Јефто
@JeftoMKD | Јефто™
- Член од
- 30 октомври 2011
- Мислења
- 2.732
- Поени од реакции
- 1.308
Фала уште еднаш.Има сегде.... спроти факултетите а и има книжари во факултетите внатре
Фала уште еднаш.Има сегде.... спроти факултетите а и има книжари во факултетите внатре
Не би требало да направат проблем.Пишете утре како сте си поминале, дали имало проблеми, што требало да се пополни дополни итн.....а и што мислите, на административната такса не сум навестил банка на примач, ги има сите други трансакциски и уплатни сметки, ама не сум напишал НБРМ, може ли да не прифатат?
од 8 до 2Decki ke se zapisuvam na fax me interesira od kolku saat se primaat dokumenti?
Супер, а универзитетскиот, т.е пријавниот ? И што напиша долу кајДечки само што завршив со запишување, за тие што ќе се запишуваат утре или во нареден рок еве ви во глобала се што ви треба.
1.Диплома за завршено средно образование, со 4 оригинални свидетелства
2.Извод
3.Државјанство
4.Испечатени интерен лист и изјава за неподигање(тие од крајот на електронската пријава)
5.Уплатница од 300 денари, и уплатница од 50 денари за административна такса.
6.Пријава за запишување(ја има во секоја книжара, а може и во факултетот внатре да ја најдете)
Поздрав, и со среќа.
Иако не беше намеменето прашањето, ќе одговорам.Супер, а универзитетскиот, т.е пријавниот ? И што напиша долу кај
Прилози:
Свидетелство бр. ________
Извод од мат.кн.на род. бр. ________
БлагодарамИако не беше намеменето прашањето, ќе одговорам.
Јас не напишав ништо, ми кажаа они ќе си пополнеле.
А тоа што некои велат потребно било изјава за кофинансирање и изјава за користење на лични податоци ? Нешто информација околу тоа имате ?Не треба таму доле ништо, тие таму ќе си пополнат. Универзитетски лист не е потребно, а пријавен е тој што спомнав дека може да се земе во факултетот или во било која книжара.
Веројатно тоа зависи од факултет до факултет, на пример за Филозофски не бараа ништо такво затоа што за кофинансирање има во самиот интерен тест, а за ова податоциве прв пат слушам. Не бараа ништо такво. Верувам дека е така на секој факултет на УКИМ бидејќи никој не ми спомна нешто такво дека им барале, а зборев со луѓе од повеќе факултети.А тоа што некои велат потребно било изјава за кофинансирање и изјава за користење на лични податоци ? Нешто информација околу тоа имате ?
Минатата година на Економски таков пополнив. Ама ми го дадоа таму. Имаат ангажирано студенти кои те водат и ти покажуваат што не ти е јасно...барем јас кога бев вака беше. Зависи од факултетотА тоа што некои велат потребно било изјава за кофинансирање и изјава за користење на лични податоци ? Нешто информација околу тоа имате ?