Тоа е убавината на лига како вид на натпреварување. Зада освоиш титула ја освојуваш над сите не над 2-3противници (колку и да се поатрактивни). Јас лично повеќе ја почитувам лигата, исто како што ги почитувам и Емполи, Сиена, Палермо ... и сите останати да не ги редам отколку еден да речиме Манчестер.
Сезонава бевме реално гледано најдобри, а останатите колку сакаат можат да негодуваат да викаат дека Јуве е нечесен а некој друг дека е чесен.
Нема да се плачам дека сезонава за нас била прва по промоцијата и дека сум задоволен со трето место. НајИскрено не сум. За мене секоја сезона без скудето е пропадната сезона. Ако од нешто треба да сум задоволен во сезонава тоа е дека добивме неколку играчи кои треба да го предводат тимот во следните години.
Од поразите и (исто на пораз) нерешените можам да заклучам дека имавме само два реални противници сезонава. 1. Концентрацијата (ммм, сетете се на Фиорентина, нашите играчи ги заебаја и двете утакмици откако помислија дека се е готово, и не само фиорентина, еве ви потазе пример Паљермо ... ) 2. ФИГЦ, уффф ќе го прескокнам објаснувањето.
Почнав со бранењето на лигата како натпреварување па така и да завршам. Сезонава ја изгубивме титулата на натпреварите со малите клубови но не од нив туку од двата противници за кои зборував. За сезонава ми е мака исто како и за сезоната кога во последното коло ја изгубивме титулата од Лацио, ама за разлика од сега тогаш можев да му честитам на противниците за освоената титула а сега ...
Другар..Нормално е да ја сметаш секоја сезона без скудето за неуспех..Но, имај во предвид што минатата сезона играше Јувентус во Сериа Б, што му избега половина тим,тренер, и финансиски потреси (фала Богу, не на толкаво ниво колкаво што мислев дека ќе биди, но не е со незамерлив карактер)..На некои екипи по онаков шок каков што претрпе Јувентус,ќе им требаат минимум 3сезони да направат повторно тим со шампионски ков..Погледнете го Интер, какви се не пари потрошија на играчи и се останато, и пак мака мачеа 17години да освојат титула во Сериа А..Јувентус има квалитет со оној состав(милион пати имаме праено муабет за засилувања итн итн, и се знај што му е потребно на Јуве),има ОГРОМЕН потенцијал, има добро поткована младина (на чело со Џовинко), и планира неколку засилувања, и ќе има компактен тим за освојување на скудетото..Раниери во летово треба да поработи на мотивацијата (која ако беше барем на малку повисоко ниво кога игравме против екипи од ниво на Палермо,Катанија,Каљари,ниту малку чудно немаше да биди сега веќе да ја прославувавме титулата, но и со ова сум задоволен, со оглед на екипата што ја поседуваме, и проблемите со повредите)Имаше мотивација на дуелите со Рома,Интер,Милан, но немаше на дуелите со Палермо,Удинезе првата,со Катанија да ја напоменам утакмицата (тогаш најкатастрофа изиграа)...Плус двете спорни утакмици, со голо око што се гледа дека нешто е матно..Против Наполи и Реџина.Но верувам во Раниери, верувам во овој состав, и вгодина ова време да прославуваме..Поздравjuve4:juve:juve3