Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Леле интервју ...
Палермо нејќи да соработва со милан. Напротив планира на соработката со Јувентус

http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=527220
превод ми мириса на Барзаљи и Амаури (значи Хунтелаар тешко дека ќе дојди). Плус се откажале од трката по иванович ... значи Барзаљи идии

Аха и летечкиот холанѓанец
http://goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=527378
Ова почнува да му делува сериозно.
Мислам дека Диего и Лампард нема да дојдат. Зато еве во ВДВ.

Бонус: Во најдобриот состав за 2007 според л'екип има еден играч на јуве. погодете кој.
хинт: се сонча на натпревари.

Покрај него само уште Кака е од италијанското првенство.

ај еве го:
L’Equipe Team of the Year in full:

Buffon (Juventus), D. Alves (Sevilla), Vidic (Manchester Utd), Gallas (Arsenal), Evra (Manchester Utd); Kakà (Milan), Fabregas (Arsenal), Gerrard (Liverpool), C. Ronaldo (Manchester Utd); Drogba (Chelsea), Van Nistelrooy (Real Madrid)
 

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Se pogolemi se sansite uste sega vo Januari Van Der Vaart da premine vo Juventus :)
 
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Најдобар тим во Серија А од досегашните мечови

Formation: 4-3-1-2:

Buffon

Maicon Cordoba Chiellini Vargas

Zanetti Cambiasso De Rossi

Doni

Trezeguet Cruz

Според мене е горе долу добро избран. Барем шо се однесва до играчите на јувентус. За сите присуството си е и појќе од заслужено. Исто и за останатите - отсуството си е заслужено.
За останатите многу нема да коментирам евентуално Кордоба/Самуел можеја да го делат местото, исто и Легро ама во секој случај кој и да беше од нив немаше да е незаслужено таму, можи можеја да комбинираат селекторите на тимов со киелини на десен бек (неговата природна позиција). Ми боди очи Маикон - чоекот кој не знаеше како се вика кога требаше да се соочи со недвед. ама ... добро не е еден меч во прашање.
Исто малку е дискутабилно присуството-отсуството на Пирло,Кака,Сидорф (веројатно се должи на скорот на Милан во Серија А).
И ибра :) ќе го забораев. Хаха нема место за четвртиот стрелец во лигата.

И спротивното Најлош тим (имаме и за таму луѓе)

Dida

Oddo Mexes Zauri

Jankovic Tiago Almiron Morfeo

Ronaldo Adriano Di Vaio

Парот кој требаше да ја држи средината сезоната и појќе од заслужено се организатори на најглупиот тим во Серија А. Во други услови можи и ќе се снајдеја поарно (пример Алмирон да беше во Емполи). А тиаго со оглед дека има понекоја добра партија се надевам нема да биди во овај тим на крајот од сезоната.
п.с. Ако ме прашвате за МВП тука. барајте го меѓу стативите.
 

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
I jas mislam oti MVP e Buffon na timot...gi spasi na nekolku natprevari a taj ivanovic preteral so baranjata koj upravata no tuka e BARZAGLI...

Forza Juve..:tv::tv::tv: Watch Juventus Tv :baeh::baeh:
 

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
9.712
Се кладам дека на крајот од сезонава Ван Дер Варт и Хунтелар ќе потпишат за Јуве. Ќе видите.
 
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Буфон станал татко.
Ајде нека му е жив и здрав малиот и нека му расти бамјата...

Ако не е манекен, нека стане фудбалер... голем, како татко му. Инаку сите знаете која му е жена, Алена. Малиот ќе се вика Луис Томас.
 
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Да расти голем малиот и да биди подобар од таткому.

И со Тобиаз да го држат тимот за едно 20 години.
 

Mesija

Hardcore Superstar...
Член од
13 ноември 2005
Мислења
212
Поени од реакции
1
Абе Јувентус годинава се добри, иако можи реално не за прво место(можни се изненадувања), ама второ е доста!!А за вгодина да се радуваме на скудетото!!Имаме супер тренер, најдобар во Италија моментално, после го имаме најдобриот голман на светот Џиџи Буфон,и страв и трепет за противниците, играч кој влева стравопочит, Лејдис енд џентлмен Давид Трезеге...
 

