Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

kobnik

Гнетач
Член од
14 јуни 2007
Мислења
211
Поени од реакции
37
najnapred brao za nasive i cestita pobeda neka ni e!!! potoa neka mu e zivo i zdravo sin4eto na alex i da mu rasti "takvoto" kolku odzakon na "Partizanka":):)
e sea: so e onaa rabota so sudiine????!!! onaj treba da se osudi na teska robija! malku bese crveniot na ranieri pa i na Nedved mu dade be alooooo..... za nisto.. koj k*r go klade onaj sudija da bidi ne znam ama sigurno treba da se sprovedi nekoja istraga...ona so ni go napraj e bezeticno!!! ama za inaet na nego i na site so stojat vo negova "pozadina" pak pobedi JUVE i ke prodolzi taka i na 4ti ke mu kazime na inter kako se stanuva sampion !!! pozdrav:salut:

Д

Демијан

Гостин
da inter se luzeri ama fakt e deka imaat podobar tim od juve!ama toj tim nema duh!!juventus e tim so rodeni pobednici!!Tim so harizma!!JUVE 2:0 INTER

kobnik

Гнетач
Член од
14 јуни 2007
Мислења
211
Поени од реакции
37
uste nesto: dodeka Alessio Secco e vo london po lamard mozno e da ima i double swoop za Didi Drogata:) eve videte tuka
:salut:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Лампард супер би дошол, ама Дрогба не ни треба, имаме одлични напаѓачи. Квалитетите на Дрогба се очигледни, но што е со Паладино? Ова е играч кој заслужува голема минутажа, а доколку дојде Дрогба, не верувам дека ќе ја добие. Тука спаѓа и Јакинта, кој е супер напаѓач, и е доста помлад од Дрогба.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.541
Поени од реакции
5.528
Јувентус во нова офанзива по Лампард
Спортскиот директор на Јувентус, Алесио Секо, вчера отпатува во Лондон за на раководството на Челзи да му ја претстави својата нова понуда за Френк Лампард, објавија италијанските медиуми. "Старата дама" и во текот на летото се обиде да го ангажира искусниот репрезентативец на Англија, но безуспешно. Сепак, во меѓувреме работите значително се променија, Лампард игра далеку од својата вистинска форма, а не успеа ниту да се разбере со челниците на Челзи околу продолжувањето на договорот кој е со важност до 2009 година.
Сепак, најголемата причина заради што Лампард би можел да си замине од Стемфорд Бриџ е фактот што минатиот месец отказ од англискиот вицешампион доби досегашниот трофеен менаџер Хозе Мурињо. Според италијанските медиуми, неговата вредност се проценува на околу 14 милиони евра, најмногу заради тоа што за две сезони, Лампард би можел да биде слободен играч и да си замине оттаму без отштета. Од друга страна, искусниот фудбалер е подготвен и на намалување на платата што сега ја добива во Челзи и би можел да потпише договор за околу пет милиони евра годишно.
Покрај тоа, Лампард сериозно ја разгледува понудата од Јувентус бидејќи на клупата на овој клуб се наоѓа неговиот поранешен ментор и еден од најзаслужните за одличната досегашна кариера Клаудио Раниери. Тие двајца заедно работеа и во Челзи пред доаѓањето на Мурињо, а Раниери на Лампард му е втор омилен тренер по Мурињо. Воодушевена од таков потег би била и несудената сопруга на Лампард, која одамна сака со него да се пресели во Италија.

МОМО СИСОКО СЕ ПОКАЈА

Жалам што го одбив Јуве

Играчот од средниот ред на Ливерпул, Мохамед Сисоко изрази каење за тоа што го одби Јувентус во летниот преоден рок. Наместо да се пресели во најтрофејниот италијански клуб, репрезентативецот на Мали потпиша нов четиригодишен договор со "црвените", но оттогаш е во втор план, во сенка на Џерард, Чаби Алонсо, Лукас и Хавиер Маскерано.
"Требаше да ја прифатам понудата од Јувентус. Тоа што го одбив беше најголемата грешка во мојата кариера", рече Сисоко.
Оваа изјава е чиста спротивност од она што го кажа летово, дека "Ливерпул е поголем и позначаен клуб во Европа" и дека би останал таму до крајот на кариерата.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Јувентус во нова офанзива по Лампард
Спортскиот директор на Јувентус, Алесио Секо, вчера отпатува во Лондон за на раководството на Челзи да му ја претстави својата нова понуда за Френк Лампард, објавија италијанските медиуми. "Старата дама" и во текот на летото се обиде да го ангажира искусниот репрезентативец на Англија, но безуспешно. Сепак, во меѓувреме работите значително се променија, Лампард игра далеку од својата вистинска форма, а не успеа ниту да се разбере со челниците на Челзи околу продолжувањето на договорот кој е со важност до 2009 година.
Сепак, најголемата причина заради што Лампард би можел да си замине од Стемфорд Бриџ е фактот што минатиот месец отказ од англискиот вицешампион доби досегашниот трофеен менаџер Хозе Мурињо. Според италијанските медиуми, неговата вредност се проценува на околу 14 милиони евра, најмногу заради тоа што за две сезони, Лампард би можел да биде слободен играч и да си замине оттаму без отштета. Од друга страна, искусниот фудбалер е подготвен и на намалување на платата што сега ја добива во Челзи и би можел да потпише договор за околу пет милиони евра годишно.
Покрај тоа, Лампард сериозно ја разгледува понудата од Јувентус бидејќи на клупата на овој клуб се наоѓа неговиот поранешен ментор и еден од најзаслужните за одличната досегашна кариера Клаудио Раниери. Тие двајца заедно работеа и во Челзи пред доаѓањето на Мурињо, а Раниери на Лампард му е втор омилен тренер по Мурињо. Воодушевена од таков потег би била и несудената сопруга на Лампард, која одамна сака со него да се пресели во Италија.

МОМО СИСОКО СЕ ПОКАЈА

Жалам што го одбив Јуве

Играчот од средниот ред на Ливерпул, Мохамед Сисоко изрази каење за тоа што го одби Јувентус во летниот преоден рок. Наместо да се пресели во најтрофејниот италијански клуб, репрезентативецот на Мали потпиша нов четиригодишен договор со "црвените", но оттогаш е во втор план, во сенка на Џерард, Чаби Алонсо, Лукас и Хавиер Маскерано.
"Требаше да ја прифатам понудата од Јувентус. Тоа што го одбив беше најголемата грешка во мојата кариера", рече Сисоко.
Оваа изјава е чиста спротивност од она што го кажа летово, дека "Ливерпул е поголем и позначаен клуб во Европа" и дека би останал таму до крајот на кариерата.
Дај пред да објавваш некои вести читај барем дали се веќе објавени. Види 3 страни наназад се прај муабет за овие

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
И јас сум за Сисоко. Кога сме кај него, Јуве е спремен да испрати понуда одкако ги слушна неговите изјави. Еве линк

kobnik

Гнетач
Член од
14 јуни 2007
Мислења
211
Поени од реакции
37
ne me bendisuva toj sisoko....ama bas ic !! pa uste ko kaza deka ne bil juve dovolno golem klub za nego....:buum:

a za rikelme neam zboroj... a velis vozmozno e da dojdi?????
i edna zalna vest : tiago u januari najverojatno si zaminuva za istata suma na pari sto bese potrosena za nego...steta... mnogu mi bese kef ko dojde.. strasen igrac ama toa e...:salut:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Сисоко се кае што летоска ги одби Јуве. Тогаш велеше: ,,Јувентус не се тим од калибар на Ливерпул, премал клуб се за мене и моите можности“ а сега вика: ,,Требаше да заминам во Јуве, Тоа што не заминав беше голема грешка во мојата кариера.“ ЛОЛ закон

Еве линк бтв
нигде не пишуваше за СИСОКО...
Поздрав до Миланез

Ај вака малку мои гледања за трансферите:

- Сисоко - не можам многу да коментирам, не ми е многу гледан , ама ко е резерва во ливерпул во јуве ич да не прам муабет дека ќе фати прва постава.
- Тиаго - очигледно нешто не е како шо треба со него, па ако можи да се извај некаков ќар поарно совреме да се работи на неговото заминвање
- Диего - типов има неверојатна техника, слободно нека иди оти овие во среднината не се за фалење многу.
- Рикелме - техника супер, ама мислам оти беше спор. Незнам колку беше добар за нафрлање на топки ако е супер (оти трезеге слабо добива такви шанси во последно време, недвед е многу остар, на молинаро поарно не му давајте топка, киелини ига на неприродна позиција, а брацо и делпјеро не нафрлаат многу и претежно само дриблаат) па некој шо ќе дели топки ќе биди супер (ама 29 години, досега слабо се снаоѓал во јаки клубој (ај да не зборам за вонредните состојби во барса), колку и да ми прај кеф мислам дека ќе испадни како тиаго)
- Лампард - дете на раниери, морам да кажам дека му треба ваков играч со онаа игра. Се гледа дека ги форсира Алмирон, ночерин, киелини ... да шутираат од 20-25 метри ама засега слабо му оди. мислам дека идеално се вклопва со стилот на игра на раниери, плус си кажа оти сака да бега од челзи кажа оти би прифатил пониска плата и дека сака да оди во италија (во превод спремен е за во јуве)
- Дрогба - Делпјеро, Трезеге, Јакинта, Паладино, +29години за напаѓач, +скап (ало за јуве збораме, овие не фрлаат пари како некој), жалам нема место и нема потреба од него

се на се Диего и Лампард IN, Тиаго OUT
* евентуално Рикелме место Диего ако излези уба трампа за Тиаго

- Идеална формација

______Дел Пјеро - Трезегол__________
_____________Диего_________________
Недвед?-Лампард-Ночерино-Каморанези
____Киелини-Легротаље-Григера______
_____________Буфон________________

Недвед - го клавам по стари заслуги

Д

Демијан

Гостин
sisoko e mn dobar igrac za razlika od kilavite zaneti i almiron!!toj e nesto slicno na VIERA duri i podobar od nego!

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Алмирон килав? :tapp: Според мене, Алмирон беше најдоброто засилување во летниот преоден рок заедно со Јакинта

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom