Убаво ...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.249
Се разбудив. Беше 6 ипол, јас не бев баш наспан, како и секогаш, и баш бев во веце и миев раце, кога го добив ова чудно чувство... Прв пат во животов се почувствував на таков начин... некако среќен... Прво се сетив на питата од мед што ја јадев пред 2 месеци, па ненадејно и незнам зошто се сетив на тестот по македонски во 8мо одделение, незнам ни како дојде во мојов мозок тој податок од минатото во 6 и пол сабајле.

Ова беше пред две недели. Сега не осеќам ништо. Изгледа неискреното општество ме престигна и мене... Или она со странецот во полн свет или полн свет со странци.. или како и да беше, не е важно.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
убаво е, прекрасно е да живееш живот без проблеми.

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Убаво ми е кога ќе станам рано, многу рано, но сепак сум наспана убаво и ведра. Надвор дождец, прекрасен мирис, ги слушаш капките на дождот.
Не ми пречи самотијата, уживам во неа. Читам убави мисли, ги затворам очите, и потонувам во мојот свет. Среќна сум без причина, тоа е најубаво.

Член од
29 септември 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
ubavo-koga mi doaga nasmevka bez pricina
koga mirno sonuvam,a opstanokot ne e prima tema

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ми доаѓа сликата на кило ракија и шопска салата до неа. Може и комшијата кога е напушан до даска и зборува за историја и политика.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Убаво...
Кругови ананас....
Тој и јас на заедничка перница и мојата нога врз неговиот колк, неговата рака на мојата половина.
Ајвар и топло лепче за појадок.
Кога пеам без да ме нервира гајтанот од микрофонот.
Мама кога од никаде нигде ќе ми влезе во соба и ќе ми остави некое благо.
Кога татко ми ќе пројави желба да го рокнам Е. Присли а он да си чисти пиперки.
Сестра ми кога се смее за некој БТР музички спот.
Другарките кога мрчат, секоја на свој оригинален начин.
Колегиумот поднапиен, отвора невозможни убави теми, па се чувстувам интелектуално спокојно.
Утрата со ѓеврек и Били Ајдол започнати.
Нови чорапи, долен веш и нешто случајно, кога ќе си ги купам онака.
Свирките.
Тие што пеат на свирките.
Случајни 50 денари најдени во ташна некоја.
Ново млеко за тело и нареден плакар.
Убав ми е паркот пред зграда.
Фотографирањето со него и идеите.
Неговата кожа.
Косата моја, убава е.
Убав е светот, кога го гледам на калеидоскоп.

N

navivacka

Гостин
Убаво...
Кога не сум на факс и уживам дома:pipi:
Кога Манчестер Јунајтед победува:back:
Убаво ми е кога мајка ми ми го зготви омиленото јадење:back:
Кога брат ми оди за Скопје и нема да ме нервира:pos2:
Убаво кога баба не замара за јадење:uvo:
Убаво ми е кога гледам насмеани лица околу мене:)

to be continued:)

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Убаво ми е кога барем на момент ги затворам очите и си замислувам како сум дома, во мојот кревет и мојата соба,надвор ладно, а внатре топло со убави филмови на тв и кафе...ништо друго не ми е потребо само барем на еден ден да сум таму и да уживам :)
Ама убаво е да посакуваш се додека не сватиш дека од таа желба во моментот ме делат 100 км :(
ама се надевам дека наскоро ке ми се исполни!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Општо убаво е кога животот не би ти бил проблематичен односно знаеш дека немаш проблеми у животот..
инаку мене лично ми е најубаво кога ке земам да се возам... колата под гз возикај се наоколу.. НАЈУБАВО!

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Убаво за мене е кога личноста што ја сакам ми се насмее со таа слатка насмевка ми иде да ја срупкам!!!:icon_razz:icon_razz

Член од
21 декември 2009
Мислења
131
Поени од реакции
26
убаво е кога конечно ќе се видиш со другарчињата што мн. ги сакаш ...и кога тие шо ги сакаш се среќни, кога во текот на целиот ден нема да примиш ама баш ни еден циничен поглед во фазон "шо се ќезиш ко будала, и се праиш дека животот е убав" :D убаво е кога околу тебе нема преозбилни фацки :D

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
Убаво ми е кога гледам на бит торент како се слегнува филм :toe:

Член од
7 мај 2010
Мислења
40
Поени од реакции
0
Има премногу убави работи и моменти,не ги забележуваме мислејки на банален мизерен проблем со толку убави работи почнувајќи дека сеуште си жив ,дека имаш работи кои некој нема,дека имаш топол дом а некој спие на улица, дека можеш да го видиш изгрејсонцето и да слушнеш убава музика е тоа е убаво...

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Нема ништо од природно, природара создала прекрасни нешта а нели и ние сме дел од природата.
Се што не е вештачко е прекрасно - та и живите коњи.
Беш нетал,бетон,бонзи...
Само природно - што и да е. А цвеќе и љубов најмногу!.

Kajgana Shop

На врв Bottom