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Van Der vart i ujfalusi ke potpisat preodniot rok...a na buffon neka mu e ziv maliot i buffon neka napravi uste 10 maski deca za cela postava da ima juve koga ke porasnat site na dresovite BUFFON !!! :P
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.643
Поени од реакции
5.318
Хммм..Добра сезона за Јуве(иако не сме навикнале да го гледаме едно трети на табелата)..Сега се врати во Сериа А, имаше многу финансиски загуби, ама поважно од тоа дека имаше многу и играчки загуби(пред се најмногу ми е мака за бедемот од одбраната Ѕамброта,Турам, и Канаваро), за Ибрахимович ама ич не ми е мака, зошто кога играше за Јувентус, замената Залајета играше многу подобри утакмици од него!!Виера се стандард но не е незаменлив!!Па, со онаков играчки состав, што се трети е супер!!Годинава ќе се наситам да влезат во Лига на Шампиони (нема да ми биди лошо и да се први) ама не сум од оние инстант навивачи, јас сум реален..Нема играчи да му парира на Интер..Со Рома се тука некаде!!Второ место е мислам задоволително за оваа година..

Уште половина сезона е, ама нема Јуве јака клупа!!Буфон, нема зборови повеќе да се кажува за него!!ГРОМ!!Одбраната со Легротаље ич не ми се допаѓа,Крисито е детиште,Молинаро го има згрешено тимот па читам дека од Февруари се враќа Јорге Андраде, па супер ќе биди:se_ molamГригера е добар......Ујфалуши да го земат ќе направат добар бизнис,Киелини е играч кој се труди и кој нонстоп е во движење и тоа многу ми се бендисва, а и му фаќа ментето и да појди да игра како напаѓач:vozbud:
В.Д.Ваарт ако го земат, ќе добијаат појачување во сезонава!!Можеби тоа ќе го крени закоравениот Недвед, па ќе игра поубаво!!Чудно ми е што Раниери секоја утакмица му дава шанса на Недвед, кој игра во најлоша форма оваа сезона, па можи да прај некој финти со Тиаго(да му дај малку повеќе шанси да се покажи)!!Инаку, Недвед е играч со душа и душата ја дава на теренот тоа го почитувам многу!!Но кога е диссапоинтед мислам дека ако излезе повеќе ќе користи!!Алмирон, во првата четвртина од сезонава ме бендиса како игра, после некако како да спласна..Каморанези нема среќа со повредите инаку тој е стандард!!Салихамиџич се покажува, сепак стар е не можи да издржи цел натпревар, задоволен сум!!
Тиаго мислам дека и не е толкаво разочарување со оглед на тоа колку простор за игра му дава Раниери!!Носерињо е стандард, борбен играч, знае да трча но некако ми нема техника!!Занети плетка нешто, се труди, се поштова!!

Има ли нешто лошо да зборнам за Трезеге??Најдобар напаѓач со 4гола пред вториот во Серие А!!Нема зборови ПОЧИТ!!Дел Пиеро ИКОНА НА ЈУВЕНТУС!!Човекон ќе игра до 45 години, послушајте ме!!!Нема играч кој дошол во Јувентус,за кој сум се израдувал повеќе, ко сум слушнал дека ќе иди од Јакинта!!Отсекогаш сум го поштовал!!А и одма го засака Јувентус со петни жили, и е миленик на ултрасите!!Паладино Јуве не смее да го продаде, зошто е наредниот Роберто Баџо, според високи стручњаци на Серија А!!Ајде гледаме фудбал, па можи и ќе се случи Јуве да заврши прв, ако дојдат В.дер ваарт, ујфалуши...Не дека не се надевам дека јуве ќе заврши прв, само сум малку реален..Сепак, на Интер му требаа 17 години да изгради шампионски тим..Ние за една година имаме ОГРОМЕН потенцијал, па вгодина нема ништо да ме задоволи друго освен скудетото!!(а можи и годинава):je:
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.643
Поени од реакции
5.318
Среќна Нова Година мои мили соклубци:vozbud:Да даде Господ титула да земиме годинава!!
 
Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
Ajde crno-beli ultrasi neka vie srekan novata godina i da go simneme inter od tronot i da se vratime kade sto ni e mesto.FORZA JUVE
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom