Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
jas...Џовинко не го рачунаш а ? Он е главната замена за Дел Пиеро од наредна сезона.

Според мене, вака треба да изгледа составот за наредна година:

-------------------Јакинта--------Трезеге----------------
----------------------------ВДВ--------------------------
---Џовинко---------------------------------Каморанези--
--------------------------Сисоко-------------------------
-Киелини---------Барзаљи-------Андраде--------Григера-
---------------------------Буфон-------------------------

Замени:
Голман (?)
Крисито
Љегротаље
Молинаро
Брацо
Занети
Ночерино
Маркисио
Маркиони
Недвед
Делпиеро
Паладино

Џовинко ке се менува со Паладино, а може и со Алекс.

Тиаго ако не се покаже до крајов на сезонава, ке си отиде. Истото важи и за Алмирон...и од тоа ке зависи доаѓањето на Сисоко.

Зебина рачунам продаден. Бумсонг продаден. Оливера продаден. И некој од резервите ке биде продаден исто така, типувам на Маркиони.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
jas...Џовинко не го рачунаш а ? Он е главната замена за Дел Пиеро од наредна сезона.

Според мене, вака треба да изгледа составот за наредна година:

-------------------Јакинта--------Трезеге----------------
----------------------------ВДВ--------------------------
---Џовинко---------------------------------Каморанези--
--------------------------Сисоко-------------------------
-Киелини---------Барзаљи-------Андраде--------Григера-
---------------------------Буфон-------------------------

Замени:
Голман (?)
Крисито
Љегротаље
Молинаро
Брацо
Занети
Ночерино
Маркисио
Маркиони
Недвед
Делпиеро
Паладино

Џовинко ке се менува со Паладино, а може и со Алекс.

Тиаго ако не се покаже до крајов на сезонава, ке си отиде. Истото важи и за Алмирон...и од тоа ке зависи доаѓањето на Сисоко.

Зебина рачунам продаден. Бумсонг продаден. Оливера продаден. И некој од резервите ке биде продаден исто така, типувам на Маркиони.
Џовинко не го рачунав оти зборав за напад. Фино го постави во составот место Недвед. ПА и паладино можи да ротира на тие позиции. Во секој случај тие двајца мора да добиваат шанса да играат во еден тим. И треба да се комбинираат на тие две позиции. Сега Џовинко можи мислам да игра и АМЦ ама то ако го заменва ВДВ.

Тиаго. И јас би му дал уште пола сезона. За сисоко не сум сигурен многу. Поарно да се зема маскерано или па некој друг. За Сисоко не сум ама баш ич. Зато реков поарни се Занети и Ночерино пред некое време.
Тројцата за продавање убо ги нареди. И исто читав еден артикл за можно трансфер лето на јуве на гол ком. Викаше еден од салихамиџич и маркиони треба да се продава. ... И јас мислам дека маркиони е фаворит тука и онака слабо добива место.За да влези треба да е повреден Каморанези,Салихамиџич, ПА и паладино евентуално да игра на друга позиција и дури тогаш да влези во игра. Од друга страна па и салихамиџич е стар одвај добива шанси да заигра... И интересно двоумење е.

И уште една работа сега шо ја видов во твојот тим. АНДРАДЕ??? НЕ ги оспорвам неговите квалитети. Ама со онаа повреда која го прати некое време (мислам и порано ја имал истата) незнам колку ќе ја врати старата форма и дали ќе успеј да издржи 5 меча без повреда. Кришито??? ќе го видиме во џенова, Легро??? со годините ќе видиме како ќе се држи. Го оставам ова со прашалник оти многу зависи како ќе се покажат легро и кришито. Можи е паметно да се земи ујфалуши (отвара неколку комбинации во одбраната) кога веќе Зебина е за продавање (и не го земиме замброта). А Барзаљи :) и јас се надевам дека ќе го видам во тимот.

едит: нема да ме изненади и продажба на ЈАкинта или Трезеге

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Абе што сакаш ти?! немаме газди кој перат пари...! За сега/лето можеме само да си ги дозволиме ВДВ, Барзаљи и Сисоко(или друг како него) и евентуално некој напаѓач...ништо повеке.

Салихамиџиќ не реков дека ке го продаваме, нема ич пари да земеме од него, затоа ке си оди маркиони, некое милионче ке земе.

Верувам во Андраде, ке се врати немај гајле.

Незнам што толку видовте во Паладино што многу го издигате. Од него апсолутно ништо не видов. Ако се докажел ке играше прва постава додека беше повреден Каморанези, до душа он играше али ништо не покажа. Али дајбоже да ме демантира.

За одбрана реков, само можеме барзаљи да си го дозволиме, друго све е супер. Може и Киелини по потреба да игра централен, а Молинаро лево.

Џовинко игра исто како Делпиеро, само што ретко добива шанса како напаѓач дека е низок. Ако порасне малце:), убиствен напаѓач ке биде. Иначе во Емполи игра како лево крило.

Тиаго ако се покаже нема да мора да го земаме Сисоко и тоа ке отвори место за купување на друг играч на друга позиција.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
денес играме пријателска со fc valleta очекувам победа

DeViL-BoY

GlorY GlorY United
Член од
27 септември 2007
Мислења
282
Поени од реакции
0
Погоре видов во една формација.. онаа ирачиште Љегротаље беше ставен како замена... абе оваа чудо од играч е море.. колку ме бендиса оној натпревар против Милан...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.183
Поени од реакции
5.820
Легротаље е играчот кој сакам одма да си замини од Јуве...ЈАС, Јакинта да го продадат??Мислам дека шансите за да го продадат се 150% дека НЕМА да го продадат!!Играчот е играч кој можи да го реши натпреварот со еден потег(РОМА)..Игра во голема форма..Да го продадат најефикасниот напаѓач во Серија А???Мислам дека и тоа е 200% дека НЕМА да го продадат!!

gos

Wrong
Член од
8 ноември 2007
Мислења
719
Поени од реакции
56
za paladino:

vika deka juve treba da zema primer od arsenal i vo italianskoto prvenstvo.
arsenal go pusti henri da bega zs imase doverba go mladi igraci rece paladino

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Абе што сакаш ти?! немаме газди кој перат пари...! За сега/лето можеме само да си ги дозволиме ВДВ, Барзаљи и Сисоко(или друг како него) и евентуално некој напаѓач...ништо повеке.
:pos2::pos2::pos2:
Позната стратегија :) Зидан,Баџо... (6-7 години од Трезеге... типувам на замена, добро ако не летово сигурно следното). НЕ дека ми смета (да не ме сфати некој погрешно)фала му за се во тимот ама се работи за бизнис и сигурно ќе гледаат на мала добивка од него ида си обезбедат достоен наследник. Плус незнам како бордот на директори размислува после ланските расправии со него. За ова ќе збораме за некое време, јас мислам дека нема да се пензионира во јувентус.

Салихамиџиќ не реков дека ке го продаваме, нема ич пари да земеме од него, затоа ке си оди маркиони, некое милионче ке земе.
Ти кажав дека читав таков напис. Шо ми е и логичен (во претходниот пост кажав зошто). Маркиони и не покажа дека е нешто посебно плус има околу27 години (мислам??) значи не се работи за некој надежен талент. Така овде се сложваме дека можи да оди.
Верувам во Андраде, ке се врати немај гајле.
Ова е големо прашање, дај боже да е така ко шо велиш ти.
Незнам што толку видовте во Паладино што многу го издигате. Од него апсолутно ништо не видов. Ако се докажел ке играше прва постава додека беше повреден Каморанези, до душа он играше али ништо не покажа. Али дајбоже да ме демантира.
Паладино е добар техничар... Ама себичењето го тепа. Се надевам ќе се среди малку со позициите кај шо го клава раниери па ќе научи малку тимска игра.
За одбрана реков, само можеме барзаљи да си го дозволиме, друго све е супер. Може и Киелини по потреба да игра централен, а Молинаро лево.
Барзаљи.ОК. Ама мислам дека еден од Ујфалуши или Мелберг ќе земат нашите (фри трансфер се и двајцата). Не го заборавај кришито најголемата надеж во одбраната:kesa:(ќе го видиме во џенова, ко за беља против нас ќе се покажи). А молинаро е тапа и за замена. ниту во офанзивни задачи е добар ниту во дефанзивни, фала бога буфон шо е на голот па можиме да си дозволиме луксуз како него понекогаш а за цела сезона :)uvo: кој ќе го гледа како изгубен да трча)
Џовинко игра исто како Делпиеро, само што ретко добива шанса како напаѓач дека е низок. Ако порасне малце:), убиствен напаѓач ке биде. Иначе во Емполи игра како лево крило.
Знам за Џовинко и добро е шо кажа за висината. Добро е да се форсира како замена за недвед.
Тиаго ако се покаже нема да мора да го земаме Сисоко и тоа ке отвори место за купување на друг играч на друга позиција.
Тиаго, најголемиот прашалник сезонава. Незнам шо да коментирам за него има по некоја добра патрија и после го нема на терен (да не е скаран со раниери??:pipi:)

И Сисоко (колку и да го неќам) изгледа ќе иди. Сегде по интернетов пиши дека е скоро готова работа. Ај белки Раниери го знај шо чоек е работел со него во Валенсија.

Значи Трансфери:
ВДВ
Хунтелар (голем фактор е и ВДВ за да бидат тандем)
Сисоко (ми изгледа на готова работа)
Ујфалуши-Мелберг ??
МАскерано??????(ако иди сисоко заборај)
Барзаљи

Аут:
Оливеира
Алмирон
Тиаго (ако иди Сисоко или Маскерано)
Маркиони
Зебина
Ако иди Хунтелар оди Трезеге или Јакинта во аут
Уф овде морам да го клам и еден од (Занети и Ночерино). Ночерино едно време најави дека му се оди во НАполи(хоум-сик:nesum:)

-----------------
Накратко, значи се работи за слични замени. Најголемата разлика е во Хунелар??? Ако иди Трезеге има големи шанси да оди !!! (Или Јакинта шо ми е поневеројатно)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.183
Поени од реакции
5.820
Сисоко, имаше изјава дека многу му е жал зошто не заминал за во Јувентус кога го барале, туку го одбрал Ливерпул за да ги грее клупите за резерви, така да мислам ќе дојди во Јувентус!!Молинаро е ПРОМАШЕТОК на годината заедно со Легро!!Од ко навивам за Јувентус мора да има барем еден играч што т.н ме ваѓа од контакт!!Дур си замина
Јулијано, имаше еден период кој никој не ми одеше на живци, и од некаде долета Легро, не знам зошто ама кога ќе е кај него топката срцето ми застанва:wink:

Член од
3 март 2006
Мислења
231
Поени од реакции
2
Ufff vaka za start site odbranbeni za koi shto zborite, Ujfalushi, Mellberg, pa duri i Andrade se dobri, no ne se svetska klasa. I juve se svesni za toa. Pominaa 10 dena odkako se ttie slobodni da pregovaraat za sloboden transfer letovo, zashto veke nemaat potpisano? Zashto ke se posledna rezerva. Odbranata koja shto Juve ja ima vo momentov (Molinaro, Chiellini, Legrotaglie, Grygera) e solidna. Molinaro ne znam zashto tolku go napagjate, za 22-3 godishno dete dosta dobro se drzi, koga ide napraed e odlicen po levo, go nadopolnuva nedved koj cesto sece na vnatre. Defanzivno ima uste za ucenje, no daleku od toa da e losh, i poloshi bekovi igraat vo serie a(Massimo Oddo?!?!! shto e so nego sezonava).

Chiellini ne bi go mrdnal veke od centralnata odbranbena, drkam na toj chovek, zivotno e, poleka no sigurno stanuva nov simbol na Juve.

Legrotaglie pak konecno porasna. Koj shto saka neka kaze no poleka si go dostigna potencijalot. Vo Italija ima eden mnogu glup problem so fudbalot na nacionalno nivo. Toa e nemanjeto na rezervna liga, posle primavera igracite nemaat kade, i duri i da imaat potencijal timot mora da se otkaze od niv za da ne propagjaat na klupa. Toa dovede do takvi igraci kako Luca Toni i Nicola Legrotaglie da go dostignat svojot potencijal vo docnite dvaesetti. Lutajki niz klubovi vo serie C i B, Nicola poleka idel nagore kon najdobrata liga vo svetot, megjutoa i koga stignal tamu toa bilo vo Chievo. E sega site znaeme deka blesna tamu, no toa bese cista motivacija. Chievo kako i klubovite vo koi bil pred nego bile daleku pod klasata na evropski gigant. Vtoroklasni treneri i menadzeri koi shto i mnogu nemale efekt vrz razvojot na Legrotaglie. Taka da on koga dojde vo juve ne bese neuspeh poradi nemanjeto kvaliteti za igra tuku poradi mentalnite kvaliteti i faktot shto prvpat se naogja pod pritisok, igra za titula a ne za solidna pozicija vo sredinata na tabelata. Covekot najposhteno si gi otsede 4-5 godini na klupa, vleguvashe koga ke mu se ukazese shansa, ideshe na pozajmici no ne se otkaza od Juve, i zatoa redno beshe i Juve da ne krena race od nego. Veke kako 30 godisen on znae kako da go podnese pritisokot. Ni k od kiks nema sezonava i poleka no sigurno gi vrakja parite i doverbata, taka da za Legro losh zbor ne. Mozebi potklena na pocetokot no na kraj ispadna mnogu posilen od predavnicite kako Ibra i Vieira, istraa tolku vreme za da mu vrati na Juve i ne veruam deka ni dogodina koga ke ima prvoklasen centralen deka ke si ide, ke sedi na klupata ako mora pak i ke si ja ceka shansata strplivo kako i dosega.

Ufff se napnav se Legro, Inace za Zdenek shto da se kaze, precizen pas podaleku od 20-30 metri e naucna fantastika ama zatoa koga ke mu pukne film probaj pa pominigo. Malo nabieno, sekad stisnati zabi, izgleda ko da ke ti go otkorne listot so kopacka ako mu mrdnes, odlicno gi popolnuva dupkite vo odbranata koga Molinaro e napred po levata.

Andrade bese golem prasalnik koga go kupija, bas poradi povredite i vreme e da se otarasat od nego osven ako ne e spremen kako Legro da si go odraboti svoeto vo kupot i na klupata cekajki shansa.

Taka da mili moi dianconerri i uste pomili bianconerki edinstveno shto ni treba e Barzagli. Na 27 toj tek go dostignuva vrvot na eden odbranben fudbaler. Zrtva na istite okolnosti kako i Legro, inaku siguren sum deka nemase tek pred 2 godini da se probie.

Tuka ke prekinev, poso iskreno samo se napnav za vregjanejto na legro i molinaro koga ima dupki ko zebina za zaebavanje, ama gledam deka se prai muabet i za giovinco demek visinata bila reper. Visinata ocigledno ne e reper ni za Messi ni za Maradona pred nego, ne e ni za Del Piero ni za Diego, Rooney, Tevez, Saviola itn. Ako e nesto togas taa moze da e samo prednost za pozicijata i stilot na igra koj shto go neguva. Mnogu ama mnogu e potesko da cuvas nekoj koj e pobrz i ponizok od tebe. Ke zvuci smesno ama mnogu lugje tvrdat deka igracite kako messi ja dolzat svojata odlicna tehnika, kontrola vrz topka kako i agilnost na poniskiot centar na gravitacija shto ima smisla. Zamisli go Jan Koler ili John Carew kako pravat takvi potezi?!!? nemozes epa ne e zasho se glupi, gradbata ne im dozvoluva. Za Igrac kako Giovinco toa nema da e voopsto problem bidejki on nikogas nema da ja prima topkata na glava. Stilot na igra mu e takov da pasot go prima ili vo noze ili vo trk. A i bas poradi negovata visina i brzina on moze da igra ko sho bi rekle englezite "off the defender's shoulder", nesho ko shto pravi inzaghi, nikogas ne skoka po topkata nego se krie vednas zad ramoto na odbranbeniot, na linija na ofsajd, nadevajki se deka protivnickiot igrac nema da go zabelezi i da ja izfrli so glava tuku ke saka da ja smiri ili pusti zad nego, pri sto ovoj koristi.

