Ученички екскурзии

Какви се (повеќедневните) екскурзии денес?

• Наставно-образовни

Гласови: 9 8,7%
  • Неколку дневен одмор (sex&drugs&rock and roll)

Гласови: 95 91,3%

• Вкупно гласачи
    104

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
јако е да идеш на екскурзија во средно, се надевам дека во идно време ќе организираат и нешто кај нас....

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Брат кај нас организираат и пази сеа....децава нејќат да идат....шо луѓе се тоа не ги сфаќам јас

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
I kaj mene taka,eden da ne ide,taka praam devojcinata pogotovo

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Јао, екскурзија у средно е нешто незаборавно, што секој мора да отиде. Ако не отиде ќе се кае. Мое мислење.

Во трета година на крај не носеа на 4 дневна екскурзија низ Македонија (требаше во странство да не носат, но тогаш владееше САРС-от и таа понуда пропадна).
И на ексурзија беше лудница. Секој правеше што ќе му паднеше на памет.
Мои доживувања: 3 пати ми беше запленет 100W звучник од професорите (неможеле да спијат на раат, дури и по тераси се прекачувале за да стигнат до нашата соба), разбрале професорите на некој му рикнало појачало и одма кај нас у соба се нацртуваат и се радуваат (мислеле нас ни рикнало појачало и оптегнување до даска појачалото и одма да ги нема професорите од соба), у 4 саат сабајле сите спијат, а ние се бањаме у базенот во хотел Силекс, не носат Св. Наум, сите разгледуваат наоколу што е како е, палат свеќи, гледаат икони итн., а ние бркаме пауни наоколу, не носат Крушево, на споменикот Илинден, и имаше некое предавање пред споменикот, ние со другарчињава седиме и се газиме од смеа, секоја вечер пиење до даска по хотелските соби, и се такви некои одлепени ствари.

И после некој ќе ми кажува ексурзиите биле од научно-образовен карактер... :) :)

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
Mac)) напиша:
Брат кај нас организираат и пази сеа....децава нејќат да идат....шо луѓе се тоа не ги сфаќам јас
pa od orce supaci :) :) :) :) :icon_lol: :icon_lol: :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
koi ti se tie nastavno-obrazovni ekskurzii ziti se ? :pos:
se znae se ide na ekskurzija radi zaebancija :)

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Mac)) напиша:
pa per nemozhat site da si dozvolat da idat na ekskurzija. a i nekoi moi drugarki lani nivnite im dale ultimatum, dobivaat odredena kolicina na pari, i ili na ekskurzija mozat da idat ili na odmor. nekoi odbraa odmor i u gradishte befme 16 dena za tie pari. bolje e sigurno istite iskustva da gi imas ali u 16 dena, namesto u 3 dena, i od tie 3te 2 ti se pominati u pat

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Toa e malce zaebano,inace ekskurziite znaat da bidat dobri

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
BeBe11 напиша:
pa per nemozhat site da si dozvolat da idat na ekskurzija. a i nekoi moi drugarki lani nivnite im dale ultimatum, dobivaat odredena kolicina na pari, i ili na ekskurzija mozat da idat ili na odmor. nekoi odbraa odmor i u gradishte befme 16 dena za tie pari. bolje e sigurno istite iskustva da gi imas ali u 16 dena, namesto u 3 dena, i od tie 3te 2 ti se pominati u pat
Абе не ме зезај на еднодневна посрана екскурзија од 250 ден. немале пари....Еднаш у година е тоа бе....а у јуни треба у Будва да одиме па тогаш ќе ги сфатам ако немаат пари

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
dwa напиша:
koi ti se tie nastavno-obrazovni ekskurzii ziti se ? :pos:
se znae se ide na ekskurzija radi zaebancija :)
Па најдобро се учи преку игри и зафрканции.
Јас една година кога бевме на екскурзија 4 дена(два у Стрежево, два у Монтана)научивме многу работи. Првиот ден научивме како делува алкохолот на средновечни професорки. Ние(децата) не смеевме да пиеме(али после тоа испадна дека смееме да мешаме) па Физика се начука камен се стори и се качи на маса( а ние мешавме). Следниот ден ни се избаци со начори за сонце ала Bono U2- Fly. Од тогаш поинаку гледам на алкохолизирањето. Никаде не идам без темни цвикери за ”денот потоа”.:star:
У 4та у Метропол игравме ”Камај” у 1.30 ноќта и тој глупиот од 6-ката се изгуби, па два саати го баравме. Тоа ти е можност да научиш Прва помош и Опстанок...
И после немало образовен карактер :star: :star:

The`bItCh напиша:
Секс ( додуша сексот не е глупост:icon_lol: ), !
Аха иди прашај го другар ми...ко го фати Биологија у соба со ќерка и......
три хербариуми со по 400 растенија на памет ги учеше, за да на крај го праша
”Сите три ги научи” овој и вика ”Да” а она му вика добро седи 2ка...:pos::pos::pos:
И после сексот не е глупост...за пола саат у соба се уби од учење 2 месеци.....

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Mene mie site ekzurzii polni so dobri spomeni , jes da luduvafme ama to e del od celo dozivuvanje . Sme bile na ucenje da endrame , niz Evropa , niz Svedska . Vo 3 - odd befme na skijanje na Sar Planina so ucitelot po Makedonski i site ekurzii razlicni bea ama ne bi sakala niedna da promasef. Polni so druzenje , besni glisti nevini detski toa go zblizuvashe klasot i tie parelelki koj bea so nas , drugo e da se druzis megu casovi i drugo e da si non stop zaedno .
Pa smekanje vo avtobus , koj so koj ke sedi , pa baknuvanje pod jakni , delenje sokce i smoki hihihi . Kako vcera da bilo..

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Jakov напиша:
Аха иди прашај го другар ми...ко го фати Биологија у соба со ќерка и......
три хербариуми со по 400 растенија на памет ги учеше, за да на крај го праша
”Сите три ги научи” овој и вика ”Да” а она му вика добро седи 2ка...:pos::pos::pos:
И после сексот не е глупост...за пола саат у соба се уби од учење 2 месеци.....
:eek:ftopic: Па кај нашол тој со ќерка му да се гнети бе.. :pos::pos::pos:
И како можел(е) да дозволат да ги фатат.:zid::icon_lol:

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Ние сеа на крај година ќе ојме низ Македонија и сите шо биле ми викет дека ногу убо си поминале па таја одвај чекаам..:))

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
MaRiNa`Oh напиша:
Ние сеа на крај година ќе ојме низ Македонија и сите шо биле ми викет дека ногу убо си поминале па таја одвај чекаам..:))
Tемава ќе биде активна до тогаш не се секирај.
Детален извештај со опис на сите работи инаку мисли му ја :star:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ја ќе ви пратам видео коа ќе идеме у Будва....да видите од каков карактер се екскурзиите еднаш засекогаш

Kajgana Shop

На врв Bottom