- Член од
- 24 јуни 2011
- Мислења
- 522
- Поени од реакции
- 462
Расправате за факултетот како Туризам и бизнис логистика ИЛИ за Универзитет Гоце Делчев?
Како да не, прво кадарот не им е соодветен, не сакам да навлегувам многу но имаше случаи каде имаш доцент да предава предмет од област за која на додипломски студии немал ни предмет таков, односно не е завршен во таа област воопшто. Оти се пријавил на некој фантомски конкурс and stuff.Немаш врска,УГД си е баш добар универзитет, и е многу потценет,нека отиде некој во Битола да се запише па да го видам кога ке дипломира
Верувај не се сите факултети на УГД исти на пример јас сум информатика и исто така секој ден имам предавања,вежби,лаб вежби од сабајле од 8 па до 15-16 зависи од денот. Професорите добро предаваат со исклучок на 2-3 што си немат веза и само ти читаат од прожекторКако да не, прво кадарот не им е соодветен, не сакам да навлегувам многу но имаше случаи каде имаш доцент да предава предмет од област за која на додипломски студии немал ни предмет таков, односно не е завршен во таа област воопшто. Оти се пријавил на некој фантомски конкурс and stuff.
Гледај по број на трудови, само ПМФ има поголем број трудови од цел УГД. Научна институција се рангира по научна работа не по број на пишани десетки, број на стипендисти или било што.
Не дека УКИМ е Сорбона, нема ни да биде, но голем број на факултети на УКИМ сеуште држат до некои правила, посебно оние со мал број на студенти, каде сите испити речиси се усни, каде немаш бодови за присуство, каде имаш по цела недела од 6-8 часа дневен ангажман, што предавања што вежби за кои не добиваш ни бод, туку еден потпис у индекс.
Мочај се во тој факултет кога оцени се добиваат само од колкоквиуми кои притоа се на заокружување ( бидејќи јаките професори на УКИМ немаат време за преглед на 300 теста и затоа електронски се прегледаат). А за кој предава бате тоа знаеме дека е пичкин дим, приказни за мали деца... дали 5 % од студентите слушаат на предавање, никој не може да ме убеде во спротивното.Не. Тоа не е факултет, тоа е смешка. Кого не го бивало за на УКИМ се запишал или, уште полошо, предава таму.
Мислам дека имаше еден смер за исхрана на технолошки факултет во Скопје, провери си на сајтот на факултетот.
Твоево мислење е занутриционизам?!?
и за ова ли факултет?
Ама самата област е нова, тука идеални професори би требало да бидат доктори, биолози, биохемичари, значи од таков профил на професии.Твоево мислење е за
Али ако не си излегол надвор од државава, тогаш не се чудам...
А од друга страна можеби и не ти е јасно кога ни еден не излегол да збори за здрави навики и правилна исхрана, а замисли професори имаме кои предаваат, е можам да ги замислам колку знаат, можеби има некои што разбираат но повеќето според мене се некои свињи дебели кој ништо не применил на себе, па други ќе ги учи што е здраво-што не. Си ебало векот овај УГД само фрлање пари...
Ете го одговорот што ти треба си го добил, ти ја доловиле вистинската ситуација, али поголемата маса на луѓе тоа и го бара...дај нешто полесно без многу мака, труд и учење да добиеме дипломичка, па после да кукаме по државава дека нема работа, и ќе ги е*е системот...Значи,јас ќе студирам во Словенија.Ама сега не ми се овозможува да студирам во Словенија.таму имаш стрикно нутриционизам.Планираме да се преселиме дури за 3-4 години,а за тоа време нескаам јас да седам со срстени раце.Затоа,барем да имам малце познавање од економски аспект од овој факултет.Инаку,баш запознав има 2-3 шо ме контактираа од овде на овој факс,сеа да не ги откривам ми рекоа оти е супер оти се учи сеа полесно е одошто на другите факултети но многу интересни предмети се учат.А и се патува многу,што духовно ми е вградено и се тоа