Inace samo da kazam uste nesto za paladino i tolku od mene. Deckoto ima tehnika, mu fali ushte malku brzina, mu fali pomalku sebici no se na se 85ta generacija e ima vreme za nego. No, so vrakjanjeto na Giovinco mislam deka na toa nema da moze da se nadeva. Giovinco e naslednik na Del Piero i osven ako ne go stavat odma kako poluspic ili napagjac na mestoto na legendarniot kapiten togas skoro 100% e sigurno deka ke go koristat po levata shto ke znaci uste pomalku shansi za Paladino. Jas letovo bi se otarasil od nego ili nedved, dvajcata se premnogu.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Гледам дебата се развила, па и ја да пишам. Моето мислење за трансферите и тимот на Јуве идната сезона е следово:
Голман се знае, нема промени тука уште најмалце 7-8 години. Одбрана, Зебина и Бумсонг веднаш да се шитнат, и за нас поубаво и за нив, барем ќе уживаат првотимски фудбал кога ќе заминат. Другото е се Ок. Околу шпекулациите од одбраната, мислам дека најдобра варијанта би бил Ујфалуши, ем слободен играч ем звер е дечкото, или пак Барцаљи, ама еден од нив, во никој случај двајцата. Овој Мелберг некако не ми седи како дораснат за да го носи дресот на Јуве. Од средината, одма да се продаде Оливера, само на пријателски утакмици голови дава (додуша не игра во прв тим за и на официјални да дава ама мање више) Десно крило се знае, стандарт, Каморанези. Маркиони замена, добар е дечкото не знам зашто толку го критикувате, за на клупа супер е. Лево крило, Недвед уште сезонава, после тоа замена. Толку од него, си го обрал бостанот, што направил за Јуве сите знаеме и секоја му чест, го поштуам, ама редно е веќе да го одстапи своето место на помладите односно Џиовинко. Овој играч очекувам од наредна сезона да биде стандарден во првиот тим на Јуве. Тиаго и Алмирон. Главна тема. Од Алмирон многу се очекуваше сезонава, но не се снајде најдобро. Неговите квалитети се очигледни, меѓутоа доколку не се докаже до крај на сезонава, нека го продадат. Тиаго очекувам вториов дел од сезонава да блесне, да им докаже на сите дека вреди, дека не е џабе потрошена инвестиција, дека од него може да зависи играта на Јуве. Овој играч многу го поштувам и ми е криво коа читам на странициве коа го критикуваат. Сигурен сум дека и нему му е криво, па ќе се уозбили. Веќе почна да се прилагодува, и очекувам од Раниери да му дава повеќе шанса почнувајќи од натпреварот викендов со Катанија. Ноџерино и Занети се одлични, но доколку им тргне во нагорна линија формата на Тиаго и Алмирон, не верувам дека ќе играат во прв тим. Дотогаш, нека продолжат да играат како што играа до сега, задоволен сум од нивната игра. Маркизио ќе се врати од позајмица и не верувам дека од одма ќе добива шанса да игра, ќе грее клупа најверојатно. Околу засилувањата од средината, мислам дека зимава не ни е никој портебен. Сисоко би бил одлично засилување за на лето, но само доколку Тиаго или Алмирон не играат на висина на задачата. Сега за сега не ни треба. Ван Дер Варт, овој играч би ми било чест и задоволство да игра во Јувентус, и сигурен сум дека ќе дојде. Одлично би се прилагодил на италјанскиот фудбал, без сомнение. Неговото место во првиот тим ќе биде загарантирано. Друго засилување од средниот ред не ни е потребно. Напад супер имаме. Трезеге и Јакинта се загарантирани најмалце уште 2 сезони (оваа и идната) додека Дел Пиеро може да добива шанса доколку некој од овие двајца не е подготвен, уморен е или слична причина која би го спречила да игра на натпреварот. Истото важи и за Паладино. И самиот знае дека не може да им фати место на Трезегол и Јакинта па дури и на Дел Пиеро, па затоа ќе си ја чека шансата од клупата. Засилувања сега за сега не се потребни по мое мислење. Подобро да се зачуваат пари за понатаму, кога ќе остарат Трезеге и Алекс, одколку сега да се трошат бадијала.

toeto

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Тиаго и во Челзи и во Јуве не се снаоѓа, јас мислам дека неможе да игра во голем клуб...односно во голема лига. Така да мислам дека уште зимава Раниери ке го зима Сисоко, а Тиаго ке го продава.
Во Лион што играше, да бидам искрен не ме импресионираше многу...и не беше секогаш прва варианта таму, дека тренерот многу менуваше формации во лигата. Па и отаму неговата форма, една утакмица играј, втора неиграј. Во Јувентус тиаго беше купен како принудна опција по одбиената понуда за Сисоко, кој уште кога дојде Раниери беше прва опција за средниот ред. Но Бенитез беше во двоумица меѓу Маскерано и Сисоко, кој би бил подобар? Маскерано кој има неверојатни дефанзивни квалитети но послаби офанзивни....или Сисоко кој му е миленик од Валенсија и подеднакво добро се снаоѓа и во дефанзивни и во офанзивни задачи. и затоа Бенитез ја одби понудата од Јуве, и како поминува времето во Ливерпул треба дефанзивен играч кој ке игра позади Џерард и компанија и Сисоко остана вишок. Сега е достапен за 10мил фунти, Супер цена со оглед на тоа дека тимови се спремни да ја платат истата сума и за Тиаго. А од наредна сезона ке ни треба по дефанзивен играч за разлика од Тиаго, а тоа несомнено е Сисоко, бидејки ке се врати Џовинко од позајмица и ВДВ ке дојде, кој се офанзивни играчи.

