Уништен сон

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Ми се има уништено... Ама толку полека се рушеше што се помирував секојдневно... И еден ден згасна... Не верував дека такво нешто ќе се случи ама ете...И ништо... Сега потрага по нов сон... И надеж дека нема и тој да се суши... Ако се сруши и тој, пак нов... Нема откажување, мора да си најдеш причина да живееш... Иначе сега и да има шанси да ми се исполни тој, јас нема да сакам...

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Сакам да бидам пејачка/филмска ѕвезда/манекенка - фазонот траеше нетипично кратко кај мене, речиси беше и сосема изоставен елемент, заедно сосе барбиките и кеновите. :icon_lol: Додека другарките ги доживуваа своите почетоци во уметноста на шминкањето и фриз... Како и да е глаголот :icon_lol:, јас се занимавав со улични мачки и кучиња, тепачки, серва, пентарење по дрва и огради и бизнис со самолепливи сликици за албуми. Нешто покасно го открив компјутерот, ама дури и кога глупата плавуша се појави на видео игра, се`уште ми беше на дното на списокот и ја заменија пукачки и трки, и наравно Лара Крофт, пошто Барби сакс. :lut: :icon_lol:

Зборот ми е, за некој што не го интересирале стандардните розови стварчичи, него поприлично машки работи... Од соништа ни с тогаш.

Многу покасно се појавија кај мене соништа во права смисла на зборот. И не мислам дека било што од тоа ми е уништено. Сите љубови на мојот живот, и уметноста, и спортот, и сите под-нешта што се вбројуваат во нив, се` за што имам талент, сум успеала да искористам. Можеби на моменти и се замислував со едно од нив како моја идна професија, ама реално, не е тоа - тоа. Да, не бев (сум) школски тип, иако успехот од секогаш ми бил максимален и ми одел од рака, не припаѓам таму. Државата ме тера. :icon_lol: Реално, сакав нешто што нема да ме ограничува, каде што ќе можам да создавам примарно со помош на имагинација, ама ипак, креативноста ми беше пренасочена во сосема друга насока. Не бев бе да ме седнеш клупа (или канцеларија пред пц пример) и да останам така.

Како и да е, и покрај совршените физички предиспозиции за балетот рецимо, не продолжив натаму. :)
Инаку, соништата моментално си ги остварувам, и среќна сум што воопшто ги имам. А соништа од типот на "сакам да ме има на реклама", едино тоа имав. :pos: И кога конечно горнион реши да ми пружи шанса, да се израдувам, мене ми беше пројдена таа епизода. :)

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
хехе, одсекогаш имав желба и маштав по скутерче. И на крај ми рече татко ми ако завршам одлична основно ќе ми купи, ама на крај ништо :toe: Многу било опасно ова она....

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Еден сон ми се исполни што го сонував 6-7 години, а за другите соништа можи да се речи дека ниеден не ми се исполнил.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Живеев за да цртам. Сонував да бидам уметник. Во 3-4то одделение сфатив дека не ме бива баш баш:)
Не дека ми е којзнае колкав сон уништен, но секогаш ќе ми биде малку криво што таа желба нема да ми се оствари.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
што фатам-ништам ниеден сон не ми се има остварено :nesum::kesa:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
мојот уништен сон е неуспешна љубов...:toe:

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Мојот сон беше да се запишам на ликовна академија но не успеав:nesum:.Сигурно има уште некој,но не можам да се сетам.:toe:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Кога сакаа да бидат балерини/стујардеси/пејачки околу мене ја сакав да бидам научник/детектив и ветеринар. Тоа зошто гледав документарци со дедо ми, фала му. Желбата за ветеринар ми ја срушија со две три години убедување дека е најгадната работа на светов по чистење септички јами:nesvest:. Детективот во мене избледе сам по себе.
Сега најголем сон ми се постдипломски во странство, ептен многу сакам. Што би рекла Ачковска твоите аспирации не кореспондираат со твоите субјективни можности, во овој случај лингвистички и финансиски. :jaj:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.491
Сакав на музичка...ама завршив маркетинг...догодина ќе се упишам на драмски :icon_lol: сон ко сон, мање више битен...битна е реалноста, за жал.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Уште сеа си се подготвувам за срушувањето на мојот толку посакуван сон,всушност два се и уште сега знам дека нема да се остварат.
Јебеш га, можности.
Од соној не се живејт.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Порано многу сакав да бидам стујардеса и уште сакам ама многу сум дебела за тоа треба некоја витка женска висока згодна, а ја не сум таква:jaj:
Сега сакам да летам ама и тоа не бива така да ниш од моите сонови ке си живеам у јаве...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Као мал сакав да бидам поврзан со адвертајзингот т.е. делот со графичкиот дизајн....
....и тогаш излезе Adobe Photoshop Creative Suite 5ка, и сеа секоја смотаница може да работи у него ко профи...се надевам креативноста ке ме додржи :)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Sonot ne se unistuva moze samo da se razbudime, no neznaci deka toa e kraj, ima i lugje koi sonuvaat budni:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom