Џ
ЏинЏер
Гостин
Истите презентации се од ланскиот предмет Оперативни системи (не Системски софтвер), со тоа што има и доста изоставени слајдови.I blokadi imase ? (51 slajd)
Истите презентации се од ланскиот предмет Оперативни системи (не Системски софтвер), со тоа што има и доста изоставени слајдови.I blokadi imase ? (51 slajd)
E taka mozi, oti do lani po Sistemski softver nemase voopsto predavanje posebno za BlokadiИстите презентации се од ланскиот предмет Оперативни системи (не Системски софтвер), со тоа што има и доста изоставени слајдови.
Прво почнав по A* ама изглегува ептен долг граф, па ја пробав со bidirectional ама дека изглегува долго дрво мислев дека сум утнал нешто. А втората нели првиот играч максимизира и еден од потезите му е средина десно со кој сигурно победува, само тоа ке биде решението или треба дрвото да го развијам до крај?Првата можеш и е најдобро со bidirectional search да ја решиш. На прв колоквиум мислам беше таа. Исто и Катерина кажа на колоквиумот дека со тоа се решава ама немора. И почнуваш си црташ дрво т.е. двојно дрво ... кај што се спојуваат со најефтин пат тој е патот.
Не памтам ич како беше тоа од лани. Првата ми текна баш одма ама втората не се сеќавам ќе треба да отворам предавањаПрво почнав по A* ама изглегува ептен долг граф, па ја пробав со bidirectional ама дека изглегува долго дрво мислев дека сум утнал нешто. А втората нели првиот играч максимизира и еден од потезите му е средина десно со кој сигурно победува, само тоа ке биде решението или треба дрвото да го развијам до крај?
Го немам предметот, ама мислам дека не се бунеа заради теорија на инфомации, него во втора година на доста студенти им беа ставени три предмети за полагање во еден ден меѓу кои и овој. И се бараше некако барем на два да се намали и ете изгледа за овој било најлесно да се префрли...Браво за торлаците што се бунеа Теорија на информации да се полага 6 дена порано. Ете ви сега цицајте 20 души имаат повеќе од 50% теорија од тие втор добро е 10 да положат теоријата, задачи само тројца имаат над 50%. А треба 60% од сите поени
Епа наздравје нека ви минимум еден месец пред книгата за испит кога сте глупи и мислите дека се знаете.
Фала што не заебавате и нас што ни е последен и ни скративте 6 дена учење.[DOUBLEPOST=1395706117][/DOUBLEPOST]100% сум сигурен дека тие што најмногу се бунеа никој не е положил.
Се буневме за Основи на теорија на информации, различни предмети се Ни беше ставен во ист термин како ОС,затоа мораше да се премести. Мене не ми е јасно зошто ВиС и Основи на теорија на информации не се спојат во еден предмет пошо програмата е буквално иста, значи предавањата и ауд.вежби се истите од ВиС. Толку им е интересна материјата па цела година сакаат да ја предаваат?Го немам предметот, ама мислам дека не се бунеа заради теорија на инфомации, него во втора година на доста студенти им беа ставени три предмети за полагање во еден ден меѓу кои и овој. И се бараше некако барем на два да се намали и ете изгледа за овој било најлесно да се префрли...
Мора одредени професори да предаваат на факултет па што сака нека е.Се буневме за Основи на теорија на информации, различни предмети се Ни беше ставен во ист термин како ОС,затоа мораше да се премести. Мене не ми е јасно зошто ВиС и Основи на теорија на информации не се спојат во еден предмет пошо програмата е буквално иста, значи предавањата и ауд.вежби се истите од ВиС. Толку им е интересна материјата па цела година сакаат да ја предаваат?
И ај некој лани што полагал ОНТИ да каже збор два за задачите?
Ааа добро тогаш, моја грешкаСе буневме за Основи на теорија на информации, различни предмети се Ни беше ставен во ист термин како ОС,затоа мораше да се премести. Мене не ми е јасно зошто ВиС и Основи на теорија на информации не се спојат во еден предмет пошо програмата е буквално иста, значи предавањата и ауд.вежби се истите од ВиС. Толку им е интересна материјата па цела година сакаат да ја предаваат?
ЛЕЛЕ да ве молам луѓе со овој предметов ако некој знае нешто за утре за на колоквиум... се каам што го запишавDecki aj nekoj ako ima nekakva baza so prasanja ili znae so podetalno treba da se uce po predmetot Koncepti na informaticko opstestvo neka kaze
И го одложија и Теорија на информации заради ОНТИ или како и да е ? Ме интересира што учите по ОНТИ ?Се буневме за Основи на теорија на информации, различни предмети се Ни беше ставен во ист термин како ОС,затоа мораше да се премести. Мене не ми е јасно зошто ВиС и Основи на теорија на информации не се спојат во еден предмет пошо програмата е буквално иста, значи предавањата и ауд.вежби се истите од ВиС. Толку им е интересна материјата па цела година сакаат да ја предаваат?