Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.738
- Поени од реакции
- 18.484
Јок, за грип и лежење врв се A4tech ова го кажува спосптвеник на G5.Од овие најдобро лежи во рака Logitech MX518
Јок, за грип и лежење врв се A4tech ова го кажува спосптвеник на G5.Од овие најдобро лежи во рака Logitech MX518
Дури сега приметив дека има А4 спомнато во постот, инаку јас сум на X7Јок, за грип и лежење врв се A4tech ова го кажува спосптвеник на G5.
Епа баш тој многу добро лежи, цела серијаДури сега приметив дека има А4 спомнато во постот, инаку јас сум на X7
Ќе добиеш многу побрз процесор, потазе плоча и понов рам, а ќе ја изгубиш графичката. Ако не играш игри, убава зделка е тоа.Дали се исплаќат да ги дам моите делови од компјутерот и да додам три илјади денари за следниве делови .
Аsus P5KPL-AM IN Series,2gb ddr2 800 transcend,Intel Pentium D 925 3.0ghz i asus eah3650 512vram
za
BIOSTAR TA880GB
AMD Athlon X2 240
i
2gb ddr3 (1333 mhz mislam ) transcend ili adata
Абе за игри играм и тоа мн ама во последно морам да учам зш оценките ке ми се бандери и не играм ,ама ке ја дотерам старата гф8500гт колку да ме терат за нфс мост вантед и некоја постара.Ќе добиеш многу побрз процесор, потазе плоча и понов рам, а ќе ја изгубиш графичката. Ако не играш игри, убава зделка е тоа.
Најбитното не го кажа, цената. Конфигурацијата солидно изгледа, но треба да ни пишеш колку ќе те чини, за да ти кажеме дали е таман или пробуваат да те ограбат.планирам да купам компјутер па што кажувате за овој:
Intel Core i3 530, 2.93 ghz 4mb
4 gb DDR 3 Ram
500 Gb HDD
Ge Force GT 240 1GB sDDR 3
maticna H55
заедно со монитор
Philips 22" Full HD LED
компјутерот е 26500 а мониторот 9000, значи заедно 35500Најбитното не го кажа, цената. Конфигурацијата солидно изгледа, но треба да ни пишеш колку ќе те чини, за да ти кажеме дали е таман или пробуваат да те ограбат.
компјутерот е 26500 а мониторот 9000, значи заедно 35500
Meсто тој монитор, земи било кој друг 22 инчен, по можност BenQ/LG таа резолуција на тој монитор и маркетиншкиот трик LED технологијата, му ја дигаат цената за 50-на евра, тие 50 евра додај ги на подобра графичка пример 5750 или пак искочи у град со девојката или друштво и уживај, наместо да фрлаш пари на безкорисни додатоци како LED & 1080p, на толку мал монитор.
1. Све ќе биде многуууу ситно и непрегледно.
2. Ќе те болат очите од што ќе се напрегаш да видиш.
3. Ќе фрлиш 3000+ на бескорисна технологија како LED (кога се работи за користење на истата за ефтини монитори)
4. Toj монитор не може да прикаже 1080п туку прави downscale, т.е. прикажува друга пониска резолуција (ќе ти изгледа изобличено) наместо вистинската 1080п, зашто не е можно да сместиш 1920x1080 пиксели на толку мала површина.
Ова збориш БАШ за тој монитор или општо за мониторите? Ако е општо, грешка ќе да сиMeсто тој монитор, земи било кој друг 22 инчен, по можност BenQ/LG таа резолуција на тој монитор и маркетиншкиот трик LED технологијата, му ја дигаат цената за 50-на евра, тие 50 евра додај ги на подобра графичка пример 5750 или пак искочи у град со девојката или друштво и уживај, наместо да фрлаш пари на безкорисни додатоци како LED & 1080p, на толку мал монитор.
3. Ќе фрлиш 3000+ на бескорисна технологија како LED (кога се работи за користење на истата за ефтини монитори)
4. Toj монитор не може да прикаже 1080п туку прави downscale, т.е. прикажува друга пониска резолуција (ќе ти изгледа изобличено) наместо вистинската 1080п, зашто не е можно да сместиш 1920x1080 пиксели на толку мала површина.
Meсто тој монитор, земи било кој друг 22 инчен, по можност BenQ/LG таа резолуција на тој монитор и маркетиншкиот трик LED технологијата, му ја дигаат цената за 50-на евра, тие 50 евра додај ги на подобра графичка пример 5750 или пак искочи у град со девојката или друштво и уживај, наместо да фрлаш пари на безкорисни додатоци како LED & 1080p, на толку мал монитор.
Тоа што пишува дека се 1080п остај го, прво нема површина да се прикаже таква резолуција.Ова збориш БАШ за тој монитор или општо за мониторите? Ако е општо, грешка ќе да си
Нема зашто да не може, зависи од големината на пикселот кој го има мониторот/дисплејот. Ако (груб пример) монитор од 22 инчи има пиксели што се 1 cm квадратен, тогаш тој НИКАКО не може да прикаже толкава резолуција. А ако некој поквалитетен 22 инчен монитор има пиксели кои се 78 микрометри квадратни (iPhone 4G) тогаш ќе може да прикажува и повеќе од 1080р.Тоа што пишува дека се 1080п остај го, прво нема површина да се прикаже таква резолуција.
http://forums.anandtech.com/showpost.php?p=24911372&postcount=2
"Basically, the monitor accepts 1080p, and scales it down to its native resolution. Such a monitor is perfect for a gaming system (xbox360, ps3, etc.) that can put out a 1080p signal"
Дури и да може, ќе биде деформисано на некој начин, све под 24 за 1080p е лош избор. Би земал 16:10 (1680x1050) 720p наместо 1080p у секое време, така барем она што го пишува 720p ќе биде реално и правилно прикажано без дисторзии.