Д

Демијан

Гостин
Гледам дебата се развила, па и ја да пишам. Моето мислење за трансферите и тимот на Јуве идната сезона е следово:
Голман се знае, нема промени тука уште најмалце 7-8 години. Одбрана, Зебина и Бумсонг веднаш да се шитнат, и за нас поубаво и за нив, барем ќе уживаат првотимски фудбал кога ќе заминат. Другото е се Ок. Околу шпекулациите од одбраната, мислам дека најдобра варијанта би бил Ујфалуши, ем слободен играч ем звер е дечкото, или пак Барцаљи, ама еден од нив, во никој случај двајцата. Овој Мелберг некако не ми седи како дораснат за да го носи дресот на Јуве. Од средината, одма да се продаде Оливера, само на пријателски утакмици голови дава (додуша не игра во прв тим за и на официјални да дава ама мање више) Десно крило се знае, стандарт, Каморанези. Маркиони замена, добар е дечкото не знам зашто толку го критикувате, за на клупа супер е. Лево крило, Недвед уште сезонава, после тоа замена. Толку од него, си го обрал бостанот, што направил за Јуве сите знаеме и секоја му чест, го поштуам, ама редно е веќе да го одстапи своето место на помладите односно Џиовинко. Овој играч очекувам од наредна сезона да биде стандарден во првиот тим на Јуве. Тиаго и Алмирон. Главна тема. Од Алмирон многу се очекуваше сезонава, но не се снајде најдобро. Неговите квалитети се очигледни, меѓутоа доколку не се докаже до крај на сезонава, нека го продадат. Тиаго очекувам вториов дел од сезонава да блесне, да им докаже на сите дека вреди, дека не е џабе потрошена инвестиција, дека од него може да зависи играта на Јуве. Овој играч многу го поштувам и ми е криво коа читам на странициве коа го критикуваат. Сигурен сум дека и нему му е криво, па ќе се уозбили. Веќе почна да се прилагодува, и очекувам од Раниери да му дава повеќе шанса почнувајќи од натпреварот викендов со Катанија. Ноџерино и Занети се одлични, но доколку им тргне во нагорна линија формата на Тиаго и Алмирон, не верувам дека ќе играат во прв тим. Дотогаш, нека продолжат да играат како што играа до сега, задоволен сум од нивната игра. Маркизио ќе се врати од позајмица и не верувам дека од одма ќе добива шанса да игра, ќе грее клупа најверојатно. Околу засилувањата од средината, мислам дека зимава не ни е никој портебен. Сисоко би бил одлично засилување за на лето, но само доколку Тиаго или Алмирон не играат на висина на задачата. Сега за сега не ни треба. Ван Дер Варт, овој играч би ми било чест и задоволство да игра во Јувентус, и сигурен сум дека ќе дојде. Одлично би се прилагодил на италјанскиот фудбал, без сомнение. Неговото место во првиот тим ќе биде загарантирано. Друго засилување од средниот ред не ни е потребно. Напад супер имаме. Трезеге и Јакинта се загарантирани најмалце уште 2 сезони (оваа и идната) додека Дел Пиеро може да добива шанса доколку некој од овие двајца не е подготвен, уморен е или слична причина која би го спречила да игра на натпреварот. Истото важи и за Паладино. И самиот знае дека не може да им фати место на Трезегол и Јакинта па дури и на Дел Пиеро, па затоа ќе си ја чека шансата од клупата. Засилувања сега за сега не се потребни по мое мислење. Подобро да се зачуваат пари за понатаму, кога ќе остарат Трезеге и Алекс, одколку сега да се трошат бадијала.

toeto

За блондираниве:

Ујфалуши-Типот е добра не викам не ама он е добар у Фиорентина.Мене да ви кажам искрено не ми се допаѓа како игра попрво би го одбрал Мелгерг.

