Не ми е јасно зашто сите се радуваат за визиве,кога на царина прво ве прашуваат колку пари носите,епа мили мои со 500 евра можете само вецето да си го платите по пат.Што се однесува до мене,не ми мења ама баш ништо!Врти сучи,исти к**ац у различна пакла.
Ха ха
На царина прашуваат колку пари носиш од причина што доколку носиш сума на пари шо го надминува лимитот на дозволено, треба за истата да платиш царина. Исто како и за електонски уреди (неотпаковани) исл исл.
Друго е тоа шо беше во процесот за добивање виза, дека треба да имаш мин 4000 евра на сметка (за италија зборвам) за да добиеш виза - као демек за времето додека си таму, доколку ти се случи нешто да може да се покријат трошоците.
И да, случајов е за радување... пред сè ми е мило што ќе се отворат границите за студентиве во странство. Пошо е стварно незамисливо да мора да чекаш да ти дојде дозволата за престој за да се вратиш дома... Исто за македонските студенти, за да направат размена во некоја европска земја нема да им се потребни сите тие процедури.
Ова е дефинитивно еден голем плус за граѓаниве на МК. Особено за студентите.