Уште една српска лага

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
"Албанци малтретирају српску популацију која се пакује и одлази из региона. Албански националисти претпостављају два ступња до постизања свог циља: прво, успостављање етнички чисте "Албанске републике", која би се ујединила са Албанијом, како би настала "Велика Албанија". Са
година, око 57.000 Срба побегло је са Космета". (Њујорк Тајмс, 12. јул, 1982. године).
мо у последњих десет :smir: eve kako amerikancive pisuvaa uste dalecnata 1982 godina. uste edna srpska laga :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
"Албанци малтретирају српску популацију која се пакује и одлази из региона. Албански националисти претпостављају два ступња до постизања свог циља: прво, успостављање етнички чисте "Албанске републике", која би се ујединила са Албанијом, како би настала "Велика Албанија". Са
година, око 57.000 Срба побегло је са Космета". (Њујорк Тајмс, 12. јул, 1982. године).
мо у последњих десет :smir:

eve kako amerikancive pisuvaa uste dalecnata 1982 godina. uste edna srpska laga
:)

Не се читаше претходно.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
БОјаН ПЕНЕВ

В историјата на народите с'рбите сa нaј-доб'р пример до кaквa степен мегaломaнијатa и безогледнијат шовиниз'м могaт дa зaслепјат цјал един нaрод, дa го обезумјат о доведaт до гибелнa кaтaстрофa. Ср'бскијат нaрод векове нaред е живјал с мис'лтa, че от всички слaвјански нaроди имa нaј-велико историческо минaло, нaј-храбри и слaвни јунaци, нaј-хубaви песни и нaј-велики влaдетели. Всички други трјабвa дa се учудвaт нa С'рбија, дa блaгоговејат пред неја и дa ја имaт зa обрaзец - aлa обрaзец, којто не може достигнa, зaштото с'рбите сa единствени нa земјатa: нјамa друг нaрод рaвен нa тјах по величие - "Србин имa све, што други немa" - се кaзвa в еднa популјарнa ср'бскa песен. "Aл Србину рaвaн се не нaче" - четем в другa.

В тaја нештaстнa стрaнa, дето и мaнијатa зa величие е зaрaзилa и стaри и млaди, и прaвителство и нaрод, имa сaмо един aршин, с којто се мери всичко, што е ср'бско - в С'рбија всичко е "в`елико", всјакa провинциaлнa гимнaзија в "в`еликa српскa гимнaзијa...". Еднa простaшкa песнопојкa, којато струвa един грош - и тја е нaреченa "Илјустровaнa в`еликa српскa лирa". Дори и нaј-обикновенaтa готвaрскa книгa е озaглaвенa "В`елики српски кувaр...". овек трјабвa дa се учудвa кaк - в прод'лжение нa толковa време - нa тоја нaрод не му втр'снa от думaтa "в`елико".

С'рбскијат шовиниз'м, 1914 г.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ќе се најде ли јунак да ме просветли... Дали Србите и Бугарите имаат заедничка граница? Гледам нешто се `рчкаат, па ако имаат, нека се најдат таму некаде... и нека се истпеаат убаво, ама форумов, и Македонија, нека ја заобиколат некако, ако може мислам... :helou:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ќе се најде ли јунак да ме просветли... Дали Србите и Бугарите имаат заедничка граница? Гледам нешто се `рчкаат, па ако имаат, нека се најдат таму некаде... и нека се истпеаат убаво, ама форумов, и Македонија, нека ја заобиколат некако, ако може мислам... :helou:
Јок... не бива.
Кај нас е најмило да се колеш бе, не сал Бугарите и Србите, прашај ги и Англичаните и Германците и Французите и они истото ќе ти го кажат.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom