Укинување на визите = иселување

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Abe vrti suci pak problemi,isto lajno drugo pakovanje,do sega graganite se maltretiraja vo ambasadive,sega ke se maltretirat vo granicite na EU,,ova e uste eden dokaz deka EU e dvolicna i smrdena unija:tapp:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Ova ti e isto vizen rezim,samo po moderen nacin,graganite kuznajt kolku problemi ke imat so carinicive i so policajcive koga ke odat vo EU,a siguren sum deka ke ima i slucaji kade sto nekoj ima da bide i vraten nazad..:toe:
Ако си таков скептик подобро не ни тргај на пат. СИГУРНО ќе има некој што ќе биде вратен. Тоа нема да го измислат само заради нас. Летово слетав во Италија (со виза) и во редот за ЕУ граѓани, до мојот ред, имаше Британец и на контрола за пасош (тие даваат само нешто како лична карта) службеникот после проверката не му дозволи да помине. Го однесоа некаде на некој разговор. Нивно право е да одлучат кого ќе пуштат, а кого нема да пуштат. Може да виде вратен и германец и французин и шпанец и данец и бугар и македонец ... цариниците гледаат други работи, а не кој од каде доаѓа.
Има многу наши граѓани кои имаат направено подолг престој од тоа што им дозволиле во некоја дршава (најчесто Германија и Англија) и откако се фатени имаат така наречен „црн печат“. Знаете сигурно за такви случаи. И што мислите, за нив ќе важи визна либерализација? Нема да важи.
Никој цариник од Словенија или било каде, нема да не врати од граница од чиста мира или од мерак негов. Се знаат кои се тие што ќе бидат вратени.

Abe vrti suci pak problemi,isto lajno drugo pakovanje,do sega graganite se maltretiraja vo ambasadive,sega ke se maltretirat vo granicite na EU,,ova e uste eden dokaz deka EU e dvolicna i smrdena unija:tapp:
Оди, види, па кажи.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Ајде во ЕУ без виза од 19 декември :vozbud:
Кој каде планира да патува....?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
хахахах со шенген светски ќе идам бе :pos2::pos2::pos2:
тапа се овие џабе ги скинаа кога најаките места се надвор од ЕУ
Деца бе, само филмови гледаат.
Сигурно се радува и во Америка дека ќе иде со шенген :icon_lol:

Како и да е оваа визна либерализација многу ни ги олеснува работите. Убава вест. Ќе се иде на шетање низ Европа малку послободно, а верувам дека ќе поевтинат и туристичките аранжманите:vozbud: Се надевам де.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ајде во ЕУ без виза од 19 декември :vozbud:
Кој каде планира да патува....?
Автостоп или со автобус, кола?
Треба пари за шетање а за ескурзија на мозокот не требаат ич пари :).
Не знам што се палите толку кога сите сега ќе трчат во банките по кредити за да можат џом да станат после 19-ти :pos2:

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Визнава либеризација претставува многу добра вест, конечно ке може да се иде во Париз, Мадрид, Берлин без визи:vozbud::vozbud::vozbud:

T

The Blob

Гостин
Единствена убава работа за мене, е што СЕ НАДЕВАМ ќе поевтинат 50тина евра туристичките аранжмани, и дека ќе можам до Егејот да скокнам без толку заебанции. Друго не ми менува ама ич. Ама во секој случај убава работа :smir:

St3

Член од
3 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
8
Како што се зборува, и да бидеме оптимисти за тоа, ќе има визна либерализација. На Македонија ќе и се отвори патот кон Европа. Пола Македонија ќе си отиде, најважно МЛАДИТЕ ЌЕ СИ ОТИДАТ... визите укинати а не сме во Нато и ЕУ, нема кој да не заштити, немаме инвестиции и вработувања. Точно е дека од странство ќе праќаат пари дома на своите, ама кога нема вработување јбг тоа... Во време на светска економска криза сме, каде што скоро никој не размислува за инвестиција...
Каква ќе биде иднината на Македонија, размислете за ова добро...

Некоја статистика, после влезот на Бугарија во ЕУ и НАТО се одселила 1 милион луѓе, да да, 1м, ама имало 1,4 милиони инвестиции... туризмот тројно се развил, а сето тоа е резултат на влезот во еу и нато...

е сега прашањето мене ми е, дали и ние ќе бидиме како Бугарија, со инвестиции и слично... или ќе бидеме единствен случај каде што сите ќе се иселат, а ќе нема инвестиции и вработувања...

*Сепак имам 15 години и оваа тема ја правев муабет со наставник по историја на училиште.
Земи учи батенце......:smir:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
...гарантно писмо??? од кого??? режимов е БЕЗВИЗЕН или БЕЗВЕЗЕН??? да не биде како најниските рамни даноци на Гwујо....???:)
значи сепак останува се по старо... само што нема да се чека ред пред абасадите друго олеснување не гледам, значи БЕЗВЕЗЕН, НЕ БЕЗВИЗЕН режим. :tapp::tapp:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе требаше да ни ги укинат визите за Австралија,САД и Канада,а не да се радуваме на нешто што пред 15-16 години беше нормална работа.Или мислите дека ова е друг народ,па сега укинувањето на визиве за во ЕУ е навистина нова и голема придобивка?:toe:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Визнава либеризација претставува многу добра вест, конечно ке може да се иде во Париз, Мадрид, Берлин без визи:vozbud::vozbud::vozbud:
Батка...скокни до саканите дестинации види како е , па дојди кажи за да можеме и ние да отидеме........:vozbud::vozbud:

Z

Zona Pelucida

Гостин
Не ми е јасно зашто сите се радуваат за визиве,кога на царина прво ве прашуваат колку пари носите,епа мили мои со 500 евра можете само вецето да си го платите по пат.Што се однесува до мене,не ми мења ама баш ништо!Врти сучи,исти к**ац у различна пакла.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не ми е јасно зашто сите се радуваат за визиве,кога на царина прво ве прашуваат колку пари носите,епа мили мои со 500 евра можете само вецето да си го платите по пат.
Па прашуваат за да ти го надополнат контото доколку сметаат дека не ви се доволни за престој во земјата.Кај нас тоа не го ни прашуваат,а и не сакаат да ви го надополнат вашето конто.:smir:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Супер!!!
Можеби не мења ништо во однос на пари или слично,ама ке се осекаш како човек.
Кој не киснел пред амбасади,не знае.
Затоа молчете и не скокајте многу.
Кога бараш виза,ако лепрозен да си,илјада начини ке смислат да се откажеш.

Ако не денес можеби некогаш сите ке имаме пари за да отпатуваме некаде ама како ЛУЃЕ.

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
добро бе луѓе која граница која царина бре смешни сте кои пари ...
бев лани со виза граничарите го имаа истото право да ме прашаат за пари покана ,хот.резервација ...и да ме вратат ако сакаат,поминав на унгарска граница никој ништо не ме праша удрија печат и чао пријатно толку
сеа кога ќе идам за 20 дена пак накај Полска шо сакам можам да му кажам идам на 1-2 дена до буимпешта,одам кај пријател,кај колега, иам 1-200 евра не е битно како прво нема ни да ме прашува затоа што они имаат право да прашуваат меѓуота не се обврзани тоа да го прават
на кај краева има 300 глупости да направам на граница пошо осеќам ако нешо го дрват стварно ќе ми прекурчат

Kajgana Shop

На врв Bottom