Ученички екскурзии

Какви се (повеќедневните) екскурзии денес?

• Наставно-образовни

Гласови: 9 8,7%
  • Неколку дневен одмор (sex&drugs&rock and roll)

Гласови: 95 91,3%

• Вкупно гласачи
    104
Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Abe Mac)) nema da otideme slusaj so ti vikam :):):)

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Вака читајќи ве до сега, единствено нешто што ми доаѓа на памет е дека сегашниве екскурзии се тотално бескорисни и џабе се одржуваат.
Идете,седите и се враќате дома. Боље и да не идете барем парите ќе ви останат. :pos:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Како тотално бескорисни?
Па си имаат добар провод учениците, да се исфураат 2 - 3 дена надвор од дома :pos:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Да, како кученца избегани од дома! На екскурзиите се прават најголеми глупости. Јас кога бев во основно, забавата беше добра, но глупост до глупост се случуваше. Во хотелот во Крушево собите беа крш кога требаше да си одиме, не знам колку фотељи останаа искршени, плакарите шкртани, завесите извадени, па во ходникот пред да си одиме не` собраа и собиравме пари за штетата.

Во средно не ни отидов на екскурзија.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
walker_girl напиша:
Како тотално бескорисни?
Па си имаат добар провод учениците, да се исфураат 2 - 3 дена надвор од дома :pos:
Јас од се досега видов само два-три коментари дека треба не треба и толку. Некако не ми се верува дека има стварно толку дешавки како што викате.

FortunE напиша:
Да, како кученца избегани од дома! На екскурзиите се прават најголеми глупости. Јас кога бев во основно, забавата беше добра, но глупост до глупост се случуваше. Во хотелот во Крушево собите беа крш кога требаше да си одиме, не знам колку фотељи останаа искршени, плакарите шкртани, завесите извадени, па во ходникот пред да си одиме не` собраа и собиравме пари за штетата.

Кршење лустери.....Па лустерите за тоа се ставени, за да се кршат. Кадите се измислени за да се преполнуваат со вода. Лигтовите се поставени за да се возиш нон стоп у нив. Фотељите и масичките у лобито се за да лежиш и да ставаш ноѕе на нив. Тоа е журка....:star:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Da de koga pravilata ne postojat,ili postojat ali se skrseni toa e filingot

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Екскурзиите, во средно особено, се нешто незаборавно!!!

На сите средношколци им НАРЕДУВАМ да одат на екскурзија и да не слушаат никого. Тоа доживување се памти цел живот,токму поради глупостите кои на тие патувања се прават.Цел живот се прераскажуваат.
Па што ако се скрши и некој лустер,туф!!!:bip:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Ili nema da se sekavaat na nisto...vo zavisnost kolku ispile :)

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
mRnO напиша:
Ili nema da se sekavaat na nisto...vo zavisnost kolku ispile :)
Да ти кажам искрено и јас не се сеќавам на се..:cug: ,ама, секогаш се наоѓа по еден барем, што памти некој момент,кој другите го испиле,па дел раскажува,дел додава и баш е забавно!:nesvest:

Член од
19 јануари 2006
Мислења
257
Поени од реакции
0
Наставно образовни:lud:
На екскурзиите во основно секогаш сме си поминувале супер па и на оние еднодневните ни било интересно ,а и сега во средно не планирам да пропштам некоја екскурзија(ја слушам Бибика).Такви работи не се пропуштаат.:pipi:

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
FortunE напиша:

А бе зависи. Ние не смеевме да писнеме а не камоли да кршиме лустери, плакари, завеси да вадиме .. не се дешаваше такво нешто. Можеби таква генерација сме се погодиле. А за глупости .. зависи шо се подразбира под глупост во осмо одделение?:icon_lol: Во добро сеќавање ми е екскурзијата од осмо .. се си беше во најдобар ред супер поминавме, башка посетивме интересни гратчиња. За месец дена одам на екскурзија .. сигурна дека тоа ќе биде нешто незаборавно! Е дека сега ќе се прават глупости тоа е факт. Секс ( додуша сексот не е глупост:icon_lol: ), марихуана, кршење прозори, врати, регали, кинење перници, завеси, пијанчење, тепање итн.. Нормално е тоа адолесценти сме.:kez:
Во секој случај екскурзиите не се наставно образовни!

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
de be kakvo nastavno obrazovni. jas zhimi na edna 2 dnevna shto imam otideno, i vishe nikad. go demolirafme hotelot neverovatna shteta napravivme, pa ne ne pushtaa da si odime doma do 8 saatot vecerta ne zadrzaa namesto u 11 da si trgnime. i ajde na krajot dojdoa 2-3 tatkovci so kreditni karticki i ne pustija.
a za u sredno od 3ta godina eksurziite pa ne ni zboram. site drugarki shto mi se lani bea 3ta godina i gi odnesija vo budimpesta. ne slusnaf ni eden zbor za vo koj muzej otisle ili shto videle, samo slusaf koj kolku se opil, koj so koj se smuval, izebal itn itn. taka da nema nishto edukativno za tie ekskurzii, sve im e shansa da se 'izduvaat' nastrana od mk

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
ne mi e jasno koi dvajca glasale deka ekskurziite se nau4no-obrazovni... Se znae deka se ide na ekskurzija radi zabava, zezanje, setanje i takvi razni gluposti:cug: :je: :bip: :cug:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Kakvi obrazovni ziti se? nemaat veze...samo se doaga do eden obrazovno-naucen zaklucok...od mnogu pienje boli glava :)

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
mRnO напиша:
Kakvi obrazovni ziti se? nemaat veze...samo se doaga do eden obrazovno-naucen zaklucok...od mnogu pienje boli glava :)

хахахахаааа...абе глеј нешто друго да не те боли,па да не можеш да одиш,на екскурзија мислам,хахахахаа...:)
Екскурзија,ама глуп и долг израз!,а прекрасен помин!!!:je:

Kajgana Shop

На врв Bottom