Уписи на факултет[генерална дискусија]

  • Креатор на темата Kacar
  • Време на започнување
K

Kacar

Гостин
Пишете утре како сте си поминале, дали имало проблеми, што требало да се пополни дополни итн.....а и што мислите, на административната такса не сум навестил банка на примач, ги има сите други трансакциски и уплатни сметки, ама не сум напишал НБРМ, може ли да не прифатат?
 
Последно уредено од модератор:
Член од
21 март 2013
Мислења
369
Поени од реакции
1.080
Пишете утре како сте си поминале, дали имало проблеми, што требало да се пополни дополни итн.....а и што мислите, на административната такса не сум навестил банка на примач, ги има сите други трансакциски и уплатни сметки, ама не сум напишал НБРМ, може ли да не прифатат?
Не би требало да направат проблем.
Јас минатата година кога се запишував ниту една уплатница не ми беше точна. Некаде грешка цел на дознака, некаде немав напишано банка на примач како тебе...па никој не забележа ништо. Уживај си.
 
Член од
21 јули 2011
Мислења
1.315
Поени од реакции
3.200
Дечки само што завршив со запишување, за тие што ќе се запишуваат утре или во нареден рок еве ви во глобала се што ви треба.
1.Диплома за завршено средно образование, со 4 оригинални свидетелства
2.Извод
3.Државјанство
4.Испечатени интерен лист и изјава за неподигање(тие од крајот на електронската пријава)
5.Уплатница од 300 денари, и уплатница од 50 денари за административна такса.
6.Пријава за запишување(ја има во секоја книжара, а може и во факултетот внатре да ја најдете)

Поздрав, и со среќа. (y)
 
K

Kacar

Гостин
Дечки само што завршив со запишување, за тие што ќе се запишуваат утре или во нареден рок еве ви во глобала се што ви треба.
1.Диплома за завршено средно образование, со 4 оригинални свидетелства
2.Извод
3.Државјанство
4.Испечатени интерен лист и изјава за неподигање(тие од крајот на електронската пријава)
5.Уплатница од 300 денари, и уплатница од 50 денари за административна такса.
6.Пријава за запишување(ја има во секоја книжара, а може и во факултетот внатре да ја најдете)

Поздрав, и со среќа. (y)
Супер, а универзитетскиот, т.е пријавниот ? И што напиша долу кај
Прилози:
Свидетелство бр. ________
Извод од мат.кн.на род. бр. ________
 
Член од
23 октомври 2010
Мислења
23
Поени од реакции
17
Супер, а универзитетскиот, т.е пријавниот ? И што напиша долу кај
Прилози:
Свидетелство бр. ________
Извод од мат.кн.на род. бр. ________
Иако не беше намеменето прашањето, ќе одговорам.

Јас не напишав ништо, ми кажаа они ќе си пополнеле.
 
Член од
21 јули 2011
Мислења
1.315
Поени од реакции
3.200
Не треба таму доле ништо, тие таму ќе си пополнат. Универзитетски лист не е потребно, а пријавен е тој што спомнав дека може да се земе во факултетот или во било која книжара.
 
K

Kacar

Гостин
Не треба таму доле ништо, тие таму ќе си пополнат. Универзитетски лист не е потребно, а пријавен е тој што спомнав дека може да се земе во факултетот или во било која книжара.
А тоа што некои велат потребно било изјава за кофинансирање и изјава за користење на лични податоци ? Нешто информација околу тоа имате ?
 
Член од
23 октомври 2010
Мислења
23
Поени од реакции
17
А тоа што некои велат потребно било изјава за кофинансирање и изјава за користење на лични податоци ? Нешто информација околу тоа имате ?
Веројатно тоа зависи од факултет до факултет, на пример за Филозофски не бараа ништо такво затоа што за кофинансирање има во самиот интерен тест, а за ова податоциве прв пат слушам. Не бараа ништо такво. Верувам дека е така на секој факултет на УКИМ бидејќи никој не ми спомна нешто такво дека им барале, а зборев со луѓе од повеќе факултети.
 
Член од
21 јули 2011
Мислења
1.315
Поени од реакции
3.200
Не знам, јас за ова првпат слушам. Јас се запишав на ПМФ никакви изјави не ми бараа освен таа за неподигање документи.
 
Член од
21 март 2013
Мислења
369
Поени од реакции
1.080
А тоа што некои велат потребно било изјава за кофинансирање и изјава за користење на лични податоци ? Нешто информација околу тоа имате ?
Минатата година на Економски таков пополнив. Ама ми го дадоа таму. Имаат ангажирано студенти кои те водат и ти покажуваат што не ти е јасно...барем јас кога бев вака беше. Зависи од факултетот :)
 
Член од
23 октомври 2010
Мислења
23
Поени од реакции
17
Инаку како поминавте на пријавувањето? Чекавте многу, имавте некои проблеми? Каде се пријавивте? :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom