Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
12 јуни 2016
Мислења
10
Поени од реакции
0
некое искуство од кни како е со математиките зарем се толку тешки како што кажуваат ?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Нема веќе документ за консултации кај сите професори?

Член од
1 декември 2013
Мислења
86
Поени од реакции
86
Студентска служба после понеделник ќе работи?

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.068
Поени од реакции
2.180
Примена на е - технологии? Искуства, мислења, совети?
Знам дека на почетокот би ми било тешко поради тоа што не ставив акцент на математика во изминатите години бидејки имав други планови, но не излезе како што треба. Имам желба за овој факултет, програмирањето од секогаш ми било интересно и сум имал желба за тоа. Но поради други околности го ставив под план Б, но излезе да тоа ми биде приоритет сега. Спремен сум за предизвикот, дали да земам часови и слично на почетокот по математики или?
Благодарам однапред.

Член од
4 јануари 2010
Мислења
90
Поени од реакции
4
Zosto bi plakjal casovi matematika koga imas na internet se sto ti treba mn tutorijali za matematika i dokumentacija.

Член од
4 јули 2016
Мислења
13
Поени од реакции
2
Дaли некoј смер нa ФИНКИ е пoврзaн сo грaфичкиoт дизaјн?

Член од
18 април 2014
Мислења
75
Поени од реакции
12
Да ве прашам дали библиотеката на ФИНКИ се наоѓа на ПМФ?

Член од
2 јули 2016
Мислења
3
Поени од реакции
0
Дали се совладува материјалот на ПЕТ ако немаш основа програмирање, но си амбициозен и упорен:D Ако некој студент на ПЕТ што бил вака ќе може да ја долови вистинската слика како е да си на овој факултет, би му била многу благодарна:angel:

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.768
Поени од реакции
60.065
Дали се совладува материјалот на ПЕТ ако немаш основа програмирање, но си амбициозен и упорен:D Ако некој студент на ПЕТ што бил вака ќе може да ја долови вистинската слика како е да си на овој факултет, би му била многу благодарна:angel:
Се сoвлaдувa.

Секaкo, убaвo е дa имaш oснoвa, нo не е неoпхoднo пoштo прoгрaмирaње нa фaкултетoв се учи oд 0. Сo нaвременo учење и вежбaње немa дa имaш прoблем.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Јас од математички смер А во гимназија успеав на КНИ ФИНКИ :D Беше тешко ама супер ми беше. Пред да одам на факс кај еден познаник учев Ц во домашни услови - пола не сфатив ама кога почнав на факултет ми се поклопи знаењето. Математика бев сууууупер во средно. Почнав на факултет и се што учев во средно во една година, беше предадено во едно предавање #хехе.

Се искинав задачи решавање, збирки српски, веројатност 3 пати ги решив сите збирки (три збирки се). А ова беше делумно заради тоа што не одев на предавања често (поинтересно е све друго јебига), аудиториски скоро секогаш одев зашо беше практично. И со толку решавање не е сјајно, грешиш, имаш трема, некој тип на задачи испушташ, александра поповска е факинг бич, професор те допира на полгање и така ...

Но треба да се организираш на финки ама тоа се сфаќа покасно. Полесните предмети на колоквиум, потежок на испит или обратно како ти е полесно. Еден предмет воопшто не го полагаш и го оставаш за некоја сесија и слични шеми. Немаш мотивација - ја наоѓаш. Се влечкаш до читална, парк, факултет. 3 саати губиш на муабет со колеги ама 3 ти се ултра продуктивни, за разлика од дома кај што 3 дркаш и 3 спиеш.

Многу предмети се толку непотребни на финки (од изборните), а со задолжителните се претерува као милион посто али друга тема а тоа. Наместо студентите да искористат предмети како роботика, машинско учење, податочно рударење кои се суперлесни и интересни (и реално нема да имаш шанса да слушаш нешо такво надвор од факс освен на курсера), луѓето земаа предмети кај лошковска која е ултра напорна и тотално obsolete на факултетов, заглавена во 2003. Сериозно некој и ги глеа предметиве?

Луѓето на финки генрално се малку uptight па некој мал кург на пријатели се има, пошо генерално сите инженери се инает и арогантност (субјективно е мислењето)

Незнам што ќе испадне со факултетов - запишаа милиони студенти. Нема практични лаб вежби кои што се одвиваат во actual лабаратории. Никаков контакт со асистенти и професори. Жалноооо дечкиии

п.с. Unpopular opinion - игор трајковски не знаеше да предава и владимир трајковиќ е overrated.

ај чао ми остана еден тон бирократија да дипломирам

Член од
12 јули 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ги има ли материјалите за прв семестар онлајн за смер Примена на е-технологии? :)

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.768
Поени од реакции
60.065

Kajgana Shop

На врв Bottom