И јас ги зедов тие предмети, имав малку подобар просек од твојот и на крај пак немав доволно поени за КНИ државна квота (ПЕТ го ставив за прв избор). Просечно 88-89 поени се доволни да влезеш во државна, но најдобро израчунај си на финки калкулаторот.Сакам да прашам дали е можно со сите 4 години од средно минати со просек над 4,6 но да матура не соодветен предмет(англиски) и бизнис да бидам примен во државна/приватна квота на КНИ ?
Интерактивни апликации ти е доста практичен и важен предмет за да добиеш познавање во градење на основни функционалности на веб страница, Интернет програмирање е навидум нешто слично меѓутоа по предметот меѓу другото се учат и Јава Аплети , доста застарена технологија што нема потреба да ја знаеш воопшто не се користи .Барав во претходните страници, но ако не му е проблем на некој нека каже на кратко за Интерактивни апликации и Интернет програмирање за тоа дали и колку се корисни. Исто така ако може совет за Напредно програмирање дали е паметно да го земам во 3 семестар. Поздрав.
Интерактивни планирам да го земам и се мислам за втор. Мислев дека Интернет програмирање се учи JavaScript, ама нема смисла да учам нешто што веќе не се употребува. Ги положив СП и ООП, ама сепак мислам дека ќе ми дојде премногу да го земам Напредно програмирање во 3 семестар.Интерактивни апликации ти е доста практичен и важен предмет за да добиеш познавање во градење на основни функционалности на веб страница, Интернет програмирање е навидум нешто слично меѓутоа по предметот меѓу другото се учат и Јава Аплети , доста застарена технологија што нема потреба да ја знаеш воопшто не се користи .
Напредно програмирање го немам слушано меѓутоа од други колеги што го слушале знам дека е доста напорен и обемен предмет.Се учи Java.Така да ако ти оди програмирањето и ако си учиш редовно земи го напредно програмирање онака не го ни чепкај.Првите два се лесни.
Втор колоквиум интернет програмирање се учи JavaScript (Canvas). Последните часови накратко се поминува и jquery, ajax и jsonИнтерактивни планирам да го земам и се мислам за втор. Мислев дека Интернет програмирање се учи JavaScript, ама нема смисла да учам нешто што веќе не се употребува. Ги положив СП и ООП, ама сепак мислам дека ќе ми дојде премногу да го земам Напредно програмирање во 3 семестар.
Предлог за некој друг предмет?
Мислам дека вториот избор ќе биде Интернет програмирање, ИТ системи на учење не ми изгледа привлечно.Втор колоквиум интернет програмирање се учи JavaScript (Canvas). Последните часови накратко се поминува и jquery, ajax и json
ИТ системи би требало да е по лабав, се полага мислам преку проект, некоја едноставна игра се прави или нешто слично. Интернет програмирање го слушав ја, не е тежок, прв колоквиум учиш аплети и нитки, втор се учи Javascript, само што има и проект, кој носи многу бодови, и со проектот малце ќе се измачиш со аплетите, затоа што не се користат па ќе мора да се помучиш за да ги имплементираш на веб странаМислам дека вториот избор ќе биде Интернет програмирање, ИТ системи на учење не ми изгледа привлечно.
Напредно програмирање е потешко, ама многу ке ти помогне понатаму во студирањето.Интерактивни планирам да го земам и се мислам за втор. Мислев дека Интернет програмирање се учи JavaScript, ама нема смисла да учам нешто што веќе не се употребува. Ги положив СП и ООП, ама сепак мислам дека ќе ми дојде премногу да го земам Напредно програмирање во 3 семестар.
Предлог за некој друг предмет?
Кoјa гoдинa?Предлог предмети за зимски семестар?
4 година.Кoјa гoдинa?
Moj sovet:4 година.
Ги имaм и јaс вo плaн oвие 3.Moj sovet:
Veb bazirani sistemi
Napreden veb dizajn
Programski praktikum
Sent from my SM-A310F using Tapatalk