Мелгерг-Дечкото според мене би бил мн добро засилување за Јуве.Роден лидер и у Вила и на Шведска-капитен,безкомпромисен снажен,цврст пргав.Таков му треба на Јуве,доволно искусен за да може да се справи со сите напаѓачи во Италија.Би бил екстра засилување.

Барѕаљи-Немам зборови за овој играч се наметнува како еден од најдобрите дефанзивци во Италија(следен лидер на Италија според мене)Не треба да се штедат пари за него.

Оливера-немам ништо да кажам освен дека е слободен да си оди.Не е за Јувентус

Недвед-Фуријата го одработи своето за Јуве,остаре уште оваа сезона и отиде во легенди.Ама стариот беше ѕвер таков шут нема да видиме никогаш.

Џиовенико-Малиот е талент.Мора да се врати го гледам како следен лидер на Јуве.Тоа што е мн низпк го надополнува со одличниот дриблинг и брзина.Нареден Дел Пиеро.

Ноџерино и Занети-Фала за тоа што гиневте за Јуве ама не сте играчи за во овој гигант.Занети беше во форма оваа полусезона,ама он беше вечита резерва кај и а играше.Ноџерино е голем борец ама нека научи да додава па после да почне да игра фудбал.Лично и двајцата сакам да бегаат.

Тиаго-Колку ми е криво за овој играч.Елитен играч од средината и мислам дека уште има за него шанси за блесне.У Лион беше мн добар.зошто не и у Јуве.Се надевам дека ќе добие повеќе шанса понатаму.

Сисоко-Не верувам у овој играч.Јуве не бил доволно голем за играч како него.Лично не ме воодушевил и не би сакал да дојде.Повеќе сум за Масчерано.

Паладино- верувајте дека играчов е иднината на Јувентус и Италија.Следниот Роберто Баџо брз со одлична техника.само е малце себичен ама се со тек на време ќе се среди ќе добие искуство.Морате да верувате во него.

Ван Дет Варт-намерно го оставив за крај.Нема што класа играч во Италија одлично би се уклопил,ќе има кој да дава одлични пасови за напаѓачите.Се надевам дека ќе заигра за Јуве.

П.С Ајде момци ако не оваа година,тогаш наредната да се радуваме на титула! FORZA JUVENTUS

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Ујфалуши- Искрено го немам гледано како игра. Па и одтаму нема да коментирам.
Мелгерг-Исто мислам дека игра одлично, и конечно ја пронајде формата оваа сезона. Ако бирам меѓу него и Ујфалуши(за безпари), ке го изберам Ујфалиши бидејки може да игра и како десен бек.

Барѕаљи- Ако управата успее да го донесе овој играч, специално ке купам негов дрес од Италија.:)

Оливера-Беше донесен како голем талент но не успеа да се докаже.

Недвед-Уште оваа сезона и мислам дека ке се пензионира и ке биде тренер во Јуве.

Џиовенико-кажа член пред мене, тоа што е низок му е огромна предност ако игра како лев шпиц, и од неговите брзи пробиви би профитирал Трезеге.:)

Ноџерино и Занети-наредна сезона и обајцата ке бидат замени, може и некој од нив да биде продаден. Типувам на Занети.

Тиаго-ја пообјаснив ситуацијата на Тиаго во погорниот мој пост.

Сисоко-И за него во погорниот пост. Би додал само дека супер би се вклопил во формацијата на Јуве и ке му биде загарантирано првото место во тимот. Ке има кој да игра позади џовинко, вдв, каморанези. Маскерано нема шанса да го дадат Ливерпул, и ако се случи тоа цената ке биде 20мил фунти, а Сисоко е дупло поефтил 10мил фунти. А на пазарот ретко се наоѓа ваков играч кој е бескрајно вреден.(примери со Карик, Мамуду Диара, Јаја Туре, Виеира, Гатузо итн итн а во Јуве на таа позиција моментално е Занети.)

Паладино- И он ке биде продаден. Од наредна сезона со доаѓањето на вдв и џовинко, само би ја грее клупата...и многу ретко ке добива шанса.

Ван Дет Варт-Никој неможе со сигурност да каже дека вдв ке се снајде во Италија, али како и сите големи засилувања навивачите мораат да се надеваат на такво нешто.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom