Укинување на визите = иселување

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Супер!!!
Можеби не мења ништо во однос на пари или слично,ама ке се осекаш како човек.
Кој не киснел пред амбасади,не знае.
Затоа молчете и не скокајте многу.
Кога бараш виза,ако лепрозен да си,илјада начини ке смислат да се откажеш.

Ако не денес можеби некогаш сите ке имаме пари за да отпатуваме некаде ама како ЛУЃЕ.
Е па... сега има да бидеш ко лепрозен на граничен премин,уште полошо си дошол до граница и те вракаат ко некоректна роба јебига. сеуште е рано за славење. еднаш имам постирано на темава и пак ке напомнам... кога ке бидеме еднакви како сите ЕУ грагани тогаш можеме да дишеме со полни плуки и ке имаме причина за славење а дотогаш, :salut::salut:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Е па... сега има да бидеш ко лепрозен на граничен премин,уште полошо си дошол до граница и те вракаат ко некоректна роба јебига. сеуште е рано за славење. еднаш имам постирано на темава и пак ке напомнам... кога ке бидеме еднакви како сите ЕУ грагани тогаш можеме да дишеме со полни плуки и ке имаме причина за славење а дотогаш, :salut::salut:
Toa нема да се случи.
Секако доколку се почитуваат правилата за патување.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
добро бе луѓе која граница која царина бре смешни сте кои пари ...
бев лани со виза граничарите го имаа истото право да ме прашаат за пари покана ,хот.резервација ...и да ме вратат ако сакаат,поминав на унгарска граница никој ништо не ме праша удрија печат и чао пријатно толку
сеа кога ќе идам за 20 дена пак накај Полска шо сакам можам да му кажам идам на 1-2 дена до буимпешта,одам кај пријател,кај колега, иам 1-200 евра не е битно како прво нема ни да ме прашува затоа што они имаат право да прашуваат меѓуота не се обврзани тоа да го прават
на кај краева има 300 глупости да направам на граница пошо осеќам ако нешо го дрват стварно ќе ми прекурчат
Внимавај,зошто сум видел лично со мои очи како Унгарските цариници знаат и да тепаат некои на кој им “прекурчило“ од нивните бескрајни малтретирања.:smir:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
не е така страшно...сепак се отвараат нови можности, нормално не очекувај неуреден, неизмиен , со расипани заби, евтина облека, најлон кеса у рука и бовча на стапче некој да те пушти у ЕУ , па макар му тврдел дека си екцентричен транзиционен милионер со платинска VISA полна ко брод...евра.
Значи малку мимикрија не е на одмет :) да не збориме за фини детали...брзо ќе научите, тие кои незнаат :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Соопштение за енергетска ефикасност!

Во пресрет на 19 Декември,денот кога ќе падне визниот режим за Македонија,се замолува последниот граѓанин што ќе ја напушти државата,да го исклучи светлото!
Влада на РМ.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

Во пресрет на 19 Декември,денот кога ќе падне визниот режим за Македонија,се замолува последниот граѓанин што ќе ја напушти државата,да го исклучи светлото!
Влада на РМ.
еехххх, СТАРО ЈУГОСЛОВЕНСКИ штос....тоагаш прекинувачот беше у тунелот на автопатот под Караванки :) сеа кај ќе биде???

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Влада на РМ.
Хехехе,најдобро ќе биде да го откаже и броилото од свое име од ЕВН,оти овие ќе му набилдаат сметки и без да потроши киловат струја,со оглед на ангажирана моќност,улично осветление,камата,и разни други давачки кој ја формираат најскапата струја во Европа,како цена која треба да ја платат потрошувачите.:smir:

E

elence*$

Гостин
Не ми е јасно зашто сите се радуваат за визиве,кога на царина прво ве прашуваат колку пари носите,епа мили мои со 500 евра можете само вецето да си го платите по пат.Што се однесува до мене,не ми мења ама баш ништо!Врти сучи,исти к**ац у различна пакла.
Ха ха :)
На царина прашуваат колку пари носиш од причина што доколку носиш сума на пари шо го надминува лимитот на дозволено, треба за истата да платиш царина. Исто како и за електонски уреди (неотпаковани) исл исл.
Друго е тоа шо беше во процесот за добивање виза, дека треба да имаш мин 4000 евра на сметка (за италија зборвам) за да добиеш виза - као демек за времето додека си таму, доколку ти се случи нешто да може да се покријат трошоците.
И да, случајов е за радување... пред сè ми е мило што ќе се отворат границите за студентиве во странство. Пошо е стварно незамисливо да мора да чекаш да ти дојде дозволата за престој за да се вратиш дома... Исто за македонските студенти, за да направат размена во некоја европска земја нема да им се потребни сите тие процедури.

Ова е дефинитивно еден голем плус за граѓаниве на МК. Особено за студентите. :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јас како паднуе визната бариера, така пакуем куферите за назад во МК.
Контра. Сите вонка, ја внутре.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Јас како паднуе визната бариера, така пакуем куферите за назад во МК.
Контра. Сите вонка, ја внутре.
Пак ќе “ловиш риби во матно“ мачоре?:smir:

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Внимавај,зошто сум видел лично со мои очи како Унгарските цариници знаат и да тепаат некои на кој им “прекурчило“ од нивните бескрајни малтретирања.:smir:
викаш а?:pos2: ама чекај не мешај цариници и граничари-пасошка контрола-
ја со царина нема да имам проблем хехе:pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
викаш а?:pos2: ама чекај не мешај цариници и граничари-пасошка контрола-
ја со царина нема да имам проблем хехе:pos2:
Абе кој ги знае што беа,главно лом го направија човекот кој им се противеше нешто окулу пасошот дури го симињаа од возот.Сигурно никогаш повеќе нема да му текне да патува во Унгарија.:smir:

Z

Zona Pelucida

Гостин
Ха ха :)
На царина прашуваат колку пари носиш од причина што доколку носиш сума на пари шо го надминува лимитот на дозволено, треба за истата да платиш царина. Исто како и за електонски уреди (неотпаковани) исл исл.

Ова е дефинитивно еден голем плус за граѓаниве на МК. Особено за студентите. :)
Башка тоа,не знам дали си запознаена и дека треба да имаш доволна сума на пари за да влезеш негде.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Башка тоа,не знам дали си запознаена и дека треба да имаш доволна сума на пари за да влезеш негде.
Е па така Македонија ќе стане единствена земја во светот која ќе бара доволна сума пари за да излезеш од неа,наместо да влезеш како другите.

Kajgana Shop

На врв Bottom