амаури е висок, корпулентен, може да издрибла, може да направи соло пробив, има фантастичен отскок, добар дриблер е, добар е со глава..Мислам потсети се лани на мечот Палермо - Јуве и ќе видиш колку е добар Амаури..

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Јувентус и кога беше Ањели, и кога беше Моџи никогаш не купувале играчи со толку голема сума..Паметиш се надевам дека од продажбата на Зидан (за која продажба Моџи, буквално беше распнат од медиумите, од навивачите на Јуве, и од цела спортска јавност), Јуве ги купи Буфон, Недвед и Турам, и после се испостави дека правилна била одлуката..Сите не многу скапи, но види подоцна што постигнаа за Јувентус..Многу пати сум напоменал дека Јувентус НЕ купува ѕвезди, Јувентус ПРОИЗВЕДУВА ѕвезди..Ако реално бараат 60 милиони, искрено нема да сакам и јас да го купат Агуеро..Со тие пари ќе земат три квалитетни засилувања, и мислам дека така ќе биде подобро за Јуве, бидејќи една повреда на играчот, и ајт сите пари заминаа..

А да се навратам на Амаури..Не бил добар?Абе ајде Јувентинит, сега стварно ја претеруваш..Амаури е висок, корпулентен, може да издрибла, може да направи соло пробив, има фантастичен отскок, добар дриблер е, добар е со глава..Мислам потсети се лани на мечот Палермо - Јуве и ќе видиш колку е добар Амаури..

Ne rekov deka ne e dobar, no ne e igrac za Juventus. Taka kaza i Moggi. Pred da dojde Amauri vo Juventus, Moggi kaza deka ne e Golgeter od prva Klasa i deka 22-23 milioni za nego se premnogu. Da bese Moggi so tie pari ke go zasilese Juventus so najmalku 3 igraci. No aj da i veruvame na Amauri. Sakam toj da bide najdobriot igrac na planetave. Go sakam nego zs igra vo Juve. No, nas ni se potrebni igraci od odbranata i od sredniot red. Go imavme Palladino, no Ranieri ne go forcirase najmnogu. I toj e dribler, ima brzina itn. Ne trebase Juventus da kupuva napagaci. Posle toa go vrativme i Giovinco. Zs ne go kupija za taa suma Diego!? Zatoa so upravata koja ja imame, nemat veze so fudbal. So niv ne veruvam vo uspesi na Juve. Za mene Moggi na Italija (mislam za transferi) e sportskiot direktor na Napoli Pierpaolo Marino. Videte go nego sto igraci dovede kaj Napoli. Hamsik, Lavezzi, Santacroce, Maggio itn. Site se igraci koi ako ke bidat del na Juventus, mislam deka site ke igrat vo prviot tim. Hamsik e noviot Nedved. Lavezzi e prekrasen igrac koj ima slicnosti kako svojot sonarodnik Messi. Santacroce e noviot Nesta ili noviot Cannavaro. Maggio e igrac koj e premnogu korisen za timot. Bi sakal vo idnina Marino da go vidam na mestoto na onoj Secco. Poz:helou:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.386
Поени од реакции
6.144
Ne rekov deka ne e dobar, no ne e igrac za Juventus. Taka kaza i Moggi. Pred da dojde Amauri vo Juventus, Moggi kaza deka ne e Golgeter od prva Klasa i deka 22-23 milioni za nego se premnogu. Da bese Moggi so tie pari ke go zasilese Juventus so najmalku 3 igraci. No aj da i veruvame na Amauri. Sakam toj da bide najdobriot igrac na planetave. Go sakam nego zs igra vo Juve. No, nas ni se potrebni igraci od odbranata i od sredniot red. Go imavme Palladino, no Ranieri ne go forcirase najmnogu. I toj e dribler, ima brzina itn. Ne trebase Juventus da kupuva napagaci. Posle toa go vrativme i Giovinco. Zs ne go kupija za taa suma Diego!? Zatoa so upravata koja ja imame, nemat veze so fudbal. So niv ne veruvam vo uspesi na Juve. Za mene Moggi na Italija (mislam za transferi) e sportskiot direktor na Napoli Pierpaolo Marino. Videte go nego sto igraci dovede kaj Napoli. Hamsik, Lavezzi, Santacroce, Maggio itn. Site se igraci koi ako ke bidat del na Juventus, mislam deka site ke igrat vo prviot tim. Hamsik e noviot Nedved. Lavezzi e prekrasen igrac koj ima slicnosti kako svojot sonarodnik Messi. Santacroce e noviot Nesta ili noviot Cannavaro. Maggio e igrac koj e premnogu korisen za timot. Bi sakal vo idnina Marino da go vidam na mestoto na onoj Secco. Poz:helou:
Јувентинит:)Верувам дека му посакуваш на Јуве се најдобро..И јас исто..И каква таква Управа, Јуве беше во Б, и треба да и се даде малку време..Моџи не рече дека Амаури не е прва класа напаѓач далеку од тоа..Моџи рече дека повеќе на Јуве му требало да го засили средниот ред и одбраната, а никаде не изјави дека Амаури не е топ напаѓач...Не го ни спомна тоа каков напаѓач е, само рече дека повеќе му требало на Јуве засилувања на другите позиции и дека премногу пари потрошија за Амаури, а нападот и претходно им бил солиден..Да бидиме реални еве малку, нон стоп некој ја плука Управата (Секо, Блан, Коболи Џиљи, Секо) а не сме се запрашале колку пари добиваат тие за да извршат трансфери??Како да изврши трансфер добар Алесио Секо, ако сопствениците не му дадат пари??Да ограби банка??Да му даваа пари, а да правеше(според вас) „луди“ трансфери, тогаш можевме да го обвинуваме, а ние ја гледаме само фасадата, внатре не знаеме што се случува..Пред 10тина дена, читав за буџетот на Секо, и за буџетот на Моџи..Замисли, буџетот на Секо е ЧЕТИРИ ПАТИ помал од буџетот што го поседувал Моџи..Тоа е последица од играњето во Сериа Б, и мислам дека ќе се фиксира тој проблем..Бидете оптимисти, се ќе си дојде на свое место...

