Не знам дали е најсоодветна тема, но сигурно овој линк ќе им користи на сите (ако е постиран претходно, нека го избришат овој пост). Вовед во програмирање и компјутерско инжeнерство онлајн, детални појаснувања околу оваа тема - покрај ова има математика и слични теми. Ако погледнете само за кој институт станува збор, вреди да се погледне ова. Повеќето приватни академии наплаќаат и по 2000 евра за вакви онлајн предавања, овде ги имаме за џабе.
http://www.youtube.com/user/MIT#p/c/4C4720A6F225E074
Браво ја подржувам оваа иницијатива. Конечно некој да сфати дека сето она што го студираме можеме да го научиме на интернет бесплатно, ама поентата е што никој нема да ти даде диплома така, мора да платиме на факултетот да слушаме предмети и да положуваме.
Главната поента ми е дека има премногу добри видео лекции за разно разни курсеви од Computer Science од кои учев и уште ќе учам... да соберам најмалку 10 likes т.е. допаѓања за ова мислење
и ќе објавам неколку исклучително квалитетни линкови кои мислам дека покриваат све што се учи на информатичките смерови на ФЕИТ/ФИНКИ, а тоа се ИКИ (каде што сум јас
), ИНФО и КСИА. Не е далеку времето кога онлајн студирање ќе биде најнормална работа. Оно и сега има такви работи, ама не се прифатени/признаени од мнозинството. Па стварно бе луѓе, има ли подобро од тоа си седите дома на компјутер или било каде со вашиот лаптоп, си пуштате страничка на интернет, се логирате на вашиот онлајн факултет
и кога сакате можете да ги гледате видео лекциите. Не трошите пари за гориво да дојдете на факултет со кола, не трошите пари да седите во друг град, да плаќате еден куп сметки итн. Лесно, економично, флексибилно и ефикасно! Па позакон од тоа здравје.
Да живеат сите online video courses од областа Computer Science.
П.С. Искрено не сум студент што е најредовен на предавањата и да ви кажам ич не ме боли *** ниту се секирам дека сум пропуштил којзнае што.
Знам дека видео лекциите на интернет секогаш се тука од кои можам да го научам потполно истото, ако не и некоја информација плус од она на предавањето. Секој со своја тактика и сторија... битно да дипломираме на крај!