- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
не мрчи муда *муабети* ....пошо е вистина се шо е речено за типот.Муабети би рекол
не мрчи муда *муабети* ....пошо е вистина се шо е речено за типот.Муабети би рекол
Незнам што книги им бараш, али се што имам побарано сум го држел цел семестар.My bad. Сепак била компјутеризирана библиотека, ама ништо и од тоа. Уште ја користат истата што беше на МФС/ФЕИТ, a од таму кога и да побарам книга не ми ја даваат на повеќе од 3-4 дена бидејќи книгата наводно била наменета за студенти од машински, не смееле да ја даваат на ФИНКИ-јаши.
Тешко такво нешто, освен „Вовед во теоријата на множествата и математичката логика“ - Биљана Јанева, што е само дел од првиот семестар.Да не знае некој случајно каде може да најдам книга по дискретна математика на македонски ?
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 20:39 ---
Да не знае некој случајно каде може да најдам книга по дискретна математика на македонски ?
ја има, 360 еКомпјутерска организација и дизајн - Патерсон и Хенеси, 4-то издание, Просветно дело 2010 А ова дали го има на електро во копирница? И колкаво е одприлика големо цена нешто дали знаете?
Тој е .... за другото не знам ..Ги прочитав речиси сите 40 стр од темава денес оти во план ми е да се запишам на овој факултет . Видов повеќе критики , нормално повеќето позитивни и мислам дека нема да згрешам во изборот , сепак ќе поставам едно-две прашања кои ме интересираат.
Спoмнавте еден проф Тото , да не е случајно Аристотел Тентов и кога сме кај него дали тој предава на ИКИ на ФИНКИ или не ?
Друго , може најчестото прашање од идните брузоши али јбг , наместо математика зедов англиски , прочитав во еден предходен пост дека максимун поени со англиски може да ти биде 90 ? Точно е ова или не... ако е така наебав. Планирам да одам на ИКИ , е сеа има еден мал проблем , повеќе луѓе ми викат демек немој таму тешко е , ќе заглавиш ова , она. + тоа учев средно туризам и последните 2 години не учев математика ни физика. Инаку онака не бев дотолку лош , поминував со јака четворка или 3ка во 1ва и 2ра средно. Онака сум амбизиозен и кога веќе се запишувам планирам да вложам повеќе труд нели. Ме интересира , посебно ако има некој од ИКИ , дали ова за мене ќе биде мишн импосибл дури и ако учам редовно или сепак имам некои шанси ? ( знам дека глупо е вака шо прашувам , мислам се е релативно после се ) ама дали има некои од државна квота кои средно не учеле електро или гимназија туку друга струка.
Хмм , и друго да прашам , дали од редовен студент од државна квота можеш да испаднеш во приватна ако немаш положено доволни испити ?
Фала
1. Тото не предава на новите студенти на ФИНКИ.Ги прочитав речиси сите 40 стр од темава денес оти во план ми е да се запишам на овој факултет . Видов повеќе критики , нормално повеќето позитивни и мислам дека нема да згрешам во изборот , сепак ќе поставам едно-две прашања кои ме интересираат.
Спoмнавте еден проф Тото , да не е случајно Аристотел Тентов и кога сме кај него дали тој предава на ИКИ на ФИНКИ или не ?
Друго , може најчестото прашање од идните бруцоши али јбг , наместо математика зедов англиски , прочитав во еден предходен пост дека максимун поени со англиски може да ти биде 90 ? Точно е ова или не... ако е така наебав. Планирам да одам на ИКИ , е сеа има еден мал проблем , повеќе луѓе ми викат демек немој таму тешко е , ќе заглавиш ова , она. + тоа учев средно туризам и последните 2 години не учев математика ни физика. Инаку онака не бев дотолку лош , поминував со јака четворка или 3ка во 1ва и 2ра средно. Онака сум амбизиозен и кога веќе се запишувам планирам да вложам повеќе труд нели. Ме интересира , посебно ако има некој од ИКИ , дали ова за мене ќе биде мишн импосибл дури и ако учам редовно или сепак имам некои шанси ? ( знам дека глупо е вака шо прашувам , мислам се е релативно после се ) ама дали има некои од државна квота кои средно не учеле електро или гимназија туку друга струка.
Хмм , и друго да прашам , дали од редовен студент од државна квота можеш да испаднеш во приватна ако немаш положено доволни испити ?
Дали местата на студенти од ИКИ ќе си останат 55 или ќе се зголеми таа бројка оваа година ?
Фала
Зборев за математика конкретно , 1ва и 2ра имав 4 , француски 2ра 4 , други се 5. Значи немам некаква си основа за интеграли , лимеси и слично , ама како што гледав тие мислам не се учат уште во 1ва на ИКИ така ?1. Тото не предава на новите студенти на ФИНКИ.
2. Ако планираш со средно туризам да се запишеш на ИКИ, а дури и таму си имал слаби оценки - YOU'RE FUCKED!!! (that is, ако воопшто успееш да влезеш)