Ако си таков скептик подобро не ни тргај на пат. СИГУРНО ќе има некој што ќе биде вратен. Тоа нема да го измислат само заради нас. Летово слетав во Италија (со виза) и во редот за ЕУ граѓани, до мојот ред, имаше Британец и на контрола за пасош (тие даваат само нешто како лична карта) службеникот после проверката не му дозволи да помине. Го однесоа некаде на некој разговор. Нивно право е да одлучат кого ќе пуштат, а кого нема да пуштат. Може да виде вратен и германец и французин и шпанец и данец и бугар и македонец ... цариниците гледаат други работи, а не кој од каде доаѓа.Ova ti e isto vizen rezim,samo po moderen nacin,graganite kuznajt kolku problemi ke imat so carinicive i so policajcive koga ke odat vo EU,a siguren sum deka ke ima i slucaji kade sto nekoj ima da bide i vraten nazad..
Оди, види, па кажи.Abe vrti suci pak problemi,isto lajno drugo pakovanje,do sega graganite se maltretiraja vo ambasadive,sega ke se maltretirat vo granicite na EU,,ova e uste eden dokaz deka EU e dvolicna i smrdena unija
Деца бе, само филмови гледаат.хахахах со шенген светски ќе идам бе :pos2::pos2::pos2:
тапа се овие џабе ги скинаа кога најаките места се надвор од ЕУ
Автостоп или со автобус, кола?Ајде во ЕУ без виза од 19 декември
Кој каде планира да патува....?
Земи учи батенце......:smir:Како што се зборува, и да бидеме оптимисти за тоа, ќе има визна либерализација. На Македонија ќе и се отвори патот кон Европа. Пола Македонија ќе си отиде, најважно МЛАДИТЕ ЌЕ СИ ОТИДАТ... визите укинати а не сме во Нато и ЕУ, нема кој да не заштити, немаме инвестиции и вработувања. Точно е дека од странство ќе праќаат пари дома на своите, ама кога нема вработување јбг тоа... Во време на светска економска криза сме, каде што скоро никој не размислува за инвестиција...
Каква ќе биде иднината на Македонија, размислете за ова добро...
Некоја статистика, после влезот на Бугарија во ЕУ и НАТО се одселила 1 милион луѓе, да да, 1м, ама имало 1,4 милиони инвестиции... туризмот тројно се развил, а сето тоа е резултат на влезот во еу и нато...
е сега прашањето мене ми е, дали и ние ќе бидиме како Бугарија, со инвестиции и слично... или ќе бидеме единствен случај каде што сите ќе се иселат, а ќе нема инвестиции и вработувања...
*Сепак имам 15 години и оваа тема ја правев муабет со наставник по историја на училиште.
значи сепак останува се по старо... само што нема да се чека ред пред абасадите друго олеснување не гледам, значи БЕЗВЕЗЕН, НЕ БЕЗВИЗЕН режим....гарантно писмо??? од кого??? режимов е БЕЗВИЗЕН или БЕЗВЕЗЕН??? да не биде како најниските рамни даноци на Гwујо....???
Батка...скокни до саканите дестинации види како е , па дојди кажи за да можеме и ние да отидеме........Визнава либеризација претставува многу добра вест, конечно ке може да се иде во Париз, Мадрид, Берлин без визи
Па прашуваат за да ти го надополнат контото доколку сметаат дека не ви се доволни за престој во земјата.Кај нас тоа не го ни прашуваат,а и не сакаат да ви го надополнат вашето конто.:smir:Не ми е јасно зашто сите се радуваат за визиве,кога на царина прво ве прашуваат колку пари носите,епа мили мои со 500 евра можете само вецето да си го платите по пат.