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Zs togas kupuva igraci koi se za u Cagliari, Empoli itn. Kaj gi najde Almiron, Molinaro, Mellberg, Tiago. Da ne go spomnam i Andrade, koj so Sissoko i Amauri, ke mozese da bide top zasiluvanje, no ako pamtam dobro, Andrade bese povreden i vo Deportivo pa zatoa ke treba da vnimava vo idnina so kupuvanje igraci. Secco ne go sakat navivacite. Nieden ne veruva vo nego, pa i jas. Mislam deka i ti ne veruvas, no se nadevas. Veruvanjeto i nadezta ne se slicni. Ke treba da bides dobar, za drugite da ti veruvat.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.386
Поени од реакции
6.144
Zs togas kupuva igraci koi se za u Cagliari, Empoli itn. Kaj gi najde Almiron, Molinaro, Mellberg, Tiago. Da ne go spomnam i Andrade, koj so Sissoko i Amauri, ke mozese da bide top zasiluvanje, no ako pamtam dobro, Andrade bese povreden i vo Deportivo pa zatoa ke treba da vnimava vo idnina so kupuvanje igraci. Secco ne go sakat navivacite. Nieden ne veruva vo nego, pa i jas. Mislam deka i ti ne veruvas, no se nadevas. Veruvanjeto i nadezta ne se slicni. Ke treba da bides dobar, za drugite da ti veruvat.
:)Сите беа задоволни кога го зедоа Тиаго, исто се очекуваше и од Алмирон..Алмирон беше еден од двигателите на играта на Емполи кои тогаш беа во првите 5, беше баран и од Милан, Рома и некој англиски тимови, а тој дојде во Јуве...Андраде важеше за еден од најкомплетните дефанзивци но ете немаше среќа,кога дојде беше фит стопроценти, но немаше среќа со повредата..Тиаго, не се најде во тек и во игра..Навивачите се незадоволни бидејќи сите бевме навикнати да го гледаме Јуве онаму каде што му е местото, на врвот..И сега не сме навикнати да го гледаме како се тетерави, но тоа е еден дел од закрепнувањето кое сакале или нејќеле мораме да го поминиме:toe:..А погоре напишав, ја гледаме само фасадата на целава работа, внатре не гледаме што се случува..Секо добива четири пати помалку пари од тоа што го добивал Моџи годишно,и цел товар паѓа врз него,а неговиот успех зависи од тоа колку сопствениците ќе го одврзат ќесето..Јас се надевам, и сум оптимист дека работите ќе тргнат во правилна насока, и дека ќе газиме се..Forza Juve, Forza Raggazi...buona notte bianconeri!

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Almiron===) kade u Empoli.... HAHAHAHA:tapp:
Juve ne e Empoli sekoja godina da se bori za opstanok. huhuhuuh:pos2:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.386
Поени од реакции
6.144
Almiron===) kade u Empoli.... HAHAHAHA:tapp:
Juve ne e Empoli sekoja godina da se bori za opstanok. huhuhuuh:pos2:
:pos2:Па по Алмирон тргна и Милан,Рома,Тотенхем и Лион..Знам дека не е Јуве Емполи,таа сезона кога го зедоа Алмирон Емполи заврши меѓу првите 5 места, и Алмирон покажа вонсериски квалитети...Ама како и да е гледам дека намерно не сакаш да ме сватиш што сакам да кажам..

Коболи Џиљи: Ние не сме Интер, Јувентус е проект
Старата Дама влезе во мала резултатска криза, и во медиумите веднаш се појавија шпекулации за конфликт во соблекувалната на Бјанконерите и желба за промена на тренерот. “Веќе кажав два пати но еве ќе повторам и сега, Раниери нема да замине.” – рече претседателот на Јувентус, Џовани Коболи Џиљи.
Тој исто така ја објасни и причината зошто морал да го продаде Ибрахимович и вели дека Јувентус има сериозен проект.
“Го продадов Ибрахимович бидејќи тој побара плаа од 6 милиони евра за во Серија Б. А оваа година сигурно ќе бараше 12 милиони.”
“Ние не сме како Интер. Тоа е така бидејќи тие имаат богат сопственк а ние имаме проект.”
“Но доколку на сопственикот еден ден му се здосади тие ќе започнат да пропаѓаат. Ние со нашиот проект ќе одиме напред.”
Плата од 6 милиони?Абе овој напушен да не бил тогаш??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom