Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
My bad. Сепак била компјутеризирана библиотека, ама ништо и од тоа. Уште ја користат истата што беше на МФС/ФЕИТ, a од таму кога и да побарам книга не ми ја даваат на повеќе од 3-4 дена бидејќи книгата наводно била наменета за студенти од машински, не смееле да ја даваат на ФИНКИ-јаши.
Незнам што книги им бараш, али се што имам побарано сум го држел цел семестар.

Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
Да не знае некој случајно каде може да најдам книга по дискретна математика на македонски ?
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 20:39 ---
Да не знае некој случајно каде може да најдам книга по дискретна математика на македонски ?

Г

Грејвдигер

Гостин
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 20:39 ---
Тешко такво нешто, освен „Вовед во теоријата на множествата и математичката логика“ - Биљана Јанева, што е само дел од првиот семестар.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Компјутерска организација и дизајн - Патерсон и Хенеси, 4-то издание, Просветно дело 2010
А ова дали го има на електро во копирница? И колкаво е одприлика големо цена нешто дали знаете?

Г

Грејвдигер

Гостин
Компјутерска организација и дизајн - Патерсон и Хенеси, 4-то издание, Просветно дело 2010
А ова дали го има на електро во копирница? И колкаво е одприлика големо цена нешто дали знаете?
ја има, 360 е

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Кај ќе се слави апсолвентска вечер , има некој информација ?
За сликањето и претседателот на спфинки стандард 200 денари за него од човек одат, како што ги глеам двете понуди (n)
Интересира ме и на апсолвентската вечер колку ќе си накачи цена :tapp:
Барем и да се знаеше кој е претседател.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
^Прв пат слушам за тој. Сигурно уште некој ванаби политичарска фаца и пријател на Медо.
Сеа како што сме повеќе студенти апсолвенти на ФИНКИ едно 40 000 - 50 000 ќе му добро дојдат шо ќе собере од сликите .

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Ги прочитав речиси сите 40 стр од темава денес оти во план ми е да се запишам на овој факултет . Видов повеќе критики , нормално повеќето позитивни и мислам дека нема да згрешам во изборот , сепак ќе поставам едно-две прашања кои ме интересираат.
Спoмнавте еден проф Тото , да не е случајно Аристотел Тентов и кога сме кај него дали тој предава на ИКИ на ФИНКИ или не ?
Друго , може најчестото прашање од идните бруцоши али јбг , наместо математика зедов англиски , прочитав во еден предходен пост дека максимун поени со англиски може да ти биде 90 ? Точно е ова или не... ако е така наебав. Планирам да одам на ИКИ , е сеа има еден мал проблем , повеќе луѓе ми викат демек немој таму тешко е , ќе заглавиш ова , она. + тоа учев средно туризам и последните 2 години не учев математика ни физика. Инаку онака не бев дотолку лош , поминував со јака четворка или 3ка во 1ва и 2ра средно. Онака сум амбизиозен и кога веќе се запишувам планирам да вложам повеќе труд нели. Ме интересира , посебно ако има некој од ИКИ , дали ова за мене ќе биде мишн импосибл дури и ако учам редовно или сепак имам некои шанси ? ( знам дека глупо е вака шо прашувам , мислам се е релативно после се ) ама дали има некои од државна квота кои средно не учеле електро или гимназија туку друга струка.
Хмм , и друго да прашам , дали од редовен студент од државна квота можеш да испаднеш во приватна ако немаш положено доволни испити ?

Дали местата на студенти од ИКИ ќе си останат 55 или ќе се зголеми таа бројка оваа година ?

Фала

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ги прочитав речиси сите 40 стр од темава денес оти во план ми е да се запишам на овој факултет . Видов повеќе критики , нормално повеќето позитивни и мислам дека нема да згрешам во изборот , сепак ќе поставам едно-две прашања кои ме интересираат.
Спoмнавте еден проф Тото , да не е случајно Аристотел Тентов и кога сме кај него дали тој предава на ИКИ на ФИНКИ или не ?
Друго , може најчестото прашање од идните брузоши али јбг , наместо математика зедов англиски , прочитав во еден предходен пост дека максимун поени со англиски може да ти биде 90 ? Точно е ова или не... ако е така наебав. Планирам да одам на ИКИ , е сеа има еден мал проблем , повеќе луѓе ми викат демек немој таму тешко е , ќе заглавиш ова , она. + тоа учев средно туризам и последните 2 години не учев математика ни физика. Инаку онака не бев дотолку лош , поминував со јака четворка или 3ка во 1ва и 2ра средно. Онака сум амбизиозен и кога веќе се запишувам планирам да вложам повеќе труд нели. Ме интересира , посебно ако има некој од ИКИ , дали ова за мене ќе биде мишн импосибл дури и ако учам редовно или сепак имам некои шанси ? ( знам дека глупо е вака шо прашувам , мислам се е релативно после се ) ама дали има некои од државна квота кои средно не учеле електро или гимназија туку друга струка.
Хмм , и друго да прашам , дали од редовен студент од државна квота можеш да испаднеш во приватна ако немаш положено доволни испити ?

Фала
Тој е .... за другото не знам ..

Член од
22 декември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Абе дечки на англиски задолжително е присуство ? Само два пати дали се имам појавено на предавања ццц...:tapp:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Друго , може најчестото прашање од идните бруцоши али јбг , наместо математика зедов англиски , прочитав во еден предходен пост дека максимун поени со англиски може да ти биде 90 ? Точно е ова или не... ако е така наебав. Планирам да одам на ИКИ , е сеа има еден мал проблем , повеќе луѓе ми викат демек немој таму тешко е , ќе заглавиш ова , она. + тоа учев средно туризам и последните 2 години не учев математика ни физика. Инаку онака не бев дотолку лош , поминував со јака четворка или 3ка во 1ва и 2ра средно. Онака сум амбизиозен и кога веќе се запишувам планирам да вложам повеќе труд нели. Ме интересира , посебно ако има некој од ИКИ , дали ова за мене ќе биде мишн импосибл дури и ако учам редовно или сепак имам некои шанси ? ( знам дека глупо е вака шо прашувам , мислам се е релативно после се ) ама дали има некои од државна квота кои средно не учеле електро или гимназија туку друга струка.

Дали местата на студенти од ИКИ ќе си останат 55 или ќе се зголеми таа бројка оваа година ?

Фала
1. Тото не предава на новите студенти на ФИНКИ.

2. Ако планираш со средно туризам да се запишеш на ИКИ, а дури и таму си имал слаби оценки - YOU'RE FUCKED!!! (that is, ако воопшто успееш да влезеш)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Да не му се наоѓа на некого книгава низ компјутер па да го замолам да ја сподели со мене? 100 страни на гугл пребарав никаде ја нема за без пари :(

http://www.openisbn.com/isbn/0321269667/
--- надополнето: 16 март 2012 во 11:52 ---
п.с. Тука ја има само за read-online. Дали знае некој како може да се зачува ваков документ како пдф?

http://www.openisbn.com/preview/0321269667/

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
1. Тото не предава на новите студенти на ФИНКИ.

2. Ако планираш со средно туризам да се запишеш на ИКИ, а дури и таму си имал слаби оценки - YOU'RE FUCKED!!! (that is, ако воопшто успееш да влезеш)
Зборев за математика конкретно , 1ва и 2ра имав 4 , француски 2ра 4 , други се 5. Значи немам некаква си основа за интеграли , лимеси и слично , ама како што гледав тие мислам не се учат уште во 1ва на ИКИ така ?

Исто да се поправам, видов дека макс поени кои можам да ги добијам од матура се 95 а не 90.

И пак да прашам , од тие што се на ИКИ , дали имаат соученици од други струки освен од Електро , технички и општа гимназија или јас ќе бидам прва будала :D

Kajgana Shop

На врв Bottom