Јас од математички смер А во гимназија успеав на КНИ ФИНКИ

Беше тешко ама супер ми беше. Пред да одам на факс кај еден познаник учев Ц во домашни услови - пола не сфатив ама кога почнав на факултет ми се поклопи знаењето. Математика бев сууууупер во средно. Почнав на факултет и се што учев во средно во една година, беше предадено во едно предавање #хехе.
Се искинав задачи решавање, збирки српски, веројатност 3 пати ги решив сите збирки (три збирки се). А ова беше делумно заради тоа што не одев на предавања често (поинтересно е све друго јебига), аудиториски скоро секогаш одев зашо беше практично. И со толку решавање не е сјајно, грешиш, имаш трема, некој тип на задачи испушташ, александра поповска е факинг бич, професор те допира на полгање и така ...
Но треба да се организираш на финки ама тоа се сфаќа покасно. Полесните предмети на колоквиум, потежок на испит или обратно како ти е полесно. Еден предмет воопшто не го полагаш и го оставаш за некоја сесија и слични шеми. Немаш мотивација - ја наоѓаш. Се влечкаш до читална, парк, факултет. 3 саати губиш на муабет со колеги ама 3 ти се ултра продуктивни, за разлика од дома кај што 3 дркаш и 3 спиеш.
Многу предмети се толку непотребни на финки (од изборните), а со задолжителните се претерува као милион посто али друга тема а тоа. Наместо студентите да искористат предмети како роботика, машинско учење, податочно рударење кои се суперлесни и интересни (и реално нема да имаш шанса да слушаш нешо такво надвор од факс освен на курсера), луѓето земаа предмети кај лошковска која е ултра напорна и тотално obsolete на факултетов, заглавена во 2003. Сериозно некој и ги глеа предметиве?
Луѓето на финки генрално се малку uptight па некој мал кург на пријатели се има, пошо генерално сите инженери се инает и арогантност (субјективно е мислењето)
Незнам што ќе испадне со факултетов - запишаа милиони студенти. Нема практични лаб вежби кои што се одвиваат во actual лабаратории. Никаков контакт со асистенти и професори. Жалноооо дечкиии
п.с. Unpopular opinion - игор трајковски не знаеше да предава и владимир трајковиќ е overrated.
ај чао ми остана еден тон бирократија да дипломирам