Во КН имаш многу повеќе математички предмети кои искрено се само губење време а скоро и да немаш никаква потреба од нив, освен дел во дискретна. Тие одземаат страшно многу време и посветеност за да ги положиш, камо ли висока оценка. Особено ако бркаш просек можат да зезнат работа. СИИС има Калкулус, во КН има Калкулус 1 и Калкулус 2, исто и со дискретна математика. Предметите се слични, со тоа што во СИИС се задолжителни Бизнис и Објектно-ориентирана анализа и дизајн, на кои се вадат убави оценки. Значи воглавно, прва година на СИИС ќе ја поминеш многу полесно, но искрено од втора натаму немаш некоја разлика. Јас би ти препорачала СИИС, но внимавај да имаш убави поени бидејќи конкуренцијата таму е неспоредливо поголема во однос на КН и може да ја испуштиш државна квота. И во секој случај ако не сметаш дека ти оди математика, КН не го ни земај во обзир.Ќе може ли некпј да ми даде опширно објаснување за разликата меѓу смеровите КН и СИС ?
мислам дека се користат компјутерите од факултет.Dali za polaganje na fakultet ova sesija po nekoi predmeti mora da se koristat kompjuterite od fakultet ili moze da se koristi sopstveniot laptot komjuter.
Мал мал, али 200 студенти собира во една предавална со 100 столчиња... до прв колоквиум.Dali na fakultetot se uci so fizicko prisustvo so ogled na toa deka e mal, a se zapisuvaat prilicno mnogu ili online?
Значи се оди со физичко такаМал мал, али 200 студенти собира во една предавална со 100 столчиња... до прв колоквиум.
Најавена е хибридна настава а по кои предмети ќе е со физичко, по кои не, не се знае.Значи се оди